Facebook Pixel Άρης: Έλεος με Γκαρσία - Πού είναι ο... Μαραντόνα;
| 2020-09-30 20:35:00

Έλεος με Γκαρσία - Πού είναι ο... Μαραντόνα; - Τη γλιτώσαμε με Λάζαρο - Το... πουλί του Κάτσε

Sportdog Team
Έλεος με Γκαρσία - Πού είναι ο... Μαραντόνα; - Τη γλιτώσαμε με Λάζαρο - Το... πουλί του Κάτσε

Άρης: Το θέμα του Ματέο Γκαρσία πλανιέται σαν φάντασμα επάνω από τον κόσμο του Άρη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Έχοντας χάσει εδώ και πολλές εβδομάδες τον ύπνο μου αναλογιζόμενος αν θα έρθει ή όχι ο Αργεντίνος στον Άρη, κάθισα και σκέφτηκα πραγματικά πόσο λεπτή είναι η γραμμή που χωρίζει τις πραγματικές προθέσεις μιας ΠΑΕ για μια μεταγραφή, με τη βούληση των δημοσιογράφων.

Γιατί σίγουρα σε κάθε μεταγραφική περίοδο η κάθε διοίκηση έχει λίστα και διάθεση να αποκτήσει κάποιους παίκτες, ωστόσο η ίδια διοίκηση θα ήταν ηλίθια αν άφηνε να διαρρεύσει αυτή η λίστα προς τα έξω. Εκτός βέβαια αν υπάρχει κάποιος λόγος, για παράδειγμα να ηρεμήσει τους απαιτητικούς οπαδούς που πιέζουν και πάντα θα πιέζουν περισσότερο για όσο μεγαλύτερη δυνατή ενίσχυση, χωρίς όμως να είναι αυτοί που βάζουν το χέρι στην τσέπη.

Από την άλλη, μια ολόκληρη στρατιά έμπειρων και μπαρουτοκαπνισμένων  δημοσιογράφων, μας ενημερώνει καθημερινά δια μέσω του έντυπου και του ηλεκτρονικού τύπου για τις κινήσεις της ΠΑΕ και τους στόχους της.

Πρόκειται για μια διαρροή ή κάτι άλλο; Επηρεάζονται οι δημοσιογράφοι από τρίτους παράγοντες, όπως π.χ. από κάποιον μάνατζερ που θέλει να προβάλει το δικό του προϊόν ή να αυξήσει την τιμή του βασισμένος στον νόμο της προσφοράς και της ζήτησης; Πολύ πιθανόν...

Σε ότι αφορά τον Άρη, η γραμμή αυτή ανάμεσα στην ΠΑΕ και στους δημοσιογράφους είναι ακόμη πιο αχνή, και δύσκολα μπορεί κάποιος να ξεχωρίσει αν ένα πρόσωπο που προβάλλεται ως πιθανός στόχος του Άρη, είναι πραγματικός στόχος του Καρυπίδη ή κάποιος μάνατζερ θέλει να τον πασάρει στον Άρη ή είναι πρώτος ξάδερφος κάποιου εκδότη.

Και αφού μπαίνουμε πλέον στον Οκτώβρη, δεν θα είχε πλάκα να θυμηθούμε μερικά ονόματα που μας έκαναν και χάσαμε τον ύπνο μας όλες αυτές τις εβδομάδες;

Ματέο Γκαρσία: Ο άρχοντας του περίμενε. Μετά το περυσινό θρίλερ για το αν θα μείνει στον Άρη, αν θα πάει στον Ολυμπιακό ή κάπου αλλού, ο νεαρός εξτρέμ κατέληξε τελικά βόρεια της Θεσσαλονίκης, να βγάζει το ψωμί του με τον Ερυθρό Αστέρα του Βελιγραδίου, με τον οποίο έπαιξε μάλιστα και στο ΤΣΟΥΛΟΥ. Παρόλα αυτά ο Αργεντίνος δεν έθελξε και κάπου προς το καλοκαίρι «είπε» να επιστρέψει εκεί που έθελξε πραγματικά πριν δύο χρόνια, στη Θεσσαλονίκη για τον Άρη. Βέβαια, το «είπε» είναι σχετικό. Από τον Ιούλιο ακούγονται φήμες πως λατρεύει Άρη και βλέπει το μέλλον του εδώ. Ήρθε μάλιστα στην πόλη και παρακολούθησε παιχνίδι των πλέι οφς, βρήκε τα παλιά φιλαράκια και η κοπέλλα του γέμισε το δωμάτιο με κιτρινόμαυρα μπαλόνια. Το ποσό μεγάλο, αλλά ο Ματέο απαραίτητος (;), όχι τόσο στη λειτουργία της ομάδας, όσο στο πρεστίζ του Καρυπίδη που θέλει να μας πει, «να, σας τον έφερα τον παικταρα, αν και τα έσκασα χοντρά». Όλως τυχαία, την ημέρα του αποκλεισμού από την Κόλος, πριν το ματς όμως, διέρρευσε και πάλι πως ο παίκτης έκλεισε και πως μένουν τυπικές διαδικασίες για την έλευση του στον Άρη. Από τότε πέρασαν μέρες πολλές και εμείς ακόμη περιμένουμε.

Θα περιμένουμε πολύ άραγε;

Εχσάν Χατζισάφι: Ο prince of Persia του Άρη. Ο άνθρωπος που έκανε όλον τον κόσμο μας να μάθει επιτέλους το όνομα μιας περσικής ομάδας, της Τράκτορ. Ο Χατζισάφι θα κάλυπτε με επιτυχία τον χώρο αριστερά, μπακ και χαφ, μια πολύτιμη προσθήκη. Θα ερχόταν όμως μετά το κύπελλο Περσίας, έτσι όλοι μας προσευχόμασταν στον Μίθρα να αποκλειστεί η ομάδα του. Όταν όμως αυτή πήγε στον τελικό, όλοι μας την υποστηρίξαμε και τελικά σήκωσε την κούπα κάνοντας την Τεχεράνη να καεί από τους πανηγυρισμούς! Εμείς ακόμη περιμένουμε την έλευση του, που θα κάλυπτε πολύτιμους χώρους στο ρόστερ μας!

Αρμάντο Σαντίκου. Τώρα πως ένας Αλβανός έχει ένα από τα ονόματα του Μαραντόνα, αυτό δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Πάντως ο διεθνής Αλβανός παίκτης ήταν στα όνειρα μας για τη θέση του σκόρερ της ομάδας μας. Το όνομα του Σαντίκου πάντως έπαιζε για αρκετές εβδομάδες στα πρωτοσέλιδα της πόλης. Τελικά έφυγε από την ισπανική Λεβάντε, αλλά αντί για τον Άρη προτίμησε την τουρκική Ερζερούμ. Τουλάχιστον η Ερζερούμ παίζει πρώτη κατηγορία.... Και πήραμε και τον Λόπεθ!

Τάσος Αυλωνίτης. Διεθνής Έλληνας που αγωνίζεται στην Στουρμ Γκρατζ. Δεν ξέρω αν το παρατήρησε κανένας, ο Άρης παρότι έχει δηλωθεί οτι θα παίρνει μόνο ότι έχει ανάγκη, ψωνίζει πολύ από Αυστρία. Μάλλον κάποιος ατζέντης είναι «φιλοαυστριακός» και έτσι μας πασάρει την πραμάτεια του από τη γερμανόφωνη αυτή χώρα της κεντρικής Ευρώπης, σύμφωνα βέβαια με τις ανάγκες της ομάδας μας! Ο Αυλωνίτης λοιπόν «έπαιζε» για την άμυνα του Άρη στις αρχές της μεταγραφικής περιόδου. Τελικά «ψωνίσαμε» τον συμπαίκτη του Σάκιτς και ησυχάσαμε. Ο δε Αυλωνίτης πήγε λίγο πιο νότια και αγωνίζεται πλέον στην ιταλική Άσκολι, Σέριε Β βέβαια, αλλά ρε φίλε, Ιταλία!

Τελειώνω το «αφιέρωμα» στις ανεκπλήρωτες αγάπες του καλοκαιριού με τρία ονόματα που φέρνουν τρόμο στον λαό του Άρη, αλλά μόνο εκεί:

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος: Αποτέλεσε παρελθόν από τον Ολυμπιακό και έψαχνε εναγωνίως τη νέα του ομάδα. Έτρεμαν οι φίλοι του Άρη μη μας «επισκεπτεί» στο Βικελίδης, καθώς είναι παραπάνω από δεδομένη η αγάπη του Θόδωρου Καρυπίδη για πρώην παίκτες του ΟΣΦΠ. Όταν ο «χτίστης» έκλεισε με τον Ατρόμητο, όλοι μας πήραμε μια βαθιά ανάσα. Τη γλιτώσαμε, τουλάχιστον για φέτος.

Αμρ Ουάρντα: Παίκτης του παοκ, με θητεία δανειζομένου στον Ατρόμητο και την ΑΕΛ. Το καλοκαίρι έμενε ελεύθερος από την ΠΑΕ της Τούμπας και όπως ο ίδιος αποκάλυψε είχε πρόταση από Άρη και Ολυμπιακό! Τελικά πήγε στον Βόλο, όχι γιατί ήταν καλύτερο το κλίμα εκεί, αλλά γιατί δεν τον άφησαν από την παλιά του ομάδα! Έτσι πήραμε ακόμη μια βαθιά ανάσα, αφού εκτός από το ότι πας πρώην παίκτης του Παοκ δεν είναι ευπρόσδεκτος στην κιτρινόμαυρη οικογένεια, ο Αιγύπτιος είναι και γνωστός μπαχαλάκιας των αποδυτηρίων.

Εργκίς Κάτσε: Ο Αλβανός διεθνής, πρώην παίκτης του Πανθεσσαλονίκειου και δανεικός σε ένα περίεργο τρίο ομάδων, Αναγέννηση Επανωμής, ΑΕΛ και Παναθηναϊκό, ψάχνει ομάδα και ακούγεται πως ο Άρης την «ψάχνει» τη δουλειά. Η αλήθεια είναι πως τόσους Αλβανούς που είχαμε στην ομάδα, κανένας δεν μας έκανε εκείνο το κολπάκι με τα δάχτυλα και το πουλί.

Τελευταία ανεκπλήρωτη αγάπη που δεν διάρκησε πολύ, με τον νεαρό από τη Ρώμη, τον Άντε Τσόριτς. Δυστυχώς το ειδύλλιο δείχνει να τελειώνει πρωτού καλά αρχίσει, αφού Ιταλός δημοσιογράφος μας είπε πως πάει στην ολλανδική Φένλο και χαλάει διασκέδαση 1-2 εβδομάδων για τους δικούς μας δημοσιογράφους που τώρα πρέπει να βρούνε άλλο θέμα...

Αυτοί ήταν λίγο πολύ οι μεγαλύτεροι ανεκπλήρωτοι έρωτες των δημοσιογράφων (ή της διοίκησης, είπαμε δεν ξεχωρίζω πλέον την γραμμή).

Ευχή όλων μας είναι να πάρουμε τουλάχιστον τον Ματέο, και ευχόμαστε σε όλους τους υπόλοιπους καλή συνέχεια στην καριέρα τους, όπου κι αν βρίσκονται!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags