Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Κώστας Γκόντζος: Τι να πούμε για ποδόσφαιρο; - Πρωτοφανής συμφωνία οπαδών-ΚΑΕ!
| 2020-07-02 12:25:00

Τι να πούμε για το ποδόσφαιρο; - Πρωτοφανής συμφωνία οπαδών-ΚΑΕ - Ο Χριστός κι η Παναγία δηλαδή...

του Κώστα Γκόντζου
Τι να πούμε για το ποδόσφαιρο; - Πρωτοφανής συμφωνία οπαδών-ΚΑΕ - Ο Χριστός κι η Παναγία δηλαδή...

Έκανε λοιπόν και νίκη ο Παναθηναϊκός στα πλέϊ-οφ και μάλιστα νίκη με σχετικά καλή απόδοση κατά διαστήματα και με δεδομένες μια σειρά αποχωρήσει ήδη ποδοσφαιριστών του. που πρακτικά αποτελούσαν κομμάτι του βασικού κορμού της ομάδας.

Θα γινόταν βέβαια κι αυτό και δεν αποτελεί και είδηση κιόλας, αφού ένα τέτοιο μίνιμουμ επίπεδο ανταγωνιστικότητας το έχει κατακτήσει η συγκεκριμένη ομάδα.

Απλά το θέμα είναι, πως ακόμα κι αυτά τα δείγματα από τα τελευταία παιχνίδια του Παναθηναϊκού, ουσιαστικά είναι άνευ χρησιμότητας εν όψει του σχεδιασμού για την νέα σεζόν, αφού όπως έχουμε πει πολλές φορές, σε λίγο καιρό τίποτα απ' όσα βλέπουμε σαν πρόσωπα και καταστάσεις σε αυτή την ομάδα δεν θα είναι ίδια.

Οπότε μάλλον της... ημέρας είναι και τα συμπεράσματα και οι εντυπώσεις, ακόμα και για κάποιους παίκτες που απ' ότι φαίνεται θα συνεχίσουν να είναι στην ομάδα ή για κάποιους "μικρούς" των οποίων κανείς δεν ξέρει αυτή τη στιγμή ποια θα είναι η τύχη και η προοπτική τους στη νέα ομάδα που θα στηθεί από τον Ρόκα και τον Πογιάτος.

Οπότε περαιτέρω κουβέντα πάνω στο αγωνιστικό δεν έχει και ιδιαίτερο νόημα.

Άλλωστε εδώ που τα λέμε, έτσι κι αλλιώς το αγωνιστικό δεν είχε και ιδιαίτερο νόημα στον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια.

Άλλα ήταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και της καθημερινότητας στον ιστορικό σύλλογο.

Και μόνο μια ματιά στην "Παναθηναϊκή επικαιρότητα" των ημερών, πείθει για του λόγου το αληθές.



Πρώτο θέμα λοιπόν και μάλιστα εν μέσω διθυραμβικών σχολίων, τίτλων και αναφορών, το ότι η νέα τριανδρία που τρέχει την ΚΑΕ Παναθηναϊκός από τους Αλβέρτη, Διαμαντίδη και Τριαντόπουλο, συναντήθηκε με εκπροσώπους της Θ.13 και συμφώνησαν να είναι όλοι μια γροθιά, λέει, στο πλευρό της ομάδας στη νέα σεζόν.

Κι εδώ έρχεται το παράδοξο της ιστορίας.

Και μάλιστα ένα παράδοξο που στον Παναθηναϊκό φαίνεται πια τόσο... φυσιολογικό, που κανείς δεν μπήκε στον κόπο να το σκεφτεί, να το αναρωτηθεί και όλοι ακολούθησαν την πεπατημένη του... ενθουσιασμού για το... μεγάλο βήμα ενότητας, λέει, στον Παναθηναϊκό.

Μάλιστα...

Το ερώτημα λοιπόν έρχεται τουλάχιστον αβίαστα, για να μην πω αποτελεί την πρώτη σκέψη κάθε νορμάλ ανθρώπου.

Σε ποια ομάδα του κόσμου, σε ποιο σύλλογο, σε ποιο τμήμα του οποιουδήποτε συλλόγου, θα αποτελούσε "είδηση" το ότι "συναντήθηκαν οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας με τη διοίκηση της ομάδας και... συμφώνησαν να είναι στο πλευρό της ομάδας στη νέα σεζόν";

Ειλικρινά, βρέστε μου προηγούμενο στα παγκόσμια αθλητικά χρονικά και στην παγκόσμια πραγματικότητα της ύπαρξης και λειτουργίας των οργανωμένων οπαδών οποιασδήποτε ομάδας.

Συναντήθηκαν, λέει, οι οργανωμένοι οπαδοί με την διοίκηση και συμφώνησαν να είναι σαν μια γροθιά στο πλευρό της ομάδας.

Κι αυτό είναι κάτι σαν... είδηση, κάτι που χρήζει ιδιαίτερης αναφοράς, επισήμανσης, ενημέρωσης και πανηγυρισμών βεβαίως βεβαίως.

Δηλαδή το... φυσιολογικό ποιο θα ήταν;

Να υπάρχει ερωτηματικό και να πλανιέται η... αγωνία, αν οι οργανωμένοι οπαδοί μιας ομάδας θα ήταν... με την ομάδα τους στη σεζόν που έρχεται;

Ή να... μην είναι με την ομάδα οι... οπαδοί της ομάδας;

Αυτό θα ήταν το φυσιολογικό;

Οπότε η... αντίθετη εξέλιξη αποτελεί όχι απλά είδηση, αλλά και λόγος για πανηγύρια και τα σχετικά;

Δηλαδή τάχουμε δει που τάχουμε δει όλα στον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια, θα δούμε ακόμα και αυτό;

Να πανηγυρίζουμε δηλαδή γιατί οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας... αποφάσισαν να είναι... με την ομάδα;

Δεν ξέρω αν συνειδητοποιείτε τον παραλογισμό της ιστορίας.

Και δεν ξέρω αν συνειδητοποιείτε την τραγικότητα αυτού του παραλογισμού.

Το να καθόμαστε να συζητάμε δηλαδή, αν οι οπαδοί της ομάδας θα είναι... με την ομάδα.

Λες κι αυτό αποτελεί αντικείμενο... διαπραγμάτευσης.

Ή λες και χρειάζονται συζητήσεις και εκατέρωθεν... εγγυήσεις και διαπιστευτήρια, από τη διοίκηση δηλαδή προς τους οπαδούς και από τους οπαδούς προς την διοίκηση, για να... συμφωνηθεί κάτι τέτοιο.



Κι όμως.

Και έγιναν και χρειάστηκαν αυτές οι... συζητήσεις.

Και αυτό αποτέλεσε όχι απλά είδηση, αλλά και... εξέλιξη προς τη θετική πλευρά στον Παναθηναϊκό.

Στον Παναθηναϊκό που το αυτονόητο για κάθε σύλλογο του κόσμου έχει καταργηθεί προ πολλού και τα πάντα αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης και ανταλλαγής εγγυήσεων.

Κι αυτό όχι απλά να μην προξενεί σε κανένα εντύπωση, αλλά να το πανηγυρίζουμε κιόλας.

Κι αφήνω το άλλο γεγονός.

Ότι παρουσιάστηκε σαν φοβερό και τρομερό επίτευγμα, το ότι η συγκεκριμένη συνάντηση κανονίστηκε με... άκρα μυστικότητα από τους ανθρώπους που... μεσολάβησαν για να γίνει.

Με άκρα μυστικότητα!!!

Εδώ κι αν σηκώνεις ψηλά τα χέρια.

Με άκρα μυστικότητα.

Με... μυστική διπλωματία δηλαδή.

Λες κι έχουμε να κάνουμε με... εμπόλεμη κατάσταση που μεσολαβούν... έμπειροι διπλωμάτες που λειτουργούν με πλήρη μυστικότητα για να μην ανατραπεί ή εμποδιστεί η προσπάθειά τους.

Λες και έχουμε καμιά σύναξη... παρανόμων ή... καταζητούμενων και δεν πρέπει κανείς να πάρει πρέφα ότι βρισκόμαστε μεταξύ μας.

Ο Χριστός κι η Παναγία δηλαδή...

Ειλικρινά δεν ξέρω αν έχουν συναίσθηση όλοι για τι ακριβώς πράγμα μιλάμε, τι ακριβώς πράγμα έγινε αντικείμενο... συνάντησης, με ποιο τρόπο έγινε, πώς το υποδέχθηκαν η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ και τι τελικά σημαίνουν ουσιαστικά όλα αυτά.

Και μιλάω ειλικρινά για όλους.

Και γι' αυτούς που συμμετείχαν στη συνάντηση και γι' αυτούς που σκέφτηκαν να την οργανώσουν με τέτοια... μυστικότητα και γι' αυτούς που την παρουσίασαν όπως την παρουσίασαν και γι' αυτούς που την υποδέχτηκαν όπως την υποδέχτηκαν.

Ουσιαστικά μιλάμε για μια μη κανονική κατάσταση, μια κατάσταση που το αν οι οπαδοί της ομάδας θα είναι με την ομάδα αποτελεί αντικείμενο συζήτησης, διαπραγμάτευσης και ειδησεογραφίας, μια κατάσταση που δεν βιώνει ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ και σε κανένα άθλημα.

Μια κατάσταση όχι απλά παράλογη και τοξική, αλλά ακόμα χειρότερα.

Μια κατάσταση που όλοι πλέον την αποδέχονται όχι απλά σαν υπαρκτή αλλά και σαν... φυσιολογική.

Κι όποιος απαιτήσει το... αυτονόητο, ή επισημάνει τον παραλογισμό και το παράδοξο της ιστορίας να κινδυνεύει κιόλας να χαρακτηρισθεί σαν...εχθρός της ομάδας και της ενότητας στον σύλλογο.

Ειλικρινά... ο Θεός, όποιος κι αν είναι αυτός, να βάλει το χέρι του.

Όχι για να μη γίνει τίποτα κακό, δεν πρόκειται άλλωστε έτσι κι αλλιώς να γίνει κάτι τέτοιο.

Απλά όμως, να βάλει το χέρι του μπας και βρει τη λογική, την ηρεμία και την φυσιολογικότητά της αυτή η ομάδα.


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags