Facebook Pixel Άρης: Ιδού ο νέος Άρης, για πολλά πράγματα! Ο... μισός Αγκάνθο και δύο "Ολυμπιακοί" - Δεν αγοράζει γιατί...
| 2020-08-25 18:35:00

Ιδού ο νέος Άρης, για πολλά πράγματα! Μισός Αγκάνθο και δύο "Ολυμπιακοί" - Δεν αγοράζει γιατί...

Sportdog Team
Ιδού ο νέος Άρης, για πολλά πράγματα! Μισός Αγκάνθο και δύο "Ολυμπιακοί" - Δεν αγοράζει γιατί...

Άρης: Στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας του στα 3-5 πηγάδια βρίσκεται ο Άρης και παράλληλα αναμένονται οι τελευταίες πινελιές στην ολοκλήρωση του ρόστερ του.

Την περασμένη εβδομάδα είχα γράψει πως η ομάδα έλαβε σημαντική ενίσχυση στην άμυνα και στο κέντρο, ενώ επιθετικά χρειάζεται ακόμη κάποιες προσθήκες.

Ας τα πάρουμε και πάλι από την αρχή, βλέποντας και το σχέδιο με τους παίκτες στο εικονικό γήπεδο:

Εδω το σχεδιο με το γηπεδο

Στο τέρμα η θέση με το 1 πληρείται με την πιθανή έλευση του Καντιμοίρη, παίκτη που είχε περάσει ξανά από τον Άρη πριν λίγα χρόνια. Ο Κουέστα είναι αναμφίβολα ο βασικός, ο νεαρός Έμμαν έχει όλο τον χρόνο να ανέβει και να διεκδικήσει αγωνιστική καταξίωση, ενώ η παρουσία του 38χρονου πλέον Καντιμοίρη εγγυάται για την περίπτωση που θα παραστεί κάποια ανάγκη και θα παρέχει συμβουλευτική εμπειρία στον Έμμαν.

Το κέντρο της άμυνας έχει επίσης κλειδώσει, με τους Ντάτκοβιτς και Ρόουζ να θεωρούνται βασικοί, αλλά και τους Σόουζα, Δεληζήση να αποτελούν μια έμπειρη δυάδα αντικατάστασης. Στη θέση μπορεί να αγωνιστεί και ο νεαρός Μπαγκαλιάνης που πήρε άριστα στα πλέι οφς του περασμένου μήνα.

Αριστερά στην άμυνα υπάρχει ο Γκανέα με ρεζέρβα τον 19χρονο Ταγκαλίδη, ενώ δεξιά παίζει ο Σάκιτς. Εδώ να τονίσουμε πως αναμένεται ο Πέρσης Χατζισάφι, ο οποιός παίζει δεξιά στην άμυνα και στα χαφ ολοκληρώνοντας το παζλ στα μετόπισθεν.

Στο κέντρο τα πράγματα είναι κι εδώ καλά, με τον Έννιγκ να έχει τον ευχάριστο πονοκέφαλο για το ποιόν θα πρωτοχρησιμοποιήσει. Ο Σάσα στα αριστερά έχει κερδίσει με το σπαθί του μια θέση στη βασική ενδεκάδα, ενώ ο Αυστραλός διεθνής Τζένκο παίζει με ευχέρεια στα δεξιά. Στο κέντρο έχουμε τον Ματίγια που είναι περισσότερο ανασταλτικός παρά δημιουργικός, ενώ ο Μπερτόλιο περισσότερο επιθετικός και δημιουργικός. Ο Μπρούνο Γκάμα παίζει πίσω από το κέντρο της επίθεσης. Να θυμίσουμε πως υπάρχει και ο νεαρός Μπακούτσης που μπορεί να παίξει στα δεξιά. Ο Έννιγκ θα πρέπει να αφήσει κάποιους έξω και αυτό θα εξαρτηθεί από τον αντίπαλο και το παιχνίδι που θα επιλέξει για την ομάδα μας, αν θα είναι αμυντικό ή επιθετικό.

Στην επίθεση τα πράγματα αλλάζουν με την έλευση του Ισπανού Λόπεθ που ενισχύει κατά πολύ τη δύναμη κρούσης της ομάδας. Ο Φετφατζίδης έχει το δεξί άκρο, με τους Μαρτίνες και Μαντσίνι να είναι εφεδρικοί. Στα αριστερά αν αποκτηθεί ο Βραζιλιάνος Μπρούνο, θα αποτελέσει έναν ταχύτατο διεμβολιστή, όπως ακριβώς και ο νεαρός Χατζηπιρπιρίδης που θα αναζητήσει ευκαιρίες στην ίδια θέση.

Στο κέντρο της επίθεσης ήρθε η ώρα να θεραπεύσουμε τις τραυματικές εμπειρίες που μας άφησε ο Ιντέγε που σκόραρε ανά 8 τελικές προσπάθειες. Ο Ισπανός Κριστιάν Λόπεθ μας υπόσχεται να σκοράρει πιο συχνά και μάλιστα να δημιουργεί τα γκολ του και όχι να τα περιμένει σαν βούτυρο στο ψωμί του. Μακάρι ο Λόπεθ να είναι αγωνιστικά έστω και το μισό του Αγκάνθο, του τελευταίου Ισπανού σέντερ φορ που είχαμε! Από πίσω του ο Μανος που σίγουρα θα λάβει αρκετές ευκαιρίες για να αποδείξει πως η έλευση του στον Άρη αποτελεί τον κολοφώνα της καριέρας του, μέχρι στιγμής φυσικά!

Θέλω να τονίσω δύο πράγματα κλείνοντας.

Ο Άρης με την προσθήκη νεότερων παικτών, έχει κατορθώσει να ρίξει κατά πολύ τον μέσο όρο της ηλικίας των παικτών του. Αν βγάλουμε εκτός τον Καντιμοίρη που πιθανότατα δεν θα αγωνιστεί φέτον, ο μέσος όρος ηλικίας είναι πλέον 26,8 χρόνια, κατά πολύ πιο χαμηλός από την περσινή γερασμένη ομάδα. Η ομάδα μας πλέον θα μπορεί να τρέχει, να πιέζει και να διεκδικεί στα ενενήντα λεπτά των αγώνων και μακάρι ο Έννιγκ να μας μεταδώσει λίγη από τη ξακουστή γερμανική ενεργητικότητα.

Ένα άλλο θέμα σημαντικό για εμένα αλλά και για όλους όσους θέλουν να θεωρούνται φίλοι του Άρη και του αθλήματος, είναι η παρουσία στο ρόστερ, μετά από πολλά χρόνια, μιας ταλαντούχας φουρνιάς γηγενών παικτών που βρίσκονται στην κατάλληλη ηλικία. Οι 19χρονοι Μπαγκαλιάνης, Τσαγκαλίδης, Μπακούτσης, Χατζηπιρπιρίδης, αλλά και οι Σενγκιέρκης, Μαρμαρίδης που δεν έχουμε δει ακόμη, δεν είναι άλλο από μια λαμπρή υπόσχεση για το μέλλον της ομάδας μας. Οι παίκτες αυτοί μπορούν να προσφέρουν τα μέγιστα γιατί έχουν τον Άρη στην καρδιά τους αφού προέρχονται από τα σπάργανα του συλλόγου. Το μεγάλο τους ταλέντο με την κατάλληλη προσοχή από τους ιθύνοντες μπορεί να τους μετατρέψει σε πρώτης τάξεως βασικούς παίκτες της Α ομάδας, απαλάσσοντας έτσι τη διοίκηση από την ανάγκη να αγοράσει παίκτες. Επίσης το να δημιουργηθούν ετοιμοπόλεμοι ποδοσφαιριστές σημαίνει πως ταυτόχρονα εντάσσονται στην σχετική παγκόσμια αγορά και μια πιθανή πώληση κάποιου από αυτούς, μπορεί να αποφέρει ανέλπιστα έσοδα στην ομάδα.

Ο Άρης λοιπόν ολοκληρώνεται ως ομάδα και γεμίζει αισιοδοξία τους φίλους του, πάντα βέβαια με τις επιφυλάξεις που υπάρχουν για ποδοσφαιριστές για τους οποίους έχουμε ακούσει πολλά αλλά έχουμε δει λίγα έως τώρα...


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ματιές στο μέλλον του Άρη! Από τον... Κούδα στο ρόστερ των Κίτρινων

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags