Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Σαν να γύρισε παιχνίδι από το -20 στο ΣΕΦ! Μόνος ένας μπορεί να το κάνει… - Κρίμα να είναι άδειο το ΟΑΚΑ!
| 2020-06-26 21:17:00

Σαν να γύρισε από το -20 στο ΣΕΦ! Μόνο ένας μπορεί να το κάνει… - Κρίμα να είναι άδειο το ΟΑΚΑ

του Βαγγέλη Καράμαλη
Σαν να γύρισε από το -20 στο ΣΕΦ! Μόνο ένας μπορεί να το κάνει… - Κρίμα να είναι άδειο το ΟΑΚΑ

Παναθηναϊκός: Από την απόλυτη απογοήτευση και τη… μαυρίλα, στην χαρά, στην αισιοδοξία και στην ελπίδα πως μπορεί τελικά να βγει κάτι καλό. Αυτή είναι η μετάβαση των συναισθημάτων που βίωσαν οι φίλοι του Παναθηναϊκού τα τελευταία 24ωρα και χωρίς υπερβολή, η ξαφνική ανακοίνωση του διδύμου Διαμαντίδης – Αλβέρτης, κόντρα σε όλα τα ρεπορτάζ, έμοιαζε σαν τρίποντο στην λήξη. Σαν ένα από τα πολλά καλάθια νίκης που είχαν πετύχει και οι δύο τους όταν φορούσαν την πράσινη φανέλα.

Δεν χρειάζεται να κρυβόμαστε άλλωστε, μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης, ούτε το 10% των Παναθηναϊκών δεν ήταν αισιόδοξοι. Όχι για την σεζόν που ξεκινάει σε δύο μήνες, αλλά για την επιβίωση και το μέλλον του συλλόγου γενικότερα. Βλέποντας τον Μάνο Παπαδόπουλο να αποχωρεί, όπως και έγινε τελικά και τον Φραγκίσκο Αλβέρτη επίσης στην πόρτα της εξόδου, κάτι που δεν πραγματοποιήθηκε, ποιος έβλεπε με… καλό μάτι τις εξελίξεις; Ουδείς!

Εδώ και έναν μήνα άλλωστε, οι οπαδοί του Τριφυλλιού ενημερώνονται μόνο για αποχωρήσεις παικτών, προπονητών, στελεχών, προέδρων και για μεταγραφές που δεν ολοκληρώνονται. Η αντίδραση όμως του κόσμου (αν δεν έχετε κάποιον κοντά σας, κάντε μία γύρα απλά στα social media…) στο άκουσμα και μόνο της είδησης πως «Αλβέρτης και Διαμαντίδης μαζί θα…» (δεν τους ενδιέφερε η συνέχεια) τα λέει όλα. Ένιωσαν μία μοναδική χαρά, μία ανακούφιση και μία προσμονή για τη συνέχεια.

Χωρίς υπερβολή και κυρίως λόγων των όσων είχαν ακολουθήσει το τελευταίο διάστημα μετά την συνέντευξη Τύπου του Δημήτρη Γιαννακόπουλο, η ανακοίνωση για τους Διαμαντίδη – Αλβέρτη αντιστοιχεί σε μία... κατάκτηση πρωταθλήματος! Όχι κόντρα στον Προμηθέα Πατρών, αλλά απέναντι στον Ολυμπιακό. Η ανατροπή με «Φράγκι» και η επιστροφή του «Μήτσου» είναι σαν να γύρισε η ομάδα τους ματς που έχανε -20 στο ΣΕΦ ή σαν να πήγε ξανά FINAL 4!

Ουδείς απαιτεί άλλωστε τεράστια μπάτζετ και ακριβές μεταγραφές, εφόσον κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Ο Παναθηναϊκός έχει μπασκετικούς φιλάθλους που μπορούν να αντέξουν και μία και δύο χρονιές χωρίς μεγάλες νίκες στην Ευρώπη. Αυτό που δεν μπορούσαν να αντέξουν, ήταν να μην έχει η ομάδα που μεγαλούργησε στην Ευρώπη πλάνο και ηρεμία. Με Διαμαντίδη και Αλβέρτη λοιπόν, εφόσον αποκτήσουν φυσικά και ουσιαστικά ρόλο στη νέα εποχή και Βόβορα στον πάγκο, το Τριφύλλι αποκτά λογική, ηρεμία και δεδομένα… αγάπη για τον σύλλογο.

Η χρονιά που έρχεται θα είναι δύσκολη για τους Πράσινους. Τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά. Κανείς δεν ξέρει ακόμα τι θα βρουν μπροστά τους και πόσα μπορούν να αντέξουν. Όμως πλέον, υπάρχουν κάποιοι να παίξουν άμυνα. Και όταν έχουν στο ρόστερ τους τον καλύτερο αμυντικό της Ευρώπης, δηλαδή τον Διαμαντίδη, τότε σίγουρα είσαι πιο ήσυχος!

ΥΓ. Μόνο ένας άνθρωπος τα τελευταία χρόνια μπορεί να «φτιάξει» τον κόσμο του Παναθηναϊκού με μία και μόνο κίνηση. Με μία μεταγραφή, με μία προσθήκη, με μία επιστροφή. Μπορεί να είναι μπροστά και να φαίνεται στις φωτογραφίες να… χτυπιέται, αφού το ζει σαν οπαδός ή μπορεί απλά να βρίσκεται μακριά και να μην ακούγεται τόσο, αλλά πάντα έχει την τελευταία λέξη. Μπορεί να κάνει και λάθη, σαφέστατα, όπως όλοι. Και μεγάλα. Αλλά νιώθει τις ανάγκες του κόσμου και του συλλόγου.

ΥΓ2. Ο Διαμαντίδης στην τελευταία του συνέντευξη προ ημερών, είχε δηλώσει πως όταν έπαιζε αυτός στον Παναθηναϊκό, αυτό που τους ξεχώριζε σαν ομάδα, ήταν το κλίμα. Ζούσαν σαν… οικογένεια και για αυτό δεν μπορούσε να ξεχωρίσει ποιος ήταν ο καλύτερος συμπαίκτης του. Αυτό ψάχνει και τώρα ο Παναθηναϊκό. Να γίνει μία οικογένεια. Εντός παρκέ και εκτός.

Το δεύτερο είναι ΠΟΛΥ δύσκολο, έως και αδύνατον. Το χάσμα διοίκησης, ομάδας, κόσμου, οργανωμένων είναι τεράστιο. Το δίδυμο Διαμαντίδη – Αλβέρτη ίσως βοηθήσει, αλλά και πάλι το ΟΑΚΑ χωρίς φωνή δεν είναι… όπλο για καμία ομάδα. Πόσο μάλλον για μία ομάδα που θα έχει σαφέστατα πιο δύσκολο αγωνιστικά έργο από αυτές των προηγούμενων χρόνων. Και δεν αναφερόμαστε σε όσους θυμούνται τον δρόμο για Μαρούσι μόνο κόντρα στον Ολυμπιακό!

ΥΓ3. Δεν γινόταν να φύγει ο Αλβέρτης. Ό.τι και αν συνέβη, λύθηκε μεταξύ τους. Το είχε πει όταν έφυγε και από τα παρκέ. Στο παρακάτω βίντεο…

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιος Σλούκας; Αυτή είναι η βόμβα των Αγγελόπουλων - Θα... τρελαθεί ο Γιαννακόπουλος!

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags