Facebook Pixel 24 γκολ ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ - "Ανέστησε" ΠΑΟΚ - Δεν γίνεται αυτό με Λιβάγια
| 2020-06-29 10:15:00

24 γκολ ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ - "Ανέστησε" ΠΑΟΚ - Δεν γίνεται αυτό με Λιβάγια - Θέλει μεταγραφές!

Sportdog Team
24 γκολ ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ - "Ανέστησε" ΠΑΟΚ - Δεν γίνεται αυτό με Λιβάγια - Θέλει μεταγραφές!

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Ο καθένας βλέπει την κατάσταση όπως θέλει. Άλλος μπορεί να τη βλέπει με τα γυαλιά (μιας δήθεν αντικειμενικότητας) που δείχνουν πως ο Oλυμπιακός είναι κράμα Μπαρτσελόνα και Λίβερπουλ και θα μπορούσε να πετύχει 24 γκολ στο ΟΑΚΑ. Άλλος μπορεί να πιστεύει, ότι αν η AΕΚ είχε τους μισούς από αυτούς που της έλειπαν από το ντέρμπι, θα μπορούσε να είναι εντελώς διαφορετική η εικόνα. Όπως και να έχει, η ιστορία έγραψε και εμείς μπορούμε να αναλύσουμε μόνο τα δεδομένα, χωρίς να φοράμε οιουδήποτε τύπου γυαλιά.

Η AΕΚ μπήκε σε ακόμα ένα παιχνίδι με ελλιπή ψυχολογική προετοιμασία. Η πραγματικότητα που βιώσαμε για ακόμα μια φορά είναι πως η AΕΚ δεν είχε μάτι που να γυαλίζει, δεν είχε σχέδιο που να ακολουθήσει, έχασε κατά κράτος το ματς με το που σφυρίχτηκε η σέντρα. Αν αυτό συνέβαινε μόνο χθες, θα μπορούσε κάποιος να το δικαιολογήσει και να σταθεί στις απουσίες. Αλλά ακριβώς η ίδια ιστορία καταγράφηκε και κόντρα στον Παναθηναϊκό, και απέναντι στον Αρη στο πρωτάθλημα και απέναντι στον Αρη στο Κύπελλο.

Στο πρωτάθλημα οι γκέλες στοίχισαν. Η AΕΚ βρίσκεται ήδη να κυνηγά τον ΠΑOΚ και βρίσκεται στο -3, λίγο πριν πάει στην Τούμπα. Ενώ είχε την απόλυτη ευχέρεια να έχει αποκτήσει απόσταση από τον αντίπαλό της και να είναι μακριά και αδιάφορη για όσα συμβαίνουν, κάνει ό,τι μπορεί για να "αναστήσει" τον ΠΑOΚ και να του δώσει ευκαιρίες για το Champions League. Δεν νίκησε τον Παναθηναϊκό και τον Αρη, πετώντας δύο βαθμούς. Εχασε από τον Αρη, αλλά το έσωσε στη δεύτερη ευκαιρία της παράτασης.

Τώρα, με μια ομάδα καταφανώς ανώτερη από εκείνες που είχε παίξει μέχρι τώρα η ΑΕΚ, όταν του δίνεις τη δυνατότητα να προηγηθεί με δύο γκολ, μόνο εύκολο δεν είναι να πιστεύει κανείς πως θα το γυρίσει ξανά. Δεν είναι κάθε μέρα της ανατροπής, δεν μπορεί να βγάζει μόνο ο Λιβάγια λαγούς από το καπέλο, δεν γίνεται να συζητάμε κάθε εβδομάδα για το ποιος θα μπορέσει να κρατηθεί όρθιος. Δεν γίνεται η AΕΚ να έχει το ψυχολογικό πλεονέκτημα και να το δίνει τόσο άκοπα στον ΠΑΟΚ.

Τι είδα στο ΟΑΚΑ; Είδα μια ομάδα που ήταν αλλού γι’ αλλού στο πρώτο ημίχρονο. Είδα τον Καρέρα να μην έχει βρει λύσει να βάλει τους παίκτες του συγκεντρωμένους. Σας έχω πει και άλλες φορές, πως η επίθεση μπορεί να είναι θέμα ταλέντου, δουλειάς και ικανοτήτων. Αλλά η άμυνα είναι θέμα διάθεσης. Να βγαίνεις πρώτος στην μπάλα, να μην επιτρέπεις στον Ολυμπιακό να κάνει ό,τι θέλει μέσα στο γήπεδο και να είναι ανταγωνιστικός.

Η AΕΚ δεν τα είχε αυτά. Μοιραία, κόντρα σε μια καλή ομάδα, που είναι δουλεμένη σωστά επί διετία και έχει επιλογές, δεν μπορείς να γλιτώσεις ξανά. Η AΕΚ άργησε να ξυπνήσει. Εκανε πρώτη τελική στο 48', έκανε πρώτη φάση μετά το 60'. Θα μπορούσε να πάρει κάτι από το ματς; Ναι. Αλλά όταν παίζεις συνεχώς στο όριο, είναι απίθανο να βρίσκεις συνεχώς λύσεις από το παράθυρο, όπως έδωσε ο Λιβάγια στις καθυστερήσεις στο Χαριλάου.

Όταν η AΕΚ ξύπνησε, φάνηκε πως δεν είχε λύσεις. Δεν είχε επιλογές, ο Καρέρα κοίταζε στον πάγκο και έβλεπε αμούστακα παιδιά. Αυτό είναι ένα σημάδι πως πρέπει να υπάρξουν κινήσεις που θα γεμίσουν την AΕΚ και θα της δώσουν ανταγωνιστικές λύσεις σε όλα τα επίπεδα. Ειδάλλως, συχνά πυκνά θα βρίσκεται στον ίδιο παρονομαστή. Ωστόσο, αυτές είναι μελλοντικές κουβέντες, που θα πρέπει να απασχολούν ήδη τους υπεύθυνους και τους υπόλοιπους όταν τελειώσει η σεζόν.

Τώρα για την AΕΚ το σημαντικό είναι να φτάσει στους στόχους της. Εχει μπροστά της το Champions League, έχει το κύπελλο. Πρώτα απ’ όλα, για να μην εκτροχιαστεί από τις ράγες το τρένο, είναι σημαντικό να βγει καθαρή από την Τούμπα. Επιστροφές θα υπάρχουν, λύσεις θα υπάρχουν, το θέμα είναι να τις βρει η AΕΚ. Πρώτιστα, αυτό που περιμένω από τον Καρέρα και τους παίκτες του είναι να μπουν με μάτι που γυαλίζει εξ αρχής. Από το πρώτο λεπτό και όχι κυνηγώντας πάλι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έσκασε η... βόμβα στο ΟΑΚΑ! Τέλος κορυφαίος άσος μετά το ΑΕΚ-Ολυμπιακός - "Χουνέρι" στην ομάδα του

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags