Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Το άρθρο του Κώστα Γκόντζου στο sportdog!
| 2020-03-24 15:30:00

Κέρδισε Κοντονή ο ιός - Έτσι διέλυσαν τον ΠΑΟ - Μόλις περάσει η πανδημία... - Τεράστια ζημιά

του Κώστα Γκόντζου
Κέρδισε Κοντονή ο ιός - Έτσι διέλυσαν τον ΠΑΟ - Μόλις περάσει η πανδημία... - Τεράστια ζημιά

Είναι αρκετοί 100-200. Ξανά διασωληνωμένος. Μην ξεχνάτε ότι...

 

Το ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα ο Παναθηναϊκός, ήταν από τους πρώτους που επηρεάστηκαν απ' αυτό που αποκαλούμε σήμερα "η ατομική ευθύνη των λίγων".

Δυστυχώς η ιστορία επαναλαμβάνεται σήμερα σε κοινωνικό επίπεδο με αφορμή τα μέτρα περιορισμού εξ αιτίας του κορωνοϊού.

Λένε πολλοί, πως οι πολλοί υπακούουν και "οι λίγοι" είναι αυτοί που λειτουργούν παραβατικά.

Κι αυτό το λένε σαν... αισιόδοξη είδηση.

Δεν είναι έτσι όμως.

Κι όσο κι αν φαίνεται παράταιρο τέτοιες ώρες να μιλάμε για ποδόσφαιρο, η πείρα δυστυχώς από τη δράση "των λίγων" σ' αυτό, δείχνει ακριβώς το αντίθετο.

Το ότι ανεξάρτητα δηλαδή από τη στάση της πλειοψηφίας του κόσμου, των φιλάθλων και οπαδών στην προκειμένη περίπτωση δηλαδή, οι... λίγοι, όχι απλά μπορούν να κάνουν όλη τη ζημιά, αλλά συνήθως επιβάλλουν και τη θέλησή τους με χίλιους δυο τρόπους.
Στο ποδόσφαιρό μας σε γενικότερο επίπεδο, δεν μπουκάρουν όλοι όσοι είναι στο γήπεδο μέσα για να τα σπάσουν.

Συνήθως κι όπως συνηθίσαμε να λέμε "100-200... ανεγκέφαλοι" είναι που προκαλούν κάθε φορά την ιστορία.

Μόνο που αυτοί οι 100-200 είναι αρκετοί.

Είναι αρκετοί για να κινδυνέψουν όλοι οι υπόλοιποι, είναι αρκετοί για να τιμωρηθεί η ομάδα τους, είναι αρκετοί για να στερηθούν λόγω τιμωρίας το γήπεδο λόγω τιμωρίας οι υπόλοιποι οπαδοί της ομάδας τους, είναι αρκετοί για να προκαλέσουν μέτρα που φτάνουν μέχρι και στην διακοπή των πρωταθλημάτων.



Παρεμπιπτόντως και για να το διασκεδάσουμε λίγο το πράμα και να μην κατρακυλήσουμε εντελώς στη μαυρίλα.

Τελικά ο κορωνοϊός πέτυχε εκεί που απέτυχε ο... Κοντονής.

Καμιά... 30αριά φορές προσπάθησε ο Κοντονής να διακόψει το πρωτάθλημα και δεν τα κατάφερε και ήρθε ο κορωνοϊός και το έσβησε με τη μία.

Τέλος πάντων και για να γυρίσουμε στην κουβέντα μας.

Τα ίδια ακριβώς με όσα κουβεντιάζαμε, έγιναν και στον Παναθηναϊκό.

Όλοι εκ των υστέρων πια, μιλάνε για μια μικρή μειοψηφία που με τν δράση και τους τραμπουκισμούς της, έφερε τις εξελίξεις που διέλυσαν τον Παναθηναϊκό.

Κι όντως έτσι είναι.

Με τη μικρή διαφορά εδώ, ότι η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου του Παναθηναϊκού, δεν ήταν ακριβώς... αντίθετη και εχθρική απέναντί τους, αλλά απλά αμέτοχη και στην καλύτερη περίπτωση... απαθής και... αφελής μπροστά στα όσα έκαναν και τα οποία με μαθηματική ακρίβεια οδηγούσαν τον ιστορικό σύλλογο εκεί που έχει φτάσει αυτή τη στιγμή.

Και μια και πιάσαμε τη συγκεκριμένη κουβέντα.

Όχι πως είναι το σημαντικότερο πράγμα που μας απασχολεί αυτή τη στιγμή όλους, αλλά απλά και τόφερε η κουβέντα.

Ο Παναθηναϊκός, όταν με το καλό περάσουν όλα αυτά, θα βρεθεί σε απίστευτα δραματική θέση, που δεν αποκλείεται να απειλήσει ακόμα και αυτή την ύπαρξή του σαν σύλλογος και ομάδα.

Λογικά πολλές ομάδες και όχι μόνο στην Ελλάδα μπορεί πιθανά να βρεθούν σε ανάλογη θέση, αλλά ο Παναθηναϊκός για ένα λόγο παραπάνω.

Γιατί βρισκόταν ήδη και πριν τις εξελίξεις με την πανδημία του κορονωϊού, σε οριακή κατάσταση και συγκεκριμένα σε μια κατάσταση που θα την περιγράφαμε με λόγια της επικαιρότητας, του ασθενούς που μόλις είχε καταφέρει να βγει από την εντατική και την διασωλήνωση.

Η λογική λέει, πως αν όλα πάνε καλά και επιστρέψει η ζωή και επομένως και το ποδόσφαιρο σε μια σχετική κανονικότητα, ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί δυστυχώς και πάλι σε αυτή την κατάσταση.

Για να μην πω, ούτε καν σ' αυτή που περιγράψαμε παραπάνω, αλλά κυριολεκτικά ξανά στην εντατική και διασωληνωμένος.

Εκεί βέβαια θα μετρήσουν τόσο οι δυνατότητες όσο και οι προτεραιότητες του Γιάννη Αλαφούζου καθώς και αυτός σαν επιχειρηματίας θα βρεθεί σε αχαρτογράφητα νερά μετά το τέλος αυτής της ιστορίας.

Απλά το θέμα θα είναι, ότι σε σχέση τις όποιες αποφάσεις και ενέργειές του για τον Παναθηναϊκό, θα πρέπει να καταλάβει ότι θα χρειαστεί ίσως να ξεκινήσει ξανά από το "μηδέν" την σχετικά λογική και σωστή προσπάθεια που ξεκίνησε πριν δυο περίπου χρόνια, έστω κι αυτό τότε έγινε λίγο-πολύ αναγλαστικά καθώς δεν υπήρχαν και περιθώρια ή δυνατότητες για κάτι διαφορετικό.

Αλλά ας ξεπμπερδέψουμε με το καλό απ' όλη αυτή την τραγωδία και έχουμε καιρό μετά να τα δούμε όλα αυτά.

Απλά μην το ξεχνάτε.

Οι περιβόητοι "λίγοι" όσο... λίγοι κι αν είναι στην πραγματικότητα, μπορούν και με το παραπάνω μάλιστα, να προκαλέσουν τεράστια ζημιά.

Καλή δύναμη και αντοχές για τα καλύτερα σε όλους μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είδηση-ΣΟΚ για Νίνη - Πολύ κρίμα για αυτόν τον παικταρά...


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags