Facebook Pixel ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Φορτηγατζής o Εσίτι - Διώξτε τον Μάνταλο - Φερέιρα, μη φύγεις!
| 2020-07-02 14:35:00

Φορτηγατζής o Εσίτι - Διώξτε τον Μάνταλο - Μπήκε κουρασμένος ο Μπίσεσβαρ - Φερέιρα, μη φύγεις!

του Κωστή Ραπτόπουλου
Φορτηγατζής o Εσίτι - Διώξτε τον Μάνταλο - Μπήκε κουρασμένος ο Μπίσεσβαρ - Φερέιρα, μη φύγεις!

Με ρωτάτε γιατί είχε αυτήν την εικόνα ο ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ. Γιατί ο ΠΑOΚ έχει παλαίμαχους ποδοσφαιριστές. Το ότι ο Εσίτι είναι ποδοσφαιριστές και παίρνει τόσα λεφτά είναι μείον για το ποδόσφαιρο. Να κάνει οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα εκτός από ποδοσφαιριστής. Φορτηγατζής, πουλματζής, μπάρμαν, πυγμάχος, καρατερίστας. Ο Καντουρί και ο Μαουρίτσιο σαν οχτάρια στον χώρο του κέντρου, αμφότεροι όταν παίζουν μαζί έχουν μηδέν γκολ στο πρωτάθλημα. Μαρκάρουν με τα μάτια. Σουτ από μέση απόσταση δεν έχουν. Ψηλά δεν είναι καλοί. Για ποιο λόγο παίζουν και αυτοί μπάλα;

Η μεγαλύτερη απάτη του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ο Εσίτι, ο Καντουρί και ο Μαουρίτσιο. Εκείνο το μπαρμπαδάκι, ο Στόχ, για τον οποίο οι δημοσιογράφοι τρελάθηκαν και έλεγαν "τι ωραία έπαιξαν με τον Άρη" επειδή έκανε τρεις σέντρες, ήταν τραγωδία. Γκόμενα να τον είχαμε δεν θα τον κάναμε τόση αβάντα. Έκανε τρία σπριντ. Το παιδάκι, ο Τζόλης εξαφανίστηκε σαν έξω δεξιά. Ψάχναμε να βρούμε πού είναι ο Λημνιός.

Έχουμε μια AΕΚ, η οποία με 4-4-2 έχει τρία χαφ, Σιμόες, Κρίστισιτς και Μάνταλο. Η ΑΕK με έναν Μάνταλο, ο οποίος για μια ακόμα φορά είναι περπατητής έπαιξε σημαντικό το ρόλο, ότι το ματς δεν έφτασε σε μεγάλα επίπεδα, όπως και στο Χαριλάου. Γιατί ο Μάνταλος δεν πάει καλά. Μίλησα για απομανταλοποίηση. Και το λέω ξανά μετά από νίκη της ΑΕA.

Έχει τέτοια υπεροχή η ΑΕΚ στο χώρο του κέντρου που παίζει τον ΠΑΟΚ σαν τη γατά με το ποντίκι και ο Μάνταλος δεν υφίσταται οργανωτικά. Είναι ωσεί παρών. Όλη τη δουλειά την κάνει ο Λιβάγια με τον Ολιβέιρα και τον Κρίστισιτς, ο οποίος παραδόξως ήταν πολύ καλός.

Το στήσιμο του Καρέρα και οι αλλαγές του ήταν καταπληκτικές. Κάποια στιγμή ο Φερέιρα έβγαλε τον Τζόλη, έβαλε τον Μιχαηλίδη και έπαιξε με τρία στόπερ. Εκεί ο Ιταλός είδε ότι ο Αλμπάνης και ο Μάνταλος δεν μπορούν να πάρουν τα πάνω τους και να τελειώσουν το παιχνίδι και βάζει τον Βέρντε. Πάει με έναν φρέσκο ποδοσφαιριστή στην πλευρά γιατί η AΕΚ υπερτερούσε έναντι του ΠΑOΚ που είχε πρόβλημα. Η μεγάλη αλλαγή που κάνει είναι ο Σιμάνσκι επειδή βοήθησε πάρα πολύ στο μαρκάρισμα του Γιαννούλη, ο οποίος ήταν ό,τι πιο επικίνδυνο για τον ΠΑOΚ.

Τον διαλύει εκεί τον Γιαννούλη με το ντουμπλάρισμα Σιμάνσκι-Βέρντε και τον Παουλίνιο να έχει αντίπαλο τον Λάμπρου που είχε μπει στη θέση του Στοχ. Ήταν πάρα πολύ καλή κίνηση. Με το 2-0 κλειδώνει το παιχνίδι, πετά τρίτο στόπερ, ενώ ήδη είχε βάλει τρίτο χαφ. Αυτή η ομάδα που λέγεται AΕΚ έπρεπε να το είχε καθαρίσει πιο μπροστά το παιχνίδι κόντρα σε αυτόν τον άθλιο ΠΑOΚ.

Ο ΠΑOΚ έβαλε αλλαγή τον Μπίσεσβαρ στο 46' και στο 52' έχει κουραστεί. Έχετε δει εσείς ποδοσφαιριστή να μπαίνει κουρασμένος; Από τα μπουζούκια να ερχόταν πιο ξεκούραστος θα ήταν. Μιλάμε για τραγωδία. Επίσης από τους κακούς παίκτες της AΕΚ ήταν ο Λόπες γιατί έφαγε ντρίπλες από τον Ροδρίγκο που έβγαλε και μερικές σέντρες.

Αλλά διακρίνω ότι μεγάλο πρόβλημα στον ΠΑOΚ έχουν και τα σέντερ φορ. Διότι ο Άκπομ με το κεφάλι δεν μπορεί να βρει ούτε καρύδα, όσες σέντρες και να γίνουν. Είναι πολύ κακός στις εναέριες μονομαχίες. Στο 67' γίνεται πάλι μία σέντρα από δεξιά και εκεί φαίνεται η κακή προπόνηση του ΠΑOΚ. Κάνει ο Ροντρίγκο σέντρα και δεν προλαβαίνει ο Άκπομ να κάνει 10 μέτρα σπριντ. Είναι πολύ κακό παίκτες που έχουν έκρηξη να την έχουν χάσει με προπονητή τον Φερέιρα. Είναι χαρακτηριστική η φάση αυτή. 

Γιατί κακά τα ψέμματα, τα σέντερ μπακ της AΕΚ, δεν είναι τα καλύτερα στον κόσμο. Το λάθος του προπονητή του ΠΑOΚ ήταν ότι δεν έβαλε τα σέντερ φορ μαζί, ενώ έβαλε τρία στόπερ. Όταν βάζεις τρία στόπερ και τα σέντερ μπακ της AΕΚ είναι προβληματικά και μέτρια, θα πετάξεις δύο σέντερ φορ και θα πας ακόμα με πιο ανορθόδοξο τρόπο να χτυπήσεις τα σέντερ μπακ της AΕΚ. Το μπαρμπαδάκι τον Στόχ ή τον παλαίμαχο τον Μπίσεσβαρ γιατί να τον κρατήσω πίσω και να μη βάλω σε έναν από τους δύο τον Άκπομ ή τον Σφιντέρσκι; Πότε θα βάλω δύο σέντερ φορ έναντια στην προβληματική AΕΚ στο κέντρο της άμυνας;

Στο κοουτσάρισμα ο ένας είναι προπονηταράς και ο άλλος μυρωδιάς. Τα σχόλια δικά σας...

Ο Φερέιρα αν μείνει, θα έχουμε δουλειά εμείς. Οπότε καλύτερα να μείνει... Αν η AΕΚ δεν βγει στη δεύτερη θέση τότε θα μιλάμε για αυτοκτονία. Αν την περάσουν αυτά τα... πτώματα του ΠΑOΚ θα είναι άξια της μοίρας της. Απλά η AΕΚ είναι πολύ φλύαρη στα ματς, με μεγάλες υπεροχές και αυτό μπορεί να το πληρώσει, αν σε κάποιο ματς δεχτεί γκολ εξαιτίας των κακών της σέντερ μπακ. Αυτό δεν φάνηκε στην Τούμπα λόγω της υπεροχής της στο κέντρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αδιανόητος ο Ρέμπε! Αυτόν τον προπονητή πρότεινε για τον ΠΑΟΚ - Θα "καεί" όλη η Τούμπα!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags