Facebook Pixel Κωστής Ραπτόπουλος - ΠΑΟΚ: Ανοησία Φερέιρα με Τζόλη - Γιατί δεν θέλουν Γιαννούλη - Δεν μπορεί ο Λημνιός - Ντου Λάκη Γαβαλά!
Ποδόσφαιρο
| 2020-08-26 18:02:00

Ανοησία Φερέιρα με Τζόλη - Γιατί δεν θέλουν Γιαννούλη - Δεν μπορεί ο Λημνιός - Ντου Λάκη Γαβαλά!

του Κωστή Ραπτόπουλου
Ανοησία Φερέιρα με Τζόλη - Γιατί δεν θέλουν Γιαννούλη - Δεν μπορεί ο Λημνιός - Ντου Λάκη Γαβαλά!

Ο ΠΑΟΚ έκανε την εξυπνάδα να κατεβάσει τον μέσο όρο ηλικίας. Από εκεί που είχε τα γερόντια, Μάτος, Μπίσεσβαρ και τα τοιαύτα, έπαιξε με εκπληκτική νεανική τριάδα μπροστά. Έσφυζε από νιάτα, ταχύτητα διείσδυση, σκοράρισμα.

Το κατέβασμα αυτό έδωσε περισσότερες δυνάμεις στο κέντρο, όπου εκεί υπήρχε το μεγάλο πρόβλημα. Επειδή ο ΠΑΟΚ δεν είχε καλά χαφ, έπαιξε με μεγάλη μπαλιά από την πίσω γραμμή και χρησιμοποίησε τις πτέρυγες, για να επιτεθεί, ιδιαίτερα την αριστερή που ήταν φωτιά.

Γιατί ήταν φωτιά; Γιατί ο Μιχαηλίδης με το αριστερό πόδι ως τρίτος στόπερ και ο Γιαννούλης σαν φουλ-μπακ έφευγαν πολύ δυνατά με πάσα με τη μία. Οι Τούρκοι είχαν μεγάλο πρόβλημα στα πλάγια μπακ. Ήταν τραγικοί. Ο ΠΑΟΚ χτύπησε στα άκρα. Ιδιαίτερα από την πλευρά που επιτίθεται από αριστερά.

Με τον Τζόλη χωμένο στην περιοχή, τον Πέλκα διαγώνια από τη γραμμή σαν δεύτερο φoρ να πλαισιώνει τον Άκπομ, δημιουργούνταν τριάδα. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός, ότι ο ΠΑΟΚ έδωσε χώρο και έφυγε με αντεπιθέσεις στην πλάτη της άμυνας της Μπεσικτάς, η οποία ήταν απείθαρχη, δημιουργήθηκε αυτό το 3-0 με τρία γκολ από Έλληνες.

Το μειονέκτημα του ΠΑΟΚ ήταν ο άξονας. Έπαιζε σε αναλογία 3 εναντίον 2. Έπαιζε με έναν παίκτη παραπάνω η Μπεσίκτας, αλλά αυτό δεν φάνηκε. Το μυστικό ήταν, ότι στο αμυντικό κομμάτι ο ΠΑΟΚ συμμάζεψε τα ασυμμάζευτα.

Ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ ήταν ο Πέλκας. Σκόραρε, δημιούργησε καταστάσεις από την πίσω γραμμή, το σπουδαιότερο όμως ήταν, ότι μάρκαρε, κάτι το οποίο δεν έκανε ο Τζόλης.

Τον Τζόλη από ανοησία δεν τον άφησε ο Φερέιρα να χτυπήσει το πέναλτι και να κάνει χατ τρικ. Θα έγραφε μεγάλη ιστορία στα 18 του και θα έπαιρνε μεταπωλητική αξία. Έτσι θα πουλήσει ο ΠΑΟΚ παίκτες. Γιατί ο ΠΑΟΚ πρέπει να πουλήσει.

Ο Γιαννούλης στο αμυντικό κομμάτι είναι πολύ κακός σε αντίθεση με το επιθετικό. Αυτός είναι ο λόγος που δεν κάνει μεταγραφή σε ομάδα. Δείτε το γκολ που τρώει ο ΠΑΟΚ. Σε κάποια μαρκαρίσματα είναι πολύ κακός.

Ο Ζίβκοβιτς παίρνει φανέλα βασικού ιδιαίτερα για τις εξόδους. Είναι πλήγμα ο Σοάρες που πήγε καλά. Να σημειώσω, ότι ο Λημνιός δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε ρόλο δεξιού οπισθοφύλακα. Χάνει ταχύτητα και μαρκαρίσματα.

Μου άρεσε πολύ ο τερματοφύλακας Ερσίν Ντεστάνογλου. Πιστεύω ότι θα κάνει στα 23 μεγάλη μεταγραφή. Μου έκανε εντύπωση η αφέλεια και η άναρχη κατάσταση της Μπεσίκτας. Τέτοια αναρχία ούτε στις δόξες των Εξαρχείων δεν έχουμε δει τέτοιο πράγμα.

Ο ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας πρέπει να κάνει κάτι με τα χαφ. Γιατί μία κακή ομάδα όπως η Μπεσίκτας του έκανε 15 τελικές από τον άξονα. Κάνουν πολύ εύκολα τα φάουλ τα χαφ, όπως σημείωσε ο φίλος μου και πολύ καλός ποδοσφαιρικός αναλυτής, Γρηγόρης Μπάκας.

Τέλος να υπογραμμίσω το εξής: Αν η άμυνα της Τουρκίας, ως χώρα, είναι σαν την άμυνα της Μπεσίκτας, τότε μέχρι και ο Λάκης Γαβαλάς, μπορεί μόνος του να κάνει ντου από τη Μύκονο και να τους πάρει τα παράλια της Μικράς Ασίας...


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαμός με τη χειρονομία Πέλκα μετά το γκολ του - Τρελάθηκαν οι Τούρκοι - Δείτε την επίμαχη ΦΩΤΟ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags