Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: "Όχι έτσι ρε Λημνιέ - Το έγκλημα Φερέιρα"
Ποδόσφαιρο
| 2020-06-25 00:37:00

Όχι έτσι ρε Λημνιέ - Το έγκλημα Φερέιρα - Κόκκινες σε Μπουχαλάκη, Σεμέδο - Ούτε στην αλάνα!

του Μάνου Τσαλγατίδη
Όχι έτσι ρε Λημνιέ - Το έγκλημα Φερέιρα - Κόκκινες σε Μπουχαλάκη, Σεμέδο - Ούτε στην αλάνα!

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν θα μείνει χωρίς τρόπαιο φέτος και ο κύκλος αυτής της φουρνιάς παικτών κλείνει ίσως με τον χειρότερο τρόπο.

Ο Δικέφαλος αυτή τη φορά παρουσιάστηκε διαφορετικός κόντρα στον Ολυμπιακό. Δεν εννοώ μόνο τον σχηματισμό και τα πρόσωπα που ορθά επέλεξε ο Φερέιρα για να αντιμετωπίσει τους «ερυθρολεύκους».

Οι «ασπρόμαυροι» έδειχναν ίσως για πρώτη φορά στη σεζόν να έχουν πλάνο και τακτική προσήλωση στον αγώνα. Ο ΠΑΟΚ περίμενε τον Ολυμπιακό πιο χαμηλά και με την τριάδα στο κέντρο θέλησε να εξουδετερώσει το... τρίγωνο του Μαρτίνς στο κέντρο. Ο Δικέφαλος τα πήγε περίφημα στο πρώτο ημίχρονο και με τους Εσίτι και Μαουρίσιο και Ελ Καντουρί να τρέχουν πολύ κατάφεραν να κάνουν τους γηπεδούχους να υποφέρουν, ενώ αν ο Λημνιός έβαζε σωστά το σώμα του ίσως η μπάλα να κατέληγε στα διχτυα του Σα και όχι στην κερκίδα.

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στο σημείο που ο ΠΑΟΚ ελέγχει το παιχνίδι, ο Φερέιρα αποφασίζει να κάνει τρεις μαζεμένες αλλαγές. Βγάζοντας τον Τζόλη, που έχει εξαφανίσει τον Τσιμίκα και σχεδόν σε κάθε φάση τον κάνει... κουδούνια, αλλά και τον Άκπομ που είναι ο μοναδικός επιθετικός του ΠΑΟΚ, που μπορεί να βάλει δύσκολα στην άμυνα του Ολυμπιακού βάση σωματότυπου. Την αλλαγή του Λημνιού την καταλαβαίνω και κάρτα είχε και από δυνάμεις είχε μείνει.

Τώρα που είπα κάρτα... Δύο τινά υπάρχουν για τον Ολλανδό Κάιπερς. Ή μικρός ήθελε να γίνει χασάπης και το θυμήθηκε σήμερα, ή απλά πριν το ματς δοκίμασε από το καλό το... ολλανδικό. Αν δεν ισχύει κάτι από τα δύο είναι επικίνδυνος.

Δεν είναι δυνατόν να μην αποβάλλει τον Μπουχαλάκη με 2η κίτρινη, τον Σεμέδο που έκανε εγκληματικό μαρκάρισμα στον Λημνιό και μετά να βγάζεις κάρτα στον παίκτη του ΠΑΟΚ για ένα νορμάλ φάουλ στον Φορτούνη.

Και αν τα παραπάνω γίνονται από λάθος εκτίμηση των φάσεων, αυτό που κάνει στη φάση του δεύτερου γκολ δεν συμβαίνει ούτε στην αλάνα! Ο Φορτούνης σα να μη συμβαίνει τίποτα μπαίνει στο γήπεδο (ενώ ήταν εκτός αυτού) με τη μπάλα να παίζεται σε απόσταση δύο μέτρων από αυτόν την κλέβει και βγάζει αντεπίθεση. 

Αν κρατάω κάτι από το παιχνίδι είναι ο νεαρός Τζόλης, που δείχνει πως έχει τεράστιο ταλέντο και το ταβάνι του δεν είναι ο ουρανός, αλλά ακόμα ψηλότερα. Αρκεί βέβαια να μην χαθεί κάπου στο δρόμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τα... πήρε κρανίο ο Σαββίδης! "Καθαρίζει" δύο τεράστια ονόματα - Θα ξενερώσει όλη η Τούμπα...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags