Facebook Pixel Έτσι έζησα τον Αλαφούζο - Πώς αποφασίζει - Τι έκανε με Δώνη - Μία απορία για τον νέο προπονητή
| 2020-05-31 23:15:00

Έτσι έζησα τον Αλαφούζο - Πώς αποφασίζει - Τι έκανε με Δώνη - Μία απορία για τον νέο προπονητή

Sportdog Team
Έτσι έζησα τον Αλαφούζο - Πώς αποφασίζει - Τι έκανε με Δώνη - Μία απορία για τον νέο προπονητή

O Mr. ΣΚΑΪ συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους εργοδότες στην τηλεοπτική διαδρομή μου. Ένα από τα μεγάλα big bosses των ηλεκτρονικών media, που υπογραμμίζω, μετά απολύτου λόγου γνώσεως, ότι ήταν τιμή, ευχαρίστηση και σπουδαία εμπειρία που συνεργάστηκα μαζί του και για κάποια χρόνια τον έζησα από πολύ κοντά κατά τις πολλαπλές και πολύωρες συναντήσεις μας για θέματα τα οποία αφορούσαν το αθλητικό πρόγραμμα και τμήμα του καναλιού του Ν. Φαλήρου.

Έχω άποψη λοιπόν για το ποιος (και τι) είναι ο Γιάννης Αλαφούζος: Ένας εξαίρετος - επιτυχημένος δίχως άλλο στους τομείς δραστηριοποίησης του - επιχειρηματίας, ταπεινός, χαμηλών τόνων άνθρωπος της υψηλοτάτης κοινωνίας, καλή ψυχή, με παιδεία και ανατροφή από το σπίτι του, σε επίπεδα που δεν «πειράχτηκαν» από το χρήμα και την εξουσία, οξύνους, με προοδευτικές, σύγχρονες, μοδάτες ιδέες.

Η αλήθεια βεβαίως, από την άλλη, είναι ότι κάπου κάπου απορούσαν οι στενοί συνεργάτες του – ιδίως αυτοί οι λίγοι που τον είχαν ζήσει και στο ξεκίνημα των  90’s κατά το πρώτο του εγχείρημα ΣΚΑΊ – με την ευκολία με την οποία αναθεωρούσε αποφάσεις του!

Πώς από τη μία στιγμή στην άλλη έπαιρνε πίσω κάτι το οποίο υποστήριζε και επιδίωκε μετά παρρησίας ως… χθες βράδυ! Κι από εκεί που το βαπόρι (για να βάλουμε και κανέναν ναυτικό όρο στην κουβέντα μιας και το αφεντικό του ΣΚΑΊ είναι γόνος εφοπλιστικής φαμίλιας) έπλεε πρόσω ολοταχώς, ο Γ. Α. έβγαινε άξαφνα στη γέφυρα και πρόσταζε να κατέβουν οι μηχανές ώστε να ανακρούσει στην πορεία πρύμναν!

Αυτή η τάση του, ήταν και το ανεξιχνίαστο, το σκοτεινό, μελανό σημείο της προσωπικότητας ενός πανέξυπνου ανδρός!

Η ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο και με τον Παναθηναϊκό (α, επίσης καταθέτω κατηγορηματικά και χωρίς να επιδέχεται αυτό καμία ένσταση, ότι είναι βέρος, γνήσιος Παναθηναϊκός, επειδή η… μπουρδολογία δίνει και παίρνει δεξιά και αριστερά), ιδιαίτερα μετά το τελευταίο του ατόπημα – και θα το αναλύσω γιατί είναι ατόπημα και δεν περιμένω τα μελλούμενα της διαδοχής προπονητή ώστε να… μιλήσει η ιστορία για την αποπομπή Δώνη – να μπει σε όλη αυτή τη διαδικασία αναζήτησης νέου τεχνικού ηγέτη. Στα καλά καθούμενα και από το τίποτα.

Δεν είναι αιτία τώρα ότι «τρελάθηκε», μπορεί να του έγινε ασυγχώρητος ο Δώνης, επειδή τον Φεβρουάριο μίλησε δημόσια έξω από τα δόντια.

Ή ότι πιθανώς εμπιστεύεται την εισήγηση του Ρόκα, του τεχνικού του διευθυντή γιατί γι’ αυτό το λόγο τον έφερε και του ανάθεσε αρμοδιότητες, να προτείνει δηλαδή ακόμα και την αλλαγή «πάγκου».

Ναι, είθισται αυτό, οι τεχνικοί, οι αθλητικοί διευθυντές δεν σχεδιάζουν μονάχα αλλαγές στο ρόστερ, αλλά και στον προπονητικό τομέα.

Εάν φυσικά όμως αυτό προκύπτει ως ανάγκη, απαιτείται, δεν γίνεται αλλιώς για το καλό της ομάδας, υπάρχει ενδεχομένως διαφωνία οικονομική του κλαμπ με τον προπονητή για ένα νέο συμβόλαιο, για κάτι σημαντικό στα χαρτιά της συμφωνίας τους.

Στην περίπτωση του Γιώργου Δώνη όμως τίποτα από τα παραπάνω δεν «παίζει».

Είναι μια δίχως άλλο ανοσιουργηματική κίνηση, πέραν πάσας λογικής, που οδηγεί στο συμπέρασμα της αυτοκαταστροφικότητας του Γιάννη Αλαφούζου.

Είναι η 3η φορά στη θητεία του ως μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, που τα ανατρέπει όλα και προσθέτει μέσα στην οικονομική δυσπραγία της εταιρείας, στον αποκαλούμενο «μνημονιακό Παναθηναϊκό» και την άνευ λόγου ζοφερή εσωστρέφεια.

Μα και σε καθαρά προσωπικό συμφέρον του να το προσέγγιζε το θέμα, στο άτομο του και στην απήχηση, στο «γκελ» που κάνει στο λαό, στη δημοτικότητα του απέναντι στην πλατιά μάζα των φίλων του ΠΑΟ, το συμφέρον του κ. Αλαφούζου θα ήταν να «καλοπιάσει» τον Δώνη και να το πλασάρει στον κόσμο.

Το «τριφύλλι» συνδέει τις καρδιές του Έλληνα προπονητή με την ομάδα και τους οπαδούς της.

Αντί λοιπόν το αφεντικό της ΠΑΕ να αποκτήσει ένα έρεισμα στην «πράσινη κοινωνία» με επέκταση (κιόλας, ναι) της εμπιστοσύνης στον Γιώργο Δώνη, πάει και… τον διώχνει.

Και πώς; Με επιστολή, νυχτιάτικα στο σπίτι του, που του κόμισε ο οδηγός του Αλαφούζου! Σαν το τελεσίγραφο των Ιταλών στον Μεταξά, στην έπαυλη της Κηφισιάς! Έλα στον τόπο σου!

- Ο Δώνης μια χαρά τον είχε τον Παναθηναϊκό, τηρουμένων των αναλογιών και των δυνατοτήτων του έμψυχου υλικού, αφού αυτά έχουμε, αυτούς διαθέτουμε…

- Το έργο του φεύγοντας θεωρείται ημιτελές. Και η πικρή γεύση στα χείλη, όχι μόνο του προπονητή, αλλά και των φιλάθλων, της λογικής, είναι ότι δεν τον άφησε ο πρόεδρος να ολοκληρώσει τη δουλειά του

- Τώρα πριν τα play off και ενώπιον ενός «ιδιαίτερου» καλοκαιριού, σύντομου, χωρίς διακοπές και με αποφάσεις που πρέπει να παρθούν fast track, ο Παναθηναϊκός φεύγει από το μοντέλο του «δικού του» ανθρώπου, του Έλληνα τεχνικού και πηγαίνει στο τεράστιο ρίσκο, στα αχαρτογράφητα νερά ενός καινούργιου, ξένου, άλλης χώρας και ποδοσφαιρικού μοντέλου φιλοσοφίας, εκτός πραγματικότητας, κ.ο.κ.

- Και ασφαλώς υποχρεώνεται η ΠΑΕ σε γενναία εκταμίευση, αποζημίωσης του Δώνη και επένδυσης στο διάδοχο του. Ο οποίος θα έρθει στον Παναθηναϊκό με κάτω από 500-600 χιλιάρικα; Τι σόι προπονητής θα είναι αν κοστίσει λιγότερο για να έρθει Ελλάδα και να ανεβάσει τον ΠΑΟ σε επίπεδο που εκ του ασφαλούς θα τον πήγαινε με μαθηματική και… πιλοτική πια ακρίβεια ο Δώνης!  

Ακόμα και αν «του βγει» σε βάθος χρόνου όλη αυτή η θεμελιώδης ανατροπή του Γ. Αλαφούζου – που άμα του φύγει το γινάτι για τον Δώνη και συλλογιστεί ψύχραιμα και… ο ίδιος ελάχιστες πιθανότητες θα δίνει! –  ο «λιθοβολισμός» του από τον κόσμο θα είναι ένα επιπλέον πρόβλημα αποσταθεροποίησης για το επόμενο διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πάει για το "μπαμ" με κόουτς που ήθελε και το ’15 ο Αλαφούζος - Τεράστια έκπληξη - Δείτε ποιος είναι

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags