Facebook Pixel ΑΕΚ: Αυτό πιστεύω για Βράνιες - Τα επόμενα μπαμ - Σκάνε αποχωρήσεις!
| 2020-07-27 10:28:00

Τι ήθελε ο Ολυμπιακός; - Αυτό πιστεύω για Βράνιες - Τα επόμενα μπαμ - Σκάνε δυνατές αποχωρήσεις

Sportdog Team
Τι ήθελε ο Ολυμπιακός; - Αυτό πιστεύω για Βράνιες - Τα επόμενα μπαμ - Σκάνε δυνατές αποχωρήσεις

Πότε πέρασαν οι μέρες, ούτε που το κατάλαβα. Εκεί που η ΑΕΚ και όλοι όσοι κινούμαστε γύρω της ετοιμαζόμασταν για την πρόκληση του Κυπέλλου, άρχισε ο Ολυμπιακός να αρνείται την εμφάνισή του και όλα μπλέχτηκαν. Για τον τελικό, νομίζω πως αξίζει επάθλου όποιος καταλάβει τι πραγματικά ήθελε ο Oλυμπιακός και μπορέσει να κατανοήσει με ποια συνθήκη θα ήταν ευχαριστημένος. Αφήνοντας χρόνο μέχρι να δοθούν απαντήσεις και να γίνει ο τελικός, περνάμε στις επόμενες -σημαντικότερες αναμφίβολα- προκλήσεις για την AΕΚ.

Η μεταγραφική αγορά άνοιξε με εντυπωσιακό τρόπο. Έλεγα πολλές φορές, σε τηλεοπτική εκπομπές του ENWSI TV, αλλά και σε σχόλια, ότι θεωρούσα νομοτελειακή την επιστροφή του Βράνιες. Ηταν ξεκάθαρο, ότι όποια ζητήματα είχαν ανακύψει το τελευταίο διάστημα, λύθηκαν γρήγορα. Ο Βράνιες συνεχίζει να εκπέμπει έναν ιδιότυπο ερωτισμό και έχει μια ξεχωριστή, μοναδική σχέση με σημαντικά πρόσωπα της AΕΚ. Με εντυπωσιακότερο, αυτό που συμβαίνει εσχάτως με τον Καρέρα.

Περί της αγωνιστικής ποιότητας και χρησιμότητας του Βράνιες δεν γίνεται λόγος. Μολονότι διαφωνώ κάθετα με όσους υποστηρίζουν, ότι με αυτά τα λεφτά - δεν είναι και λίγα στις μέρες μας 600 χιλιάρικα- δεν βρίσκεις αμυντικό ανάλογου επιπέδου, δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση. Κάνει στη διοίκηση, στον προπονητή, αναλαμβάνουν κάθε ρίσκο που συνοδεύει τον Βόσνιο, πάμε για τα επόμενα. Ετσι και αλλιώς, ο Βράνιες ήταν το εύκολο κομμάτι στην AΕΚ της νέας σεζόν.

Πολλές φορές, οι αναλύσεις και οι σκέψεις που γίνονται, εκκινούν από λάθος αφετηρία. Προφανώς, εάν η AΕΚ μείνει ως έχει, οι μεταγραφικές προσθήκες θα είναι μετρημένες. Ηρθαν ήδη, ο Ενομπακάρε ως συμπληρωματική επιλογή για τις θέσεις της επίθεσης, ο Καρακλάγιτς ως επένδυση για το μέλλον, τώρα ο Βράνιες για να μπει "κολώνα" στην άμυνα. Υπό αυτό το πρίσμα, η AΕΚ ψάχνει δεδομένα για αριστερό μπακ με ποιότητα και τουλάχιστον έναν γουίνγκερ, έναν ακραίο επιθετικό με έφεση στην ατομική προσπάθεια για να κλείσει.

Συμβαίνει αυτό πραγματικά όμως; Όχι βέβαια. Κυρίως, επειδή η AΕΚ έχει πολλά ανοιχτά θέματα, που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συνοδεύονται από ερωτηματικά όταν η ομάδα θα μπει στην τελική ευθεία για την έναρξη της σεζόν. Ισως μάλιστα, ο επιπλέον χρόνος που υπάρχει ως τα μέσα Σεπτεμβρίου που φαίνεται πως θα είναι το πρώτο επίσημο ματς ή στα τέλη Αυγούστου εάν οριστεί εκεί ο τελικός, να είναι και το μοναδικό "καλό" από τη διαδικασία των πλέι οφ.

Η ΑΕΚ έχει πολλά και ανοιχτά θέματα με παίκτες που είναι ιδιαίτερα σημαντικοί για τη λειτουργία της. Από την εξέλιξη αυτών των υποθέσεων, θα φανεί στο τέλος της ημέρας και ποιες θα είναι τελικά οι πραγματικές μεταγραφικές ανάγκες της AΕΚ. Διότι για παράδειγμα, πριν φτάσουμε να συζητάμε για τον αν ο Αραούχο έχει ρόλο στην AΕΚ και πως μπορεί να βρεθεί με τον Ολιβέιρα, πρέπει να δούμε εάν ο Πορτογάλος θα μείνει τελικά στην Ενωση.

Στις σύγχρονες επιταγές του ποδοσφαίρου, όταν ένας παίκτης φτάνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, είναι ουσιαστικά σα να είναι ελεύθερος. Η AΕΚ πήρε το ρίσκο πέρυσι με τον Πορτογάλο και τον έκλεισε μόνο για δύο χρόνια. Αρα τώρα, θα πρέπει να φανεί εάν μπορεί να φτάσει σε επέκταση της συνεργασίας μαζί του ή θα πρέπει να βρει τρόπο για να τον πουλήσει, ώστε να αποκομίσει οφέλη και να μην τον χάσει άκοπα.

Το ίδιο συμβαίνει και με τον Λιβάγια. Ο Κροάτης έκανε εντυπωσιακή σεζόν, γνωρίζουμε όλοι πως θέλει να είναι το πρώτο βιολί. Βρίσκεται σε εξαιρετική ηλικία, έχει καλό όνομα στην αγορά. Δείχνει πως θέλει να μείνει, αλλά θα πρέπει να διαπιστώσουμε εάν υπάρχει σύγκλιση στα θέλω του Λιβάγια και τα στάνταρ που θα θέσει το κλαμπ. Είναι σαφές, πως και εδώ το καλοκαίρι είναι κομβικό. Ο Λιβάγια θα πρέπει άμεσα να υπογράψει νέο συμβόλαιο ή να βρεθεί τρόπος να παραχωρηθεί με τα μέγιστα ανταλλάγματα.

Στην ίδια μοίρα, της τελευταίας χρονιάς συμβολαίου, βρίσκονται και άλλοι παίκτες της AΕΚ. Ενδεικτικά αναφέρω ονόματα όπως του Γαλανόπουλου, του Αλμπάνη, του Παουλίνιο. Για κάθε περίπτωση, απαιτούνται στρατηγικές αποφάσεις του κλαμπ, όπως συνέβη με Χουλτ και Κλωναρίδη. Ή επιμένεις σε κάτι που έχει ταβάνι, αλλά ξέρεις τι μπορείς να περιμένεις ή δοκιμάζεις κάτι διαφορετικό, με όποιο ρίσκο συνοδεύει κάθε μεταγραφή.

Συν τοις άλλοις, η AΕΚ πρέπει να βρει λύσεις με παίκτες που ενδιαφέρουν ομάδες του εξωτερικού. Προφανέστατα, ο πρώτος στη σχετική λίστα είναι ο Μπάρκας. Πέραν της αδιαμφισβήτητης ποιότητας, ο Μπάρκας είναι πλέον σε διαδικασία αποχώρησης. Εάν δεν γίνει και φέτος, τότε νομίζω πως θα γυρίσει μπούμερανγκ για όλους. Τώρα είναι η στιγμή και η AΕΚ είναι έτοιμη. Και να ξέρετε, πως δεν είναι μόνο ο Μπάρκας σε αυτήν τη θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απίστευτη ανατροπή! Με αυτόν υπογράφει η ΑΕΚ - Έφυγε πρόσφατα - Θα τρελαθεί ο κόσμος

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags