Facebook Pixel ΑΕΚ: Αξίζει τα 1,2 εκατ.Ευρώ ο Λιβάγια;
| 2020-07-02 10:27:00

"Μεταγραφή" πάνω από 1 εκατ.Ευρώ! "Τρώει" τον Ολιβέιρα - Θα τα "σκάσει" ο Τίγρης; (Poll)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Μεταγραφή" πάνω από 1 εκατ.Ευρώ! "Τρώει" τον Ολιβέιρα - Θα τα "σκάσει" ο Τίγρης; (Poll)

Αναμφισβήτητα, είναι ο πολυτιμότερος παίκτης της ΑΕΚ στα πλέι οφς. Είναι ο πρώτος σκόρες της Ένωσης σε αυτές τις πέντε αγωνιστικές, στον τριτο... του πρωταθλήματος της Super League, έχοντας δύο ασίστ, ενώ την υπόλοιπη σεζόν μετρά 12 γκολ και 9 ασίστ σε 31 αναμετρήσεις.

Στην πρεμιέρα με τον Παναθηναϊκό ήταν ο άνθρωπος που λύτρωσε την ΑΕΚ ισοφαρίζοντας στο 76' (1-1). Με δικό του γκολ έδειξε τον δρόμο της νίκης για την Ένωση στο Ηράκλειο (0-2). Με τον Άρη στο ΟΑΚΑ δεν ήταν καλός κάτι που το συνειδητοποίησε και ο ίδιος, γι'αυτό και ήταν μέσα στα νεύρα όταν έγινε αλλαγή στο 59' από τον Καρέρα, ο οποίος έβαλε στη θέση του τον Ολιβέιρα (που διαμόρφωσε το τελικό 2-2).

Στη ρεβάνς με τον Άρη όμως κατάφερε να ρεφάρει. Ισοφάρισε στις καθυστερήσεις το σκορ του πρώτου αγώνα (2-1) και με το γκολ που σημείωσε στην παράταση έδωσε στην ΑΕΚ μία επική πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακός ήταν καλός στο δεύτερο ημίχρονο, όταν η Ένωση με ηχηρές απουσίες (Ολιβέιρα, Μάνταλο, Σιμόες) πέρασε στην αντεπίθεση για να γυρίσει το ματς.

Στην Τούμπα ήταν επιθετικά το Α και το Ω της Ένωσης. Θα μπορούσε να βάλει από το 30' μπροστά στο σκορ την ΑΕΚ στο φάουλ που εκτέλεσε αλλά απέκρουσε ο Πασχαλάκης. Το 0-1 τελικά ήρθε 12 λεπτά αργότερα από τον Τσιγκρίνσκι. Μόνο το γέμισμα (από κόρνερ) για το κεφάλι του Ουκρανού ήρθε από δικιά του ασίστ.

Στο 81' η ΑΕΚ ήθελε το ψυχρό αίμα ενός εκτελεστή για να κλειδώσει τη νίκη από τα 11 βήματα. Ανέλαβε με επιτυχία αυτήν την αποστολή βάζοντας άλλη μία σφραγίδα σε αναμέτρηση του Δικεφάλου στα πλέι οφ.

Για τον Μάρκο Λιβάγια ο λόγος, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε μεγάλο πρωταγωνιστή για την ΑΕΚ. Ο Κροάτης περνάει περίοδο εξαιρετικού φορμαρίσματος. Η ομάδα του παίρνει από αυτόν πολλά στοιχεία. Λύσεις στη δημιουργία, φαντασία στην επίθεση, εκτέλεση και τρέλα. Ναι χρειάζεται και αυτό το στοιχείο.

Προσέξτε, αναφερόμαστε στην καλή τρέλα, αυτή που μαρτυρεί το πάθος και την όρεξη για τη νίκη. Δεν έχει καμία σχέση με την παλαβοσύνη του Βράνιες που θυμίζει την αγελάδα που χύνει την καρδάρα με το γάλα.

Ο Λιβάγια είναι ένας παίκτης με βαλκάνιο ταπεραμέντο. Είναι οξύθυμος αλλά διαχειρίσιμος. Δεν στερείται ποιότητας και κουλτούρας. Με παραστάσεις από Ιταλία και Ισπανία και έχοντας μάθει δύο επιπλέον ξένες γλώσσες (ιταλικά, ισπανικά) πέραν της (σλαβικής) μητρικής του και των αγγλικών, ο Λιβάγια είναι ο παίκτης που θέλει να έχει κάθε προπονητής στην ομάδα του για να μπορεί να συνεννοείται ποδοσφαιρικά μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Λέγεται, ότι με τις εμφανίσεις του ο 27χρονος Κροάτης στέλνει μήνυμα για επέκταση του συμβολαίου του που λήγει τον Ιούνιο του 2021. Πριν μερικές ημέρες διέρρευσε, ότι ο Ίβιτς περιμένει το “οκ” από τον Δημήτρη Μελισσανίδη προκειμένου να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για την παραμονή του. Ο Λιβάγια δεδομένα έχει προσφέρει πολλά, με τα θετικά και τα αρνητικά του. Ο κόσμος τον γουστάρει. Ειδικά όταν βλέπει να αποδίδει στο χορτάρι.

Αν μπορούσε να μετριάσει κάποια συμπτώματα που παρουσιάζει ο εκρηκτικός του χαρακτήρας η ΑΕΚ θα του έδινε το συμβόλαιο που θέλει με κλειστά μάτια.

Και επειδή εικάζεται, ότι ο Λιβάγια θα ζητήσει συμβόλαιο (αμείβεται με 700.000) αντίστοιχο του Ολιβέιρα (1,2 εκατ.Ευρώ ετησίως), ας βάλουμε τα νούμερα κάτω.

Ο Κροάτης μετρά φέτος, σε 36 αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη, 15 γκολ και 11 ασίστ. Ο Πορτογάλος, ο οποίος (έμεινε αρκετό καιρό εκτός λόγω προβλημάτων στους κοιλιακούς προσαγωγούς) ήταν η αιτία για να τρυπήσει η ΑΕΚ το ταβάνι της, αφού αποτέλεσε το πρώτο συμβόλαιο από το 2013 που ξεπέρασε το 1 εκατ.Ευρώ με πάγιες ετήσιες αποδοχές τα 1,2 εκατ. Ευρώ, μετρά σε 28 αγώνες, 12 γκολ και 9 ασίστ.

Εσείς θα δίνατε 1,2 εκατ.Ευρώ στον Λιβάγια;

Καταθέστε στο Poll την άποψή σας:

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags