Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Γλίτωσε τη συντριβή - Καμία σχέση με Ολυμπιακό - Αυτοί ήταν ανύπαρκτοι - Αρειανός ο Διούδης!
| 2020-06-14 11:30:00

Γλίτωσε τη συντριβή - Καμία σχέση με Ολυμπιακό - Αυτοί ήταν ανύπαρκτοι - Αρειανός ο Διούδης!

του Κώστα Γκόντζου
Γλίτωσε τη συντριβή - Καμία σχέση με Ολυμπιακό - Αυτοί ήταν ανύπαρκτοι - Αρειανός ο Διούδης!

Παναθηναϊκός: Ελάχιστοι ήταν αυτοί που πίστευαν ότι θα μπορούσε ο ΠΑΟΚ να είναι το ίδιο κακός ή ακόμα περισσότερο, χειρότερος απ' ότι ήταν στην πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Ακόμα λιγότεροι όμως ήταν αυτοί, που θα σκεφτόντουσαν καν ότι ήταν δυνατόν ο Παναθηναϊκός να ήταν τόσο μεταμορφωμένος προς το χειρότερο, σε σχέση με όσα παρουσίασε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Η τελική εικόνα που είδαμε στο ΟΑΚΑ ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, διέψευσε και τις δύο αυτές... μειοψηφίες.

Ο μεν ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε -στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και ειδικά στα πρώτα 60' περίπου λεπτά- αγνώριστος σε σχέση με όσα είδαμε την περασμένη αγωνιστική στην Τούμπα, αλλά προς το καλύτερο και ο Παναθηναϊκός απελπιστικά διαφορετικός προς το χειρότερο.

Κι αυτό αποτυπώθηκε στη μορφή του αγώνα, αλλά ευτυχώς για τον Παναθηναϊκό και κυρίως χάρη στις επεμβάσεις του Διούδη στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς να του κοστίσει όχι απλά μια ήττα, αλλά κυριολεκτικά μια συντριβή.

Και λέμε συντριβή, καθώς ο Παναθηναϊκός σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν έδειχνε ικανός να αντιδράσει στο οτιδήποτε.

Πόσο μάλλον να αντιδράσει στην περίπτωση που μια δυο από τις κλασικές ευκαιρίες του ΠΑΟΚ ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, κατέληγαν σε γκολ για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Βέβαια στην τελική, υπάρχουν θεωρίες για όλα, αν θέλεις να μείνεις ικανοποιημένος από το τελικό αποτέλεσμα.

Ο ΠΑΟΚ για παράδειγμα, μπορεί να μην κέρδισε και να περιμένει τώρα με αγωνία νέο στραβοπάτημα της ΑΕΚ -αυτή τη φορά στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ- όμως  μπορεί να πει ότι... έβγαλε αντίδραση μετά το στραπάτσο από τον Ολυμπιακό, έδειξε ότι έχει ομάδα για να μπορεί να υποστηρίξει ότι δίκαια ανταγωνίστηκε για τον τίτλο του πρωταθλητή και όλα τα συναφή.

Το ίδιο και ο Παναθηναϊκός από την μεριά του, μπορεί να "κάτσει" πάνω σε αυτές τις περιβόητες αναλύσεις του στιλ "όταν σε τέτοια κακή σου μέρα δεν χάνεις από ένα τέτοιο ΠΑΟΚ αυτό δείχνει μέταλλο σαν ομάδα" και τα σχετικά.

Και τα δύο φυσικά είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Ένα από τα γκολ που έχασε ο ΠΑΟΚ να έμπαινε, όλα αυτά θα πήγαιναν άκλαφτα και εντελώς διαφορετικά θα μιλάγαμε σήμερα.

Η ουσία είναι ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ κατάφεραν... να χάσουν και οι δύο.

Ο ΠΑΟΚ έμεινε χωρίς γκολ και έχασε τη νίκη στο πιο εύκολο πέρασμά του από το ΟΑΚΑ τα τελευταία χρόνια και ο Παναθηναϊκός στραπατσάρισε εντελώς την εικόνα του.

Μια εικόνα που επί της ουσίας είναι και το μοναδικό ζητούμενο για παίκτες και προπονητή από αυτό το τουρνουά στο οποίο συμμετέχει αυτή τη στιγμή άνευ πραγματικού στόχου επί της ουσίας.

Από κει και πέρα τι να πεις για ένα τέτοιο παιχνίδι;

Για ένα παιχνίδι δηλαδή, που αν ήσουν Παναθηναϊκός, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο έκλεινες κάθε πέντε λεπτά τα μάτια μπας και γλιτώσεις το μοιραίο, τα ξανάνοιγες και μέχρι να ανακουφιστείς και να πεις πάλι καλά που αυτοί δεν βρίσκουν γκολ με τίποτα, τα ξανάκλεινες γιατί ερχόταν το επόμενο κύμα.

Ακόμα και το ότι στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα, φάνηκε να έχει ισορροπήσει το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός, δεν οφειλόταν σε κάποια αντίδραση που έβγαλε μέσα στο χορτάρι, αλλά κυρίως στο ότι ο ΠΑΟΚ κάπου κουράστηκε ή απογοητεύτηκε κιόλας από το πλήθος των χαμένων ευκαιριών μέχρι τότε και κυρίως τον τρόπο με τον οποίο τις έχασε και απέτυχε να πάρει το προβάδισμα.

Τι να πεις επίσης για ένα παιχνίδι, που ο Παναθηναϊκός έκανε την πρώτη του τελική στο τέλος του ημιχρόνου και αυτή με το άστοχο φάουλ του Μπουζούκη;

Αεροδιάδρομος ανοιχτός και... ξέφραγος ήταν ο χώρος της μεσαίας γραμμής για τον Παναθηναϊκό, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ έφτανε χωρίς πίεση και ανενόχλητος μέχρι το σημείο να γίνει απειλητικός και να δημιουργεί την μία ευκαιρία μετά την άλλη.

Ανύπαρκτοι όλοι του οι μέσοι, μηδενικής βοήθειες στο μαρκάρισμα από τους μεσοπεπιθετικούς του και κακές επί το πλείστον αντιδράσεις των αμυντικών του είτε στις προσωπικές μονομαχίες, είτε στις στημένες φάσεις.

Εξαίρεση φυσικά ο Διούδης, που έμοιαζε ότι παίζει εναντίον του ΠΑΟΚ με την... αύρα του παλιού... Αρειανού, παρά με τη φόρα και την ενέργεια του χθεσινού Παναθηναϊκού.

Καθώς δεν είχε τίποτα απ' αυτά τα δύο, για να πατήσει, να στηριχθεί πάνω τους και να κάνει τις επεμβάσεις που έκανε.

Νομίζω πως για αυτή την εμφάνιση του Παναθηναϊκού, λογική εξήγηση δεν μπορεί να έχει ούτε καν αυτός ο λογικός και μετρημένος στις δηλώσεις του Δώνης.

Απόδειξη του ότι ήταν τόσο δύσκολο να βρει κάτι να πει και να εξηγήσει αυτό που παρουσίασε η ομάδα του στο χορτάρι, ήταν ότι αναγκάστηκε να επικαλεστεί μέχρι και τον... Νάγκι και τον τραυματισμό του, σαν μία από τις πιθανές αιτίες για την εμφάνιση του Παναθηναϊκού.

Τώρα πόσο η γρήγορη απώλεια ενός παίκτη, που μέχρι τώρα δεν έχει παίξει ουσιαστικά και δεν θεωρείται κιόλας βασικός των βασικών, μπορεί να κοστίσει τόσο πολύ σε μια κατ' εξοχήν κοντρολαρισμένη, καλοδουλεμένη και κυρίως ομοιογενή ομάδα, αυτό είναι κάτι που νομίζω πως ακόμα και ο Δώνης δεν θα μπορεί να το εξηγήσει αναλυτικά και πειστικά.

Με την ευκαιρία, άλλη μια μεταγραφή ξένου ποδοσφαιριστή στον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια, που τηρεί... σχολαστικά και σταθερά τις παραδόσεις.

Με το που κάνει δηλαδή μια εμφάνιση -έστω και σαν αλλαγή- που να σε κάνει να πεις, ότι τελικά κάτι καλό έχει και τέλος πάντων κάτι καλό είδε στον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή αυτός που τον έφερε, κάτι παθαίνει, τραυματίζεται και από κει και πέρα μην τον είδατε μην τον απαντήσατε.

Αλλά αυτό πια είναι μια παλιά αγαπημένη συνήθεια στον Παναθηναϊκό των δέκα σχεδόν τελευταίων χρόνων, οπότε απλά συμπληρώνει την σχετική στατιστική και δεν προκαλεί και ιδιαίτερη έκπληξη σε κανένα.

Συμπερασματικά.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην έχασε το παιχνίδι με το ΠΑΟΚ, με έναν πολύ καλό ΠΑΟΚ για να είμαστε ειλικρινείς, αλλά έχασε στο συγκεκριμένο παιχνίδι, εκείνο ακριβώς που κέρδιζε μέχρι τώρα μέσα στο γήπεδο ανεξαρτήτως τελικών αποτελεσμάτων.

Την εμπιστοσύνη ότι βλέπεις μια λογική ποδοσφαιρικά και καλά δουλεμένη ομάδα που βγάζει μέσα στο χορτάρι ένα μεγάλο κομμάτι απ' αυτά που αντικειμενικά μπορεί να κάνει με βάση τις δυνατότητές της και τις αντικειμενικές συνθήκες μέσα στις οποίες λειτουργεί, δουλεύει και αγωνίζεται.

Το αν αυτό ήταν απλά μια κακή μέρα, μια παρένθεση ή το αν θα πάρει το χαρακτήρα γενικευμένης εικόνας, κατάστασης και κατάρρευσης, θα φανεί από τα επόμενα παιχνίδια του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ασύλληπτο σενάριο στον ΠΑΟ - "Χάνει" βασικό του Έλληνα - "Πολιορκία" από παντού - Μέχρι και από NBA!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags