Facebook Pixel Ολυμπιακός: Γιατί... δεν φεύγει ο Τσιμίκας - Παρακαλάνε την Μπενφίκα για Σεμέδο
| 2020-05-20 22:18:00

Γιατί... δεν φεύγει ο Τσιμίκας - Παρακαλάνε την Μπενφίκα για Σεμέδο - Γιόχανσον αντί του Ομάρ;

Sportdog Team
Γιατί... δεν φεύγει ο Τσιμίκας - Παρακαλάνε την Μπενφίκα για Σεμέδο - Γιόχανσον αντί του Ομάρ;

Ολυμπιακός: Ομάρ, Σεμέδο, Τσιμίκας. Τρεις καυτές καλοκαιρινές υποθέσεις, όμοιες, ταιριαστές, μα και… πολύ διαφορετικές. Αντιφατικές μεταξύ τους. Με κοινό βασικό τους σημείο τις σχεδόν μοιρασμένες πιθανότητες παραμονής ή φυγής από του Ρέντη.

Αρχίζω αναφορά από την απλούστερη περίπτωση: Κώστας Τσιμίκας.

Ο παίκτης με την τόσο απροσδόκητη ανέλιξη, που εκτόξευσε μέσα σε μια χρονιά τις λέτε Άρσεναλ, κάνοντας μεγάλες, σπουδαίες εμφανίσεις στο Champions και το EuropaLeague, αξέχαστες εν πολλοίς, αν θυμηθούμε λ.χ.πώς αγωνιζόταν παλικαρίσια, τραυματισμένος παραπάνω από ένα ημίχρονο στο Emirates, αναδεικνυόμενος σε κορυφαίο της ιστορικής πρόκρισης, η πρόβλεψη που κάνω, σήμερα που μιλάμε, είναι ότι ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ!

Γιατί… δεν φεύγει

Πώς εξηγώ την κατηγορηματικότητά μου;

  1. Ο Τσιμίκας ουδέποτε κυκλοφόρησε με πωλητήριο στο όνομα του από τον Ολυμπιακό. Ξεφύτρωσαν όμως σαν τα μανιτάρια οι «μνηστήρες της Πηνελόπης» και με το lockdown της πανδημίας, εύλογα, ξανατρύπωσαν στα λαγούμια τους. Στο μεταξύ ο Ολυμπιακός είδε τη ζήτηση και, καλά έκανε, κοστολόγησε τον διεθνή μπακ με ποσό “20plus”
     
  2. Αυτά τα ποσά, στην «μετά-κορωνοϊό» εποχή, θεωρώ ότι εξαιρετικά δύσκολα θα δαπανηθούν για τέτοιου είδους περιπτώσεις. Εννοώ για αμυντικό, όχι παίκτη που αγωνίζεται από τη μέση και μπροστά και που δεν είναι Άγγλος, Γερμανός, Γάλλος, Ισπανός, Ιταλός. Δεν προέρχεται δηλαδή από «ακριβό» πρωτάθλημα, από παραδοσιακή χώρα ποδοσφαιρικής ισχύος
     
  3. Για να ανοίξει ένα πορτοφόλι και να εκταμιεύσει ποσό άνω των 20.000.000 θα πρέπει να ανήκει σε τεράστιο ευρωπαϊκό club. Η Γουότφορντ ας πούμε ή η Γουλβς που πήρε τον Ποντένσε, λέτε εσείς να έχει τη δυνατότητα να δώσει τόσα λεφτά για Έλληνα οπισθοφύλακα; Ή και του Τσιμίκα θα του… έπαιρνε τα μυαλά ένας σύλλογος αυτού του επιπέδου; Ξεκάθαρα όχι. Και στο ένα και στο άλλο
     
  4. Οι ερυθρόλευκοι δεν ρίχνουν τις απαιτήσεις τους, ακόμα και μπαίνοντας σε περιόδους οικονομικής δυσκαμψίας, με γονατισμένο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο από την απραξία του τρέχοντος διμήνου-τριμήνου και τα κουτσουρεμένα έσοδά του. Και καλά κάνουν. Εγώ σου λέει ο Ολυμπιακός κύριε, δεν έβγαλα στο σφυρί τον παίκτη μου, άμα καίγεσαι πολύ, «σκάσ’ τα» και παρ’ τον.
     

Ειδάλλως μένει και εδώ που είναι ο Τσιμίκας και βλέπουμε στο μέλλον. Αυτό βέβαια εμπεριέχει κι ένα ρίσκο, γιατί ποιος εγγυάται ότι η επόμενη σεζόν θα είναι τόσο… topόσο η τρέχουσα; Ωστόσο στην αγορά, δίνεις και παίρνεις, αναλαμβάνοντας και το βάρος του ρίσκου. Γνωστά αυτά.

Συνεκτιμώντας όλα τα παραπάνω, βλέπετε εσείς να παίρνει άμεσα μεταγραφή ο παίκτης;

«Μπέρδε-way» με Ομάρ

Η πιο «κομπλικέ» υπόθεση είναι του Ελαμπντελαουί. Γιατί εδώ υπάρχει ένας «έρωτας μεγάλος» που… μπορεί να κολλήσει και σε μικρά πράγματα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα χρήματα που θέλει ο Νορβηγός – πάντα και υπό τις νέες οικονομικές συνθήκες –δεν τα παίρνει από τον Ολυμπιακό, ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα!

Αμείβεται ήδη με ένα συμβόλαιο παραπάνω από 900 χιλιάρικα, κοντά στο εκατομμύριο. Ζητούσε ενάμιση πριν καιρό για να ανανεώσει, τώρα στην Ελλάδα, όπου ο Ολυμπιακός πληρώνει ακριβότερα από όλους, δεν «παίζει» ούτε καλά καλά το εκατομμύριο ετησίως.

Αυτό το ποσό και παραπάνω ο Ομάρ φαίνεται να το βρίσκει στην Τουρκία. Δεν ξέρω για Κωνσταντινούπολη, αλλά Τραπεζούντα φαίνεται πως ναι!

Τι κάνει τώρα ο διεθνής Νορβηγός. Παίζει ρέστα με την Τραμπζονσπόρ, γιατί δεν τον τραβάει η σκέψη να μετακομίσει εκεί, εκμαιεύοντας ένα αστρονομικό ποσό της τάξης των 2 εκ. ευρώ! Που σου λέει, θα είναι και άλλοθι για να ξεσπιτωθούμε οικογενειακά από την Ελλάδα όπου συνηθίσαμε και είναι δεύτερη πατρίδα μας (ισχύει και για τη γυναίκα του αυτό), εφόσον μας τα δώσουν οι Τούρκοι.

Καταλαβαίνουμε από όλα αυτά ότι ο Ολυμπιακός ποντάρει στο «δέσιμο» του Ομάρ και του στενού περιβάλλοντος του με το σύλλογο και τη χώρα. Νορβηγοί είναι, ο ήλιος απολαυστικός εδώ…

Και αφού ο παίκτης δεν έχει την πρόταση που θα ήθελε από το αγγλικό πρωτάθλημα, ίσως και τελικά να μείνει ερυθρόλευκος. Αν και θα εξαντλήσει κάθε πιθανότητα να πάρει το καλό, τελευταίο συμβόλαιο του ζενίθ της καριέρας του…

Η «ρηχή σκέψη» του Σεμέδο

Ο Σεμέδο τα γκρέμισε όλα με την αποβολή του στο ματς με την Γουλβς. Ήδη στον Ολυμπιακό τον είχαν για «α-σοβαρό» που είχε τιμωρηθεί «αρπάζοντας» την μπάλα από το ballboyσε…κενό αγώνα στην Κρήτη με τον ΟΦΗ και έχασε κατόπιν την Τούμπα, το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ!

Ο σούπερ αυτός στόπερ μας επιβεβαίωσε μέσα σε μερικούς το λόγο που ήδη δεν έχει κάνει σπουδαία καριέρα και είχε και τα μπλεξίματα με την αστυνομία στην Ισπανία. Τεράστια προσόντα, ρηχή σκέψη και μυαλό! Δυστυχώς.

Μιας που ανακίνησε μόνος του κιόλας θέμα μεταγραφής για «ένα καλύτερο πρωτάθλημα», είπε και επιμένει και… με γειά του, με χαρά του να το ζητά, οι Πειραιώτες δεν θα πουν με τίποτα, το παρακαλάνε κιόλας όπως ήρθαν τα πράγματα, να τον πάρει η Μπενφίκα.

1-2-3

Οπότε, προσέξτε τώρα: Αυτή τη στιγμή, πρώτο λόγο για να φύγει έχει ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός.

Δεύτερο ο Ομάρ, που τον θέλει ορθώς ο Ολυμπιακός να μείνει αλλά με τα δικά του «μέτρα και σταθμά», γιατί στην πλατεία Αλεξάνδρας θεωρούν ότι θα βρουν το διάδοχο του, ίσως και εύκολα – να, ο Γιόχανσον δεν τα βρίσκει με τον Παναθηναϊκό και αναρωτιέμαι, πόσο… καλύτερος του είναι ο Ελαμπντελαουί; Που, σημειωτέο προσωπικά μου αρέσει ο Νορβηγός… - και με λιγότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτο: Υπέγραψε μέσα στην Τούμπα συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό - Θέλει πολλά "καρύδια"...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags