Facebook Pixel ΑΕΚ: Θα αυτοκτονήσει ο Ολυμπιακός; - "Κόντρα" Ολιβέιρα, Αραούχο - Κεφάλι από ΠΑΟΚ
| 2020-06-04 09:40:00

Αυτοκτονεί ο Ολυμπιακός; - "Κόντρα" Ολιβέιρα-Αραούχο - Κεφάλι από ΠΑΟΚ - Ποια μπάλα; Τίτλοι... 

Sportdog Team
Αυτοκτονεί ο Ολυμπιακός; - "Κόντρα" Ολιβέιρα-Αραούχο - Κεφάλι από ΠΑΟΚ - Ποια μπάλα; Τίτλοι... 

ΑΕΚ: Ακόμα δεν το έχω πιστέψει απόλυτα. Ξεμάθαμε με όλη αυτήν την ταλαιπωρία και δεν είναι εύκολο να επανέλθεις. Είναι αναγκαίο όμως και σίγουρα είναι μια ευχάριστη στιγμή στο δρόμο της επιστροφής στην κανονικότητα. Το ποδόσφαιρο αρχίζει και τώρα θα κριθούν τα πάντα. Ακόμα και το πρωτάθλημα θα μπορούσε να παιχθεί. Αν και δεν πιστεύω, πως ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει τόσο αυτοκτονικές τάσεις και να χάσει τη διαφορά των 15 βαθμών που έχει δημιουργηθεί.

Το ζήτημα μας ωστόσο, είναι η AΕΚ και η κατάσταση στην οποία θα εμφανιστεί. Οι πληροφορίες που συλλέγω από τα Σπάτα, καταγράφουν μια ομάδα που είναι συγκεντρωμένη στο στόχο της. Δείτε μόνο την άτυπη κόντρα που υπήρξε μεταξύ Ολιβέιρα και Αραούχο, ώστε να δηλώσουν παρόντες στο ξεκίνημα της διαδικασίας. Η AΕΚ μπαίνει στο φινάλε της σεζόν, δίχως να υπάρχουν μεγάλες απώλειες σε υλικό και με την ψυχολογία στα ύψη.

Προφανώς, οι στόχοι είναι δύο: το Champions League, που θα φτιάξει πολλαπλά το μέλλον της AΕΚ και το Κύπελλο, που είναι ένα από τα δύο τρόπαια που διεκδικείται κάθε χρόνο. Με δεδομένα όσα διακυβεύονται φέτος, ίσως θα έδινα μια μικρή προτεραιότητα στο Champions League. Αλλά και το Κύπελλο, με την AΕΚ να έχει νικήσει στο πρώτο ματς, τον Αρη σε κατάσταση διάλυσης και έναν τελικό να απομένει, δεν μπορεί παρά να είναι εφικτός στόχος.

Για την AΕΚ, ειδικά έπειτα από όσα συνέβησαν φέτος, είναι κομβικό να υπάρχει ευρωπαϊκή προοπτική την επόμενη σεζόν. Κάτι που τα προκριματικά του Champions League εξασφαλίζουν σε σημαντικό βαθμό, καθώς αρκεί μία και μόνο πρόκριση ώστε να είναι βέβαιο πως η Ενωση θα βρίσκεται σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Γι' αυτό κρίνω ως κομβικό το ματς της Κυριακής, δεδομένου πως η AΕΚ πρέπει να πάρει κεφάλι από τον ΠΑΟΚ εξ αρχής.

Βέβαια, το φινάλε αυτής της σεζόν, φέτος συνδυάζεται σχεδόν απόλυτα με την επόμενη περίοδο. Ετσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, αν και ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος για το εύρος των αλλαγών που μπορεί να φέρει το καλοκαίρι στην AΕΚ, φαντάζει δύσκολο να υπάρξουν δραστικές αλλαγές στο ρόστερ. Ακόμα και έτσι όμως, είναι αναγκαίο η AΕΚ -από τα πλέι οφ και το κύπελλο ακόμα- να δείξει πως φέρει τη σφραγίδα του Καρέρα και πως γίνεται ανταγωνιστική.

Ξέρω πως αρκετοί έχουν συνδυάσει στο μυαλό τους την ΑΕΚ με περιόδους κατά τις οποίες απέδιδε φοβερό ποδόσφαιρο. Κάπως έτσι έμεινε στο μυαλό η αίσθηση, πως AΕΚ σημαίνει επίθεση. Δεν αντιλέγω. Εχοντας φορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα οι σημαντικότεροι επιθετικοί που εμφανίστηκαν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έχοντας παραδοσιακά τη μενταλιτέ του θεαματικού ποδοσφαίρου, ήταν πολλές φορές μια συνδυαστική κατάσταση.

Βέβαια, πέραν της ποιότητας του ποδοσφαίρου, μετρούν οι τίτλοι. Στη δική μου συνείδηση, δεν υπάρχει καν σύγκριση μάλιστα. Θα επέλεγα με διαφορά ματς με νίκες στο γκολ, αρκεί να επιτυγχάνεται ο στόχος που για την AΕΚ πρέπει να είναι κάθε χρόνο οι τίτλοι. Αυτό είναι το μείζον και έπονται όλα τα υπόλοιπα. Αλλωστε, για να μπορεί να φτάσει κάθε ομάδα σε επίπεδο που θα μπορεί να αποδίδει κυριαρχικό ποδόσφαιρο, χρειάζεται καλούς παίκτες και χρόνο για να βρουν αυτοματισμούς και να κάνουν τη διαφορά.

Ο Καρέρα είπε ξεκάθαρα και το έδειξε έμπρακτα, πως θέλει μια ομάδα χαμαιλέοντα. Μια ομάδα που δεν θα μπορεί κανείς εύκολα να τη νικήσει, μια ομάδα που θα προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε ματς. Είναι νόμος, ειδικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, πως οι ομάδες που είναι συμπαγείς, έχουν καλή αμυντική οργάνωση και ξεκινούν διατηρώντας το πλεονέκτημα της απαραβίαστης εστίας στα περισσότερα ματς, είναι αυτές που κερδίζουν τους τίτλους.

Αυτή πρέπει να είναι η φιλοσοφία με την οποία θα πορευθεί η AΕΚ στη συνέχεια. Να μη χαθεί σε καταστάσεις που θα την μπλέξουν περισσότερο. Απλά πράγματα, νέες λογικές, που θα μπορέσουν να κάνουν την AΕΚ ξανά όπως πρέπει. Περιθώρια δεν υπάρχουν και είναι πολύ κρίσιμη η σεζόν, για να μην επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος. Η AΕΚ οφείλει να ξεκινήσει από φέτος και να συνεχίσει χωρίς σταματημό μέχρι το τέλος της επόμενης περιόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βόμβα από Πανόπουλο - Αλλάζει έδρα η Ξάνθη και ανάβει φωτιές - Σενάριο για... Θεσσαλονίκη!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags