Facebook Pixel Champions League: Το παιδί της Παρί έδωσε κούπα στη Μπάγερν – Πήγαινε στον… Μέσι – Κοιμόντουσαν στο VAR;
Ποδόσφαιρο
| 2020-08-24 00:38:00

Το παιδί της Παρί έδωσε κούπα στη Μπάγερν – Πήγαινε στον… Μέσι – Κοιμόντουσαν στο VAR;

του Βαγγέλη Καράμαλη
Το παιδί της Παρί έδωσε κούπα στη Μπάγερν – Πήγαινε στον… Μέσι – Κοιμόντουσαν στο VAR;

Champions League: Σε μία σεζόν που έμοιαζε… ατελείωτη λόγω της πανδημίας και της μεγάλης διακοπής που υπήρξε, η Μπάγερν δικαιότατα κατάκτησε το φετινό Champions League. Βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή στην κατάλληλη φόρμα και ευνοούμενη από το γεγονός πως ήταν ξεκούραστη, αφού η Bundesliga είχε τελειώσει νωρίτερα, έφτασε σχεδόν με… περίπατο στην κορυφή της Ευρώπης μέσα από το Final 8.

Ένα φορμάτ που ήρθε εκτάκτως και σύμφωνα με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ίσως το ξαναδούμε τα επόμενα χρόνια. Δεν ήταν ό,τι πιο δίκαιο, όμως ήταν συναρπαστικό και σίγουρα κράτησε το ενδιαφέρον των φιλάθλων. Ίσως αν βλέπαμε και όλες τις ομάδες στην top φόρμα τους, το αποτέλεσμα να ήταν ακόμα καλύτερο. Πάντως… κανονικό champions league με μονά παιχνίδια, δεν είναι!

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά τον τελικό, η Παρί έμοιαζε διαβασμένη, δεν την πάτησε όπως οι προηγούμενοι αντίπαλοι της Μπάγερν, όμως αυτό δεν έφτανε. Άντεξε στον ρυθμό τους, την κοίταξε στα μάτια, όμως με τους Νεϊμάρ, Ντι Μαρία και Εμπαπέ σε κακό βράδυ, ήταν αδύνατον να διεκδικήσουν την κούπα. Ειδικά για τον Βραζιλιάνο, το βράδυ είναι εξαιρετικά δύσκολο. Πήρε την ομάδα πάνω του, ήταν μαγικός κόντρα στην Αταλάντα, όμως απόψε… λιγοψύχησε. Λογικό να βάλει τα κλάματα μετά το τέλος του αγώνα, η κριτική που δέχεται είναι τεράστια από το βράδυ της Κυριακής ενώ ίσως η εξέλιξη αυτή να τον έπεισε να γυρίσει… στο σπίτι.

Εδώ και μήνες γράφεται και ακούγεται πως ο Λιονέλ Μέσι τον θέλει στη Βαρκελώνη. Είναι άραγε ο Νεϊμάρ η λύση στα τεράστια προβλήματα της Μπαρτσελόνα; Μπορεί και όχι, αλλά ίσως είναι ο τρόπος για να πεισθεί ο Αργεντινός παικταράς να μείνει στην Μπαρτσελόνα.

Όσον αφορά τους τροπαιούχους και μεγάλους νικητές του Champions League, μπορεί ο Κομάν να ήταν ο… ήρωας της βραδιάς με το γκολ που πέτυχε, όμως ο MVP ήταν χωρίς αντίρρηση ο Νόιερ. Ο Γερμανός γκολκίπερ έμοιαζε απροσπέλαστος, σταμάτησε τους Γάλλους όσες φορές χρειάστηκε και πραγματικά… τους τρόμαξε με την εμφάνισή του. Ήταν βέβαια και τυχερός, καθώς αν δινόταν το πέναλτι στο Εμπαπέ στο 73’, ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά.

Μοιάζει περίεργο που δεν είδαν στο VAR ότι ο αντίπαλος αμυντικός πάτησε το πόδι του Γάλλου επιθετικού. Ήταν παράβαση, όμως η τεχνολογία… έκλεισε τα μάτια κι άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί. Φαντάζεστε κάτι αντίστοιχο στον τελικό Κυπέλλου στην Ελλάδα, στο ΑΕΚ – Ολυμπιακός;

Και αντί επιλόγου, μία ωραία ιστορία που ανέδειξε την ώρα του τελικού η UEFA. Πώς θα αντέδρασαν άραγε οι φίλοι της Παρί βλέποντας τον Κομάν να σκοράρει και να χαρίζει την κούπα στη Μπάγερν; Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο Γάλλος είναι προϊόν των Ακαδημιών της Παρί και απόψε.. πήρε εκδίκηση!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags