Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Αλαφούζε, μην διώξεις Πογιάτος-Ρόκα
| 2020-10-06 12:00:00

Αλαφούζε, μην διώξεις τον Πογιάτος! - Το λιγότερο άσχετος ο Ρόκα - Καθάρισε τον ΠΑΟ από ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ

του Κώστα Γκόντζου
Αλαφούζε, μην διώξεις τον Πογιάτος! - Το λιγότερο άσχετος ο Ρόκα - Καθάρισε τον ΠΑΟ από ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ

Βρήκαμε λοιπόν -ξανά- τη λύση στον Παναθηναϊκό.

Να φύγει, λέει, ο Πογιάτος.

Μάλιστα.

Να φύγει λοιπόν ο Πογιάτος, καλά μ' αυτό, αλλά κατ' αρχήν γιατί να φύγει και ποιος νάρθει;

Να φύγει γιατί... απέτυχε;

Και ποια ακριβώς είναι η αποτυχία του;

Έμεινε μήπως πίσω στο... πρωτάθλημα;

Πήγαινε για πρωτάθλημα δηλαδή ο Παναθηναϊκoς και δεν το ξέραμε;

Ή μήπως το ξέραμε όλοι, αλλά δεν τόχαν πει του Πογιάτος;

Καταλάβατε δηλαδή για μια ακόμα φορά το έργο που παίζεται ξανά στον Παναθηναϊκό;

Το φουσκώνουμε όσο δεν πάει το... μπαλόνι κάθε καλοκαίρι κι όταν έρχεται το φθινόπωρο και η σκληρή πραγματικότητα και το μπαλόνι... σκάει, δεν μας φταίει αυτός ή αυτοί που το... φούσκωσαν, αλλά το... μπαλόνι.

Και για νάχουμε καλό ρώτημα, γιατί δεν πέρασε και πολύ καιρός από το καλοκαίρι, ποιος ακριβώς Πογιάτος ζητάμε να φύγει;

Ο προπονητής της... Ρεάλ;

Ο προπονητής που είχαμε αγωνία αν θα του δώσει άδεια η... Ρεάλ για να έρθει, καθώς προφανώς η Ρεάλ περίμενε μήπως δεν ξεκινήσει καλά ο... Ζιντάν για να τον έχει έτοιμο για... διάδοχό του στην πρώτη ομάδα;

Τα θυμάστε αλήθεια όλα αυτά;

Τα θυμούνται άραγε αυτοί που τάλεγαν και τα έγραφαν και που όλως τυχαίως είναι οι ίδιοι που τώρα ουρλιάζουν "διώξε τώρα τον Πογιάτος δεν πάει παρακάτω";

Δεν πέρασε δα και πολύ καιρός, επαναλαμβάνω μόλις πριν κανα μήνα και κάτι τα βλέπαμε, τα ακούγαμε και τα διαβάζαμε όλα αυτά.

Και για νάχουμε καλό ρώτημα επίσης, ποιος τους είπε ότι... δεν πάει παρακάτω;

Πάει και παραπάει και παρακάτω και πιο κάτω και μέχρι εκεί που δεν βάζει ο νους τους το πράγμα.

Γιατί αυτόν τον Παναθηναϊκό έφτιαξαν ή τέλος πάντων αυτόν τον Παναθηναϊκό... ονειρευόντουσαν όταν τον κούρσεψαν με τα ρεσάλτα της αλητείας, των τραμπουκισμών και της καλοπληρωμένης παραπληροφόρησης και κατασυκοφάντησης του πιο ιστορικού συλλόγου της ομάδας.

Και έχουν το θράσος τώρα να ρωτάνε, να αναρωτιούνται και να λένε "πώς θα ξαναγυρίσει ο Παναθηναϊκoς στις ένδοξες μέρες";

Για ποιες ένδοξες μέρες μιλάνε;

Είχε και... ένδοξες μέρες ο Παναθηναϊκoς;

Και πότε τις είχε;

Τότε που όλοι αυτοί... ντρεπόντουσαν για τον Παναθηναϊκό "τους" και ήταν μια ζωή στο κράξιμο, στην αλητεία και στον πόλεμο;

Τότε που καλούσαν με τα καυτά τους άρθρα και τους πύρινους λόγους τους τον κόσμο του Παναθηναϊκού να βγει στο κλαρί γιατί... δεν μπορούσαν να βλέπουν άλλο τον Παναθηναϊκό να πηγαίνει στους οχτώ και στους τέσσερις του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα, αλλά να μην κάνει την... υπέρβαση να πάει στον τελικό;

Και για να ξαναέχουμε καλό ρώτημα, όλες αυτές τις... ένδοξες μέρες που αναπολούνε και καμώνονται που τους λείπουν κιόλας, όλοι αυτοί που ήταν τότε;

Πότε στήριξαν αυτήν την ομάδα, εκείνους τους παίκτες, εκείνους τους προπονητές κι εκείνες τις διοικήσεις;

Τώρα τι ακριβώς ζητάνε από τον Πογιάτος και για ποιο πράγμα τον εγκαλούν;

Γιατί δεν είναι αυτός που έλεγαν οι ίδιοι ότι... είναι;

Και για να το προχωρήσουμε κιόλας το πράγμα, να φύγει ο Πογιάτος και νάρθει ποιος και να κάνει τι;

Να τερματίσει λίγο παραπάνω στην βαθμολογία ο Παναθηναϊκος απ' ότι θα τερμάτιζε με τον Πογιάτος;

Και πόσο παραπάνω θα είναι αυτό δηλαδή και τι σόϊ στόχος είναι αυτός για έναν Παναθηναϊκό;

Μήπως τελικά ο Παναθηναϊoς δεν είναι πια Παναθηναϊκoς;

Κι αν δεν είναι, τότε μήπως δεν είναι δα και τόσο μεγάλη έκπληξη το να χάνει από τον Άρη στην έδρα του ή να μην μπορεί να νικήσει τη Λάρισα στο Αλκαζάρ;

Δηλαδή κοροϊδευόμαστε για μια ακόμα φορά μεταξύ μας, ή κοροϊδεύουμε για πολλοστή φορά τον κόσμο;

Και μην μου πείτε το κλασσικό και εσύ τι λες να γίνει;

Γιατί πολύ απλά τίποτα δεν μπορεί να γίνει.



Αυτός ο Παναθηναϊκός που φτιάξατε, αυτά μπορεί να κάνει κι αυτά θα κάνει όσους προπονητές και να αλλάξει, όσες μεταγραφές και να κάνει, όποιον κι αν πάρει τεχνικό διευθυντή.

Κι αυτό γιατί αυτός ο Παναθηναϊκoς, πολύ απλά δεν είναι Παναθηναϊκoς και όσο ο Αλαφούζος τον αφήνει έρμαιο στα λαμόγια που παρέλαβε σαν προίκα από τους πουράτους της πολυμετοχικότητας, δεν πρόκειται να δει άσπρη μέρα.

Δεν μπορεί να δει άσπρη μέρα μια ομάδα, που κάθε χρόνο μαζεύει από τα αζήτητα όλης της Ευρώπης ό,τι περισσεύει, όσους δεν μπορούν να παίξουν μπάλα και όσους δεν βρίσκουν μέχρι την τελευταία στιγμή πουθενά αλλού να πάνε.

Όσο κι αν το κύκλωμα που εμπιστεύεται τους παρουσιάζει κάθε καλοκαίρι σαν φοβερούς και τρομερούς που θα μπουν στο χορτάρι και θα τα σαρώσουν όλα, όταν έρχεται η στιγμή του...  χορταριού γελάει ο κόσμος.

Γελάει ο κόσμος, γιατί βλέπει κάτι τύπους που πιο πολύ... χτενίζονται και δουλεύουν το μαλλί τους, παρά προπονούνται και παίζουν μπάλα.

Γελάει ο κόσμος γιατί βλέπει τα μεγάλα και τρομερά αστέρια που θα έρθουν και θα... ανεβάσουν καντάρια ποιότητας την ομάδα, να μένουν στα πιτς ξανά δυο τρεις μήνες, επειδή έρχονται τραυματίες, ή έχουν κανά χρόνο να ακουμπήσουν μπάλα πριν έρθουν.

Γι' αυτό λοιπόν θα το λέω και θα το ξαναλέω μπας και το καταλάβουν κάποια στιγμή εκεί στον Παναθηναϊκό και πρώτος απ' όλους ο Αλαφούζος.

Δεν έχει κανένα νόημα να φύγει τώρα ο Πογιάτος.

Για να μη σας πω ότι δεν έχει κανένα νόημα να φύγει ακόμα και αυτός ο μέγας και τρανός Ρόκα που μας έπρηξαν όλο το καλοκαίρι με τον φοβερό και τρομερό... σχεδιασμό του και τις μεταγραφάρες που έφερε και τελικά αποδείχτηκε και αυτός μια από τα ίδια και στην -καλύτερη περίπτωση- εντελώς άσχετος με το αντικείμενο.

Και λέω στην καλύτερη περίπτωση άσχετος με το αντικείμενο, γιατί πραγματικά αν πάρουμε την περίπτωση να μην είναι τόσο άσχετος όσο έδειξαν οι επιλογές του, τότε θα πρέπει να σκεφτούμε άλλα πράγματα και τότε αλλάζει -για μια ακόμα φορά- η κουβέντα με τους τεχνικούς διευθυντές στον Παναθηναϊκό και το τι γίνεται τα τελευταία χρόνια σε κάθε μεταγραφική περίοδο.

Όποιος και να έρθει τώρα, το μόνο που θα καταφέρει είναι να κερδίσει κανά μήνα λίγο χρόνο και κάμποσες μεταγραφούλες και... για πάρτη του.

Κι όταν λέω χρόνο, δεν εννοώ χρόνο για την ομάδα μπας και δει άσπρη μέρα, αλλά χρόνο που θα κερδίσει όλο αυτό το κύκλωμα που ταίζει σανό τόσα χρόνια τον κόσμο και που αυτή τη στιγμή βρίσκεται για μια ακόμα φορά στριμωγμένο από την οδυνηρή πραγματικότητα που για μια ακόμα φορά αποκαλύπτει τον ρόλο, την ανεπάρκειά τους και το τι έχουν κάνει πραγματικά σ' αυτόν τον σύλλογο από τότε που τον... απελευθέρωσαν και τον πήραν στα χεράκια τους.

Αν θέλει ο Αλαφούζος εν πάσει περιπτώσει να κάνει κάτι, ας σκεφτεί για μια ακόμα φορά πως κατάφερε και πάλι να μπλέξει με ένα ανεπαρκέστατο δίδυμο τεχνικού διευθυντή-προπονητή, πόσο θα του κοστίσει και πάλι η ιστορία και ΠΟΙΟΙ τέλος πάντων του πρότειναν και τον έπεισαν να πάει στις συγκεκριμένες επιλογές.

Ας αρχίσει λοιπόν το ξήλωμα απ' αυτούς, ας καθαρίσει επιτέλους τον Παναθηναϊκό από τα λαμόγια, τους ψεύτες, τους απατεώνες και τους άσχετους που έχουν κατσικωθεί στο σβέρκο του και τον περιτριγυρίζουν και μετά τα άλλα έρχονται.

Και προπονητές και τεχνικούς διευθυντές και παίκτες, να.... μάτσο θα βρει να κάνουν μια στοιχειωδώς αξιοπρεπή, έντιμη και ποδοσφαιρική δουλειά στον Παναθηναϊκό.

Αλλιώτικα, ό,τι και να κάνει, όποιον και να φέρει αν διώξει τον Πογιάτος ή τον Ρόκα, μια από τα ίδια θα συζητάμε.

Κι αν όχι στις επόμενες μέρες ή σε ένα μήνα, σίγουρα σε δυο μηνάκια όταν θα πλησιάζουν και οι μεταγραφές του Γενάρη και το νέο φαγοπότι θα είναι ξανά... προ των πυλών.


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags