Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Έγκλημα" στον ΠΑΟ με Αντονίτο - Έχω μια απορία για Αλαφούζο
| 2020-09-19 19:06:00

"Έγκλημα" στον ΠΑΟ με Αντονίτο - Έχω μια απορία για Αλαφούζο - Ρόκα, αυτόν πάρε ΑΜΕΣΑ

του Κώστα Γκόντζου
"Έγκλημα" στον ΠΑΟ με  Αντονίτο - Έχω μια απορία για Αλαφούζο - Ρόκα, αυτόν πάρε ΑΜΕΣΑ

Παναθηναϊκός: Φαντάζει προφανές ότι κάθε νορμάλ ομάδα, μετά τις πρώτες ενδείξεις που βγάζει στο χορτάρι και από τη στιγμή που έχει χρονικά -και οικονομικά απ' ότι φαίνεται- περιθώρια να διορθώσει ότι μοιάζει να μην πηγαίνει καλά, έχει αυτό σαν βασικό της μέλημα στις μέρες που τρέχουν μέχρι την επόμενη υποχρέωσή της.

Αυτό λογικά, πρέπει ή αν θέλετε κάνει και ο Παναθηναϊκός, συνεχίζοντας τις μεταγραφικές του αναζητήσεις και προσπάθειες για την άμεση ενίσχυση του.

Μια ματιά στο μεταγραφικό ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού λοιπόν, δείχνει ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια ανάσα από την απόκτηση του 32 δεξιού μπακ Αντονίτο που μένει ελεύθερος από τη Βαγιαδολίδ και που όπως επίσης λέει το ρεπορτάζ είναι ο εκλεκτός του Τσάβι Ρόκα.

Κι εδώ αρχίζει μια ωραία ιστορία, που δεν έχει να κάνει ούτε με την συγκεκριμένη μεταγραφή, ούτε με τον Αντονίτο σαν πρόσωπο ή σαν παικτη ή σαν αξία, αλλά με τη λογική με την οποία κινείται στις μεταγραφές ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ο Παναθηναϊκός.

Κατ' αρχήν για να ξέρουμε και τι συζητάμε, να ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα.

Ο Παναθηναϊκός, αλλά και κάθε ελληνική ή και ξένη ομάδα, αλλά ειδικά αυτός ο Παναθηναϊκός που τώρα χτίζεται ξανά από την αρχή με τα δεδομένα που χτίζεται, έχει την πολυτέλεια να χτυπάει στις μεταγραφές ΔΥΟ παίκτες για κάθε θέση στην οποία αναζητά ενίσχυση;

Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η... οικονομική υπέρβαση που θα κάνει, αλλά ακόμα κι έτσι, πόσο λογικό είναι να έχεις αφήσει να φύγουν ΤΡΙΑ δεξιά μπακ που είχες και να πηγαίνεις να παίρνεις άλλα δύο και μάλιστα και τα δύο ξένοι και με κλειστά τριετή συμβόλαια;

Αυτό τι σόι προγραμματισμός ακριβώς είναι;

Ποδοσφαιρικός, οικονομικός, μανατζερικός... τι ακριβώς;

Κι εν πάσει περιπτώσει, έστω ότι προπονητής και τεχνικός διευθυντής είδαν πως καίγονται για ΔΥΟ δεξιά μπακ, ποια η λογική και η ανάγκη να αναζητήσεις και τον αναπληρωματικό δεξιό μπακ στην ξένη αγορά και μάλιστα ένα παίκτη 32 χρονών από την στιγμή που έχει πάρει ήδη ένα ξένο δεξιό μπακ;

Έψαξαν δηλαδή και πέρασαν από κόσκινο όλη την ελληνική αγορά των νέων ποδοσφαιριστών ηλικιακά ή τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, και διαπίστωσαν ότι δεν μπόρεσαν να βρουν μια αξιόπιστη, φθηνή και με μέλλον λύση για ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ δεξί μπακ;

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω ούτε τη σκοπιμότητα, ούτε τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης επιλογής.

Όπως δεν μπορώ να καταλάβω και τη σημασία την κρυφή ή φανερή της φράσης "ο Αντονίτο είναι ο εκλεκτός του Τσάβι Ρόκα για τη  θέση του δεξιού μπακ".

Δηλαδή, ο Φακούντο Σάντσεθ που αποκτήθηκε ήδη και καλύπτει σαν βασικός τη θέση του δεξιού μπακ στην ενδεκάδα, τίνος... εκλεκτός ήταν;

Ή μήπως κι αυτός ήταν... εκλεκτός όταν τον πήραμε, αλλά σε δυο βδομάδες ανακαλύψαμε ότι δεν μας κάνει και τρέξαμε να πάρουμε άλλο... εκλεκτό για την ίδια θέση και πάλι από την ξένη αγορά;

Θα μου πεις, εντάξει πήρε ένα παίκτη ακόμα, πως κάνεις έτσι, γιατί το κάνεις τόσο μεγάλο θέμα;

Μα γιατί ακριβώς οι λεπτομέρειες και τα μικρά-μικρά μιας μεταγραφικής περιόδου δείχνουν τη λογική και την συλλογιστική με την οποία κινείται μια ομάδα στις μεταγραφές και πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για τον Παναθηναϊκό, που έχει δοκιμαστεί άγρια και καταστροφικά τα προηγούμενα χρόνια, ακριβώς απ' αυτές τις "λεπτομέρειες" που συνήθως περνάνε χωρίς πολύ θόρυβο και στα μουλωχτά.

Κι εδώ πραγματικά έχω μια απορία.

Ειλικρινά, όσο κι αν λες ότι ο ιδιοκτήτης και χρηματοδότης δεν είναι υποχρεωμένος να ξέρει και μπάλα, όσο κι αν αποδεχτείς σαν φυσιολογική την περίπτωση να έχει δώσει όντως εν λευκώ τα κλειδιά της διαχείρισης -και την οικονομικής προφανώς- στον τεχνικό διευθυντή και τον προπονητή, ο Γιάννης Αλαφούζος, όταν του είπαν δώσε τόσα γιατί θέλουμε οπωσδήποτε δεξιό μπακ και στην Ελλάδα δεν υπάρχει κανένα καλό τέτοιο και πάνε μετά από λίγες μέρες και του λένε... ξαναδώσε λεφτά γιατί θέλουμε... κι άλλο δεξί μπακ και πάλι επίσης δεν βρήκαμε σε όλη την Ελλάδα κανένα καλό τέτοιο ούτε υπάρχει στις ακαδημίες κανένας με προοπτική, δεν μπαίνει λίγο στον πειρασμό να σκεφτεί μήπως και δεν είναι και πολύ φυσιολογικό ή λογικό όλο αυτό το σκηνικό;

Κουμάντο στην τσέπη του, δεν κάνουμε φυσικά, απλά έτσι από περιέργεια και μπας και καταλάβουμε τελικά πως ακριβώς κινείται για μια ακόμα φορά ο Παναθηναϊκός στις μεταγραφές, εκφράζουμε την... απορία.

Και κάτι ακόμα που είναι και το πιο σοβαρό, αλλά και το πιο ανησυχητικό τελικά.

Με το συμπάθιο δηλαδή, αλλά ο Ρόκα και ο Πογιάτος, απ' όσα είδαν μέχρι τώρα από την ομάδα που στήνουν, αυτό που κατάλαβαν ότι σαν πρώτη προτεραιότητα, της λείπει είναι το... αναπληρωματικό δεξί μπακ;

Συγνώμη δηλαδή αλλά εδώ δυο απαντήσεις υπάρχουν.

Αν ισχύει αυτό, τότε ειλικρινά θα πρέπει να αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε τι σόι μπάλα βλέπουν τελικά και οι δύο από τη μια και από την άλλη αν κάτι τέτοιο δεν ισχύει, τότε θα πρέπει να αρχίσουμε άλλα... αναζήτηση στα ερωτηματικά μας.

Με ποιο κριτήριο δηλαδή και με βάση ποιες προτεραιότητες κινούνται και οι δύο ή έστω ο τεχνικός διευθυντής στην μεταγραφική περίοδο.

Καθώς αν τεχνικός διευθυντής και προπονητής του Παναθηναϊκού δεν δει ακόμα μετά τα πρώτα φιλικά και το παιχνίδι στην Τρίπολη, ότι η ομάδα που στήνουν είναι εντελώς ΑΔΕΙΑ από χαφ και ιδιαίτερα χαφ με ανασταλτικά προσόντα, ε τότε μάλλον κάποια άλλη ομάδα είδαν απ' αυτή που είδαμε όλοι οι υπόλοιποι.

Και για να μην το πολυκουράζουμε.

Ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή, όσες βοήθειες και αν πάρει από τις μεταγραφές που έκανε, όση καλή ή κακή δουλειά και επιλογές κι αν κάνει ο Πογιάτος, αν δεν ενισχυθεί ΑΜΕΣΑ στη μεσαία γραμμή με ένα τουλάχιστον καλό και ανταγωνιστικό ΕΞΑΡΙ ή ακόμα καλύτερα με δύο ακόμα παίκτης για την μεσαία του γραμμή, πολύ σύντομα θα ψάχνει και δεν θα καταλαβαίνει από που θα τούρχονται οι στραβές και τα άσχημα αποτελέσματα ακόμα και με τις μεσαίες ή και μικρότερες από πλευράς δυναμικότητας ομάδες του πρωταθλήματος.

Η χρονιά μόνο με τον Κουρμπέλη σ' αυτή τη θέση που κι αυτός αντικειμενικά δεν είναι σε θέση από πλευράς δυνάμεων να σηκώσει όλο αυτό το φορτίο για όλη τη χρονιά και για ενενήντα λεπτά ειδικά σε ανταγωνιστικά παιχνίδια, δεν βγαίνει με τίποτα.

Γι' αυτό καλά και τα δύο και τρία και τέσσερα δεξιά μπακ και χαλάλι τους για όποιο λόγο κι αν τα παίρνουν ο Ρόκα και ο Πογιάτος, αλλά αν αυτά λειτουργήσουν ανασταλτικά -και από πλευράς διαθέσιμου μπάτζετ- για να μην ενισχυθεί στο κέντρο του ο Παναθηναϊκός, τότε θα μιλάμε για ποδοσφαιρικό έγκλημα και μάλιστα από ένα σημείο και μετά και... εκ προμελέτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μεταγραφή-βόμβα Δώνη από Ελλάδα - Παίρνει κορυφαίο Έλληνα άσο από ομάδα του Big-4!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags