Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: "Μικρούτσικος" ο Φαν’τ Σιπ - Αυτοί καταστρέφουν την Εθνική
| 2020-09-21 17:29:00

Μικρούτσικος ο Φαν’τ Σιπ - Αυτοί διαλύουν την Εθνική - Χαμός με τους αρχηγούς - Απάντηση-φωτιά Σιόβα

του Ευάγγελου Μίχου
Μικρούτσικος ο Φαν’τ Σιπ - Αυτοί διαλύουν την Εθνική - Χαμός με τους αρχηγούς - Απάντηση-φωτιά Σιόβα

Εθνική Ελλάδας: Ποιοι είναι οι κορυφαίοι Έλληνες σεντερ μπακ, που αγωνίζονται στα τοπ ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, τουλάχιστον με βάση τα βιογραφικά τους; Κώστας Μανωλάς - Σωκράτης Παπασταθόπουλος - Δημήτρης Σιόβας σε Ιταλία/Νάπολι, Αγγλία/Άρσεναλ και Ισπανία/Ουέσκα! Και νομίζω πως ο οποιοσδηποτε αλλοδαπός ποδοσφαιρόφιλος θα έμενε με... ανοιχτό το στόμα να αναρωτιέται... "perce", "why", "Por que", "Pse", "Varfor", "Pourquoi", "warum denn" κ.λπ.!

Ο Ολλανδός εκλέκτορας της Εθνικής Ελλάδας, ο οποίος ακόμη δεν έχει εξηγήσει δημόσια (ούτε φυσικά η Ομοσπονδία) γιατί δεν καλούνται/τελείωσε τους Παπασταθόπουλο/Μανωλά (ώστε να μάθουμε και εμείς, να μάθουν και αυτά τα δύο "κακά παιδιά"), βγήκε χθες βράδυ στο Open, ως άλλος Ανδρέας Μικρούτσικος του Big Brother, κι ανακοίνωσε τον δια ροπάλου αποκλεισμό του Σιόβα, για δηλώσεις που είχε κάνει μετά το "διπλό" στο Κόσοβο.

Προσέξτε τη λεπτομέρεια αδέρφια: ο Φαν'τ Σιπ το έκανε σε ζωντανό τηλεοπτικό χρόνο και όχι στην δημόσια τηλεόραση (ΕΡΤ) αλλά σε ένα κανάλι που είναι ιδιοκτησίας του Ιβάν Σαββίδη, του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, δηλαδή της ομάδας που μαζί με την ΑΕΚ του Μελισσανίδη αποτελεί κοινό μυστικό πως κινουν όλα τα νήματα εξουσίας στην τωρινή ΕΠΟ του Γραμμένου αλλά και σε εκείνη που θα προκύψει μετά τις φθινοπωρινές εκλογές.

Τι προκάλεσε αυτή η επιλογή του Φαν'τ Σιπ; Επιπλέον τοξικότητα και ένα κλίμα πόλωσης/φανατισμού/μισαλλοδοξίας, μια δηλητηριώδη... ατμόσφαιρα στην Εθνική ομάδα, που έτσι κι αλλιώς έχει "χαλάσει" και γίνει -κι αυτή- πεδίο αντιπαράθεσης των δύο μεγάλων πόλων του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως διαμορφώνονται ξανά, δηλαδή από τη μία ο Ολυμπιακός κι απο την άλλη η συμμαχία των ΠΑΟΚ/ΑΕΚ/Παναθηναϊκού.

Και ποιος νοιάζεται για τη γαλανόλευκη; Ελάχιστοι... Εδω έχουν... παρασύρει/βάλει σε αυτό το καταστροφικό τρυπάκι και τους ποδοσφαιριστές, εν ενέργεια διεθνείς και παλαίμαχους, οπότε το γλυκό έδεσε. Μαζί με τους παραδοσιακά... βλαχοδήμαρχους συμβούλους της Ομοσπονδίας που προέρχονται από τις Ενώσεις (όχι πως δεν υπάρχουν και εξαιρέσεις βέβαια), λειτουργούν λες και οι Εθνικές ομάδες είναι... τσιφλίκι τους, χωρίς στεγανα για να μένουν απέξω τα συμφέροντα, η μικροπολιτική κι οι συλλογικές αντιπαραθέσεις.

Θα μου πείτε πως η Εθνική ομάδα δεν έχει οπαδούς. Ούτε δημιούργησε έναν ισχυρο πυρήνα οπαδών ακόμη και όταν κατέκτησε το Euro του 2004 και μετά, που πήγαινε σε Μουντιάλ. Δυστυχώς για τη "γαλανόλευκη" ο μέσος Έλληνας οπαδός αγαπάει μόνο την ομάδα του κι ανάλογα με τα οπαδικά του γυαλιά ενίοτε βρίζει η αποθεώνει την Εθνική μας ομάδα.

Επηρεάζεται από το αν στην ΕΠΟ είναι οι Σαρρήδες/Γκιρτζίκηδες ή οι Γραμμένοι/Βρακάδες, από το ποιοι καλούνται και κυρίως από την "καραμούζα" των ΜΜΕ, που κι αυτά στην πλειοψηφία τους λειτουργούν/αντιμετωπίζουν τη "γαλανόλευκη" ως επέκταση της επικοινωνίας/αφηγημάτων που τους "σφυρίζει" η εκάστοτε επικοινωνιακή γραμμή των Μπιγκφοράτων ομάδων. Το αποτέλεσμα είναι να καταστρέφεται η Εθνική ομάδα που έχει πέσει στις σύγχρονη... Σκύλλα και η Χάρυβδη, δηλαδή στους "Εξυγιαντές" και τη "Συμμορία", με τη μια να βυσσοδομεί κατά της άλλης (επικοινωνιακά και όχι μόνο). Φτάνοντας να κάνουν "φερέφωνο" ακόμη και τον εκάστοτε Εκλέκτορα...

Με αυτά και με αυτά σήμερα διαβάσαμε πως ο Φαν'τ Σιπ πρέπει να είναι υπερήφανος γιατί απέκλεισε τον Σιόβα τονίζοντας/θυμίζοντας το... Ολυμπιακό παρελθόν του! Έλεος αδέρφια... Σε λίγο θα φτάσουμε να ζητάτε να μην αγωνίζονται στην Εθνική παίκτες του Ολυμπιακού, αν και συνέβη κόντρα στη Σλοβενία.

Αφήστε την υποκρισία και τον φαρισαϊσμό για το ποιος κατέστρεψε περισσότερο ή βοήθησε περισσότερο το ελληνικό ποδοσφαιρο, αφήστε τη γαλανόλευκη εκτός. Και  αναφέρομαι στα ΜΜΕ γιατί δεν είμαι αφελής για την ΕΠΟ, εκεί είναι αδύνατο να συμβεί κάτι τέτοιο λόγω... συμφερόντων και εξαρτήσεων (διαχρονικά).

Απλά να υπενθυμίσω πως στο κορυφαίο επίτευγμα της ποδοσφαιρικής "γαλανόλευκης", πρόεδρος της ΕΠΟ ήταν ο "αμφιλεγόμενος" Βασίλης Γκαγκάτσης. Τότε τον κατηγορούσαν πως ήταν στο "άρμα" του Ολυμπιακού και αργότερα ήρθε ο Νίκος Πατέρας ω πρόεδρος του Παναθηναϊκού να πανηγυρίζει γιατί γκρέμισε τον "Γκαγκατσιμό" και έκανε δική του την ΕΠΟ (που πριν ήταν "ερυθρόλευκη").

Τώρα βέβαια ο Γκαγκάτσης κατηγορείται από τον Ολυμπιακό, γιατί έχει πάει σε αντίπαλα στρατόπεδα... Κάτι ανάλογο βέβαια δεν συμβαίνει και με τον πιο γνωστό "παραγκάρχη" του ελληνικού  ποδοσφαίρου, Θωμά Μητρόπουλο. Τελικά το σύστημα είναι πρόσωπα που μια δουλεύουν από εδώ και μια από εκεί ανάλογα με τα... έσοδά τους ("είναι πολλά τα λεφτα Άρη") και να πάνε να... παφτωθούν το ποδόσφαιρο, η Εθνική ομάδα και λοιπά και λοιπά;

Για την... ιστορία της υπόθεσης αποκλεισμού του Σιόβα να συνδράμω με τα εξής:

1ον) οι Κωνσταντινίδης - Φύσσας, ήταν που ενημέρωσαν τον Φαν'τ Σιπ για τις δηλώσεις Σιόβα και που ενημέρωσαν τον Έλληνα στόπερ μετά την επιστροφή από Κόσοβο πως θα τιμωρηθεί. Από τότε...

2ον) η αναφορά στον Κώστα Μανωλά ήταν που είχε... τρελάνει τους δυο παλαίμαχους διεθνεις και νυν τεχνικούς διευθυντες (στην πιάτσα λένε πως τον Κωνσταντινίδη τον έβαλε η ΑΕΚ και τον Φύσσα ο... ΠΑΟΚ!), με τον Σιόβα αδίκως να τους εξηγεί πως αν οι δηλώσεις του ήταν σε βάρους κάποιου, ήταν κατά του... ίδιου! "Ρε παιδιά εγώ μείωσα τον εαυτό μου, λέγοντας ότι πρέπει να παίζει ο Μανωλάς και να μην παίζω εγώ...". Το ότι αναφέρθηκε αναλυτικά σε ποδοσφαιριστή που έχουν κόψει όμως, ήταν που εξόργισε το εν λόγω δίδυμο...

3ον) είχε προηγηθεί, στους κόλπους της Εθνικής, η επιλογή να δοθεί το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον Μπακασέτα κόντρα στη Σλοβενία κάτι που έφερε εσωτερικά μεγάλη κουβέντα. Υπήρξαν διεθνείς που έπιασαν τον Κωνσταντινίδη και του είπαν πως έτσι καταργείται ένα... άγραφος νόμος δεκαετιών στην Εθνική ομάδα, πως το περιβραχιόνιο παίρνουν αυτοί με τις περισσότερες συμμετοχές. Ο Κωνσταντινίδης δικαιολογήθηκε πως ο Φαν'τ Σιπ θέλει "νέους αρχηγούς" στην ομάδα και έτσι με το Κόσοβο δεν ηταν ο Μπακασέτας αλλά ουτε και ο Φορτούνης που ξεκινησε αλλά ο Σταφυλίδης. Και η εξήγηση ήταν... "ο προπονητής το απόφασισε".

4ον) Το Σάββατο, προχθές δηλαδή, πριν το ανακοινώσει μέσω Open o Φαν'τ Σιπ, τηλεφώνησε ο ίδιος στον Σιόβα στην Ισπανία και του είπε την κοινή απόφαση να κοπεί δια βίου από την Εθνική. Ο άσος το περίμενε, ήταν προετοιμασμένος κι απάντησε καταλλήλως...

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags