Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Η στασιμότητα που επικρατεί σε όλες σχεδόν τις πλευρές λειτουργίας της σημερινής πραγματικότητας, έχει επηρεάσει φυσικά και το Τριφύλλι!
| 2020-04-02 15:06:00

Ανατροπή δεδομένων για ΠΑΟ - Αναγκαστική απόφαση - Τι θα γίνει μετά την πανδημία - Φοβερό νέο!

του Κώστα Γκόντζου
Ανατροπή δεδομένων για ΠΑΟ - Αναγκαστική απόφαση - Τι θα γίνει μετά την πανδημία - Φοβερό νέο!

Παναθηναϊκός: Η στασιμότητα που επικρατεί σε όλες σχεδόν τις πλευρές λειτουργίας της σημερινής πραγματικότητας, έχει επηρεάσει φυσικά και το Τριφύλλι!

Ο Γιάννης Αλαφούζος αυτή την στιγμή έχει μια σειρά προτεραιότητες στο μυαλό του, με τον Παναθηναϊκό και φυσιολογικά, να μην είναι ανάμεσα στις πρώτες, καθώς έτσι κι αλλιώς δεν κινείται τίποτε σε παγκόσμιο επίπεδο από πλευράς ποδοσφαίρου.

Τα πράγματα λοιπόν κυλάνε ως έχουν και όλα δείχνουν ότι πολύ δύσκολα θα αλλάξει και κάτι, όταν επανέλθει με το καλό η σχετική κανονικότητα και το ποδόσφαιρο αρχίζει σιγά-σιγά να ξαναμπαίνει σε ρυθμούς λειτυοργίας, δράσης και αποφάσεων.

Αυτό και σε συνδυασμό με τις πρόσφατες δηλώσεις Δώνη, στις οποίες ο προπονητής του Παναθηναϊκού ουσιαστικά φάνηκε να στέλνει ένα μήνυμα πως σε γενικές γραμμές με την κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί, προφανώς και δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις και προσδοκίες παρά μόνο την συνέχιση του πλάνου με το χαμηλό μπάτζετ και το βάρος στη δουλειά, στους μικρούς και κυρίως σε φθηνές λύσεις από την ελληνική αγορά, διαμορφώνουν ένα τοπίο αρκετά διαφορετικό απ' αυτό που υπήρχε στον Παναθηναϊκό πριν την... στάση λειτουργίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Με λίγα λόγια, εκεί που φαινόταν κάτι παραπάνω από σίγουρο, ότι το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός θα χώριζε τους δρόμους του με τον Γιώργο Δωνη και θα προχωρούσε σε ένα διαφορετικό στιλ λειτουργίας με τον Ρόκα απόλυτο αφεντικό να φέρνει Ισπανό προπονητή και να έχει το οκ να κάνει μεταγραφές κυρίως από το εξωτερικό, αυτή τη στιγμή φαίνεται να προκρίνεται η επιλογή να συνεχίσει ο Παναθηναϊκός με τον Γιώργο Δώνη και ουσιαστικά με το πλάνο να μην είναι αρκετά διαφοροποιημένο απ' ότι ήταν τα τελευταία δύο χρόνια.

Αυτό μπορεί και να έγινε... αναγκαστικά, κάτω δηλαδή από την πίεση των εξελίξεων παγκόσμια ατο ποδόσφαιρο λόγω κορονοϊου και τις αντικειμενικές συνθήκες που δημιουργεί όλη αυτή η κατάσταση για την επόμενη μέρα στο ποδόσφαιρο.

Κάτι όμως που δεν είναι και κατ΄ανάγκη κακό για τον Παναθηναϊκό.

Καθώς εκείνο που ενδιαφέρει δεν είναι το πως πάρθηκαν ή θα παρθούν οι αποφάσεις, αλλά τι είδους αποφάσεις είναι αυτές και με βάση ποια λογική θα παρθούν και θα γίνουν πράξη.

Μην ξεχνάμε άλλωστε, πως ουσιαστικά και οι αποφάσεις και επιλογές που πάρθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια στον Παναθηναϊκό, ουσιαστικά και πάλι... αναγκαστικές ήταν και προήλθαν από την τραγική θέση στην οποία είχε βρεθεί με την απαγόρευση μεταγραφών, το αναγκαστικό πλάνο οικονομικής σωτηρίας και πάει λέγοντας.

Το ότι αυτές οι αποφάσεις ήταν και οι πιο λογικές και σωστές ποδοσφαιρικά από όλες όσες είχαν παρθεί τα προηγούμενα χρόνια που δεν ίσχυαν φαινομενικά τέτοιου είδιους περιορισμοί και αδιέξοδα, προφανώς και δεν ήταν τυχαίο, αλλά ήταν απλά η... αναγκαστική προσαρμογή του Παναθηναϊκού σε μια περισσότερο ποδοσφαιρική και λογική επιλογή, κάτι που είχε παραβιασθεί και... βιασθεί βάναυσα τα προηγούμενα χρόνια στους πράσινους.

Μπόρεσε έτσι ο Παναθηναϊκός με την ουσιαστική συβολή του Γιώργου Δώνη σ' αυτό, να δουλέψει σχετικά λογικά και ποδοσφαιρικά και να παρουσιάσει μια ομάδα που έδινε με σοβαρές πιθανότητες καθημερινά μάχη για να πλησιάσει σε μια σχετική κανονικότητα σε σχέση με τα δεδομένα που υπήρχαν.

Με βάση τα παραπάνω και όλες τις σχετικές πηροφορίες που έρχονται με το... σταγονόμετρο είναι η αλήθεια από τον Παναθηναϊκό τον τελευταίο καιρό, η προοπτική να συνεχίσει ο Παναθηναϊκός σε ανάλογους ρυθμούς, λογικη και επιλογές μετά τη λήξη του συναγερμού λόγω της πανδημίας και την επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου σε όλο το πλανήτη, μοιάζει αυτή τη στιγμή να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

Κι αυτό, μόνο καλό θα είναι για τον σύλλογο συνολικά και για το ποδοσφαιρικό του τμήμα και την ομάδα πιο συγκεκριμένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Κόβει" το μάτι του - Αυτόν θέλει από Ελλάδα ο Ρόκα - Εξτρέμ που "οργώνει" το γήπεδο!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags