Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Γιάννης Αλαφούζος: ΤΡΕΛΗ απόφαση Αλαφούζου! Σηκώνεις τα χέρια ψηλά
| 2020-10-08 20:02:00

ΤΡΕΛΗ απόφαση Αλαφούζου! Σηκώνεις τα χέρια ψηλά - ΤΟΥΡΛΟΥΜΠΟΥΚΙ ο ΠΑΟ - Βγες και μίλα!!!

του Κώστα Γκόντζου
ΤΡΕΛΗ απόφαση Αλαφούζου! Σηκώνεις τα χέρια ψηλά - ΤΟΥΡΛΟΥΜΠΟΥΚΙ ο ΠΑΟ - Βγες και μίλα!!!

Παναθηναϊκός - Γιάννης Αλαφούζος: Η επιστήμη έχει σηκώσει εδώ και καιρό ψηλά τα χέρια και με τον Παναθηναϊκό και με τον Αλαφούζο.

Αλλά φαίνεται όμως, πως και η... επιστήμη έχει ακόμα μπόλικα πεδία ενασχόλησης και με τους δύο, αλλά και τα... χέρια μπορούν να τεντωθούν ακόμα ψηλότερα λες και είναι του... Τιραμόλα.

Καθώς αυτά που συμβαίνουν πλέον στον Παναθηναϊκό, δεν μπορούν ούτε να προσεγγιστούν αλλά ούτε και να ερμηνευθούν στο πλαίσιο μιας στοιχειώδους λογικής.

Και εδώ πια, από ένα σημείο και μετά η ευθύνη είναι ολόκληρη και αποκλειστική του Γιάννη Αλαφούζου.

Καθώς πλέον ούτε το άλλοθι της απειρίας έχει, αλλά ούτε τη δικαιολογία του "εμπιστεύομαι εν λευκώ του ανθρώπους που επιλέγω".

Πολύ περισσότερο που όλα δείχνουν, ότι για μια ακόμα φορά, ακόμα και αυτό το... απόφθεγμα το αλλάζει εν ριπή οφθαλμού και κανείς πια δεν ξέρει ούτε με τι κριτήριο αποφασίζει, ούτε καν τι αποφασίζει.

Κι ούτε μπορεί πλέον να σταθεί η δικαιολογία των λάθως ανθρώπων που έχει δίπλα και οι οποίοι παρ' ότι τον έχουν "κάψει" δέκα φορές μέχρι σήμερα με τις υποδείξεις τους, εξακολουθεί και να τους έχει και να τους ακούει.

Από κάποιο σημείο και μετά πια, η ευθύνη είναι ολόκληρη δική όπως και η ευθύνη των επιλογών του.

Λέει, λοιπόν το ρεπορτάζ, για να έρθουμε και στον πιο πρόσφατο παραλογισμό, ότι ο Αλαφούζος βλέποντας την τραγική κατάσταση της ομάδας, έχει αποφασίσει να βάλει ένα άνθρωπο στην ομάδα σε ρόλο γενικού αρχηγού.

Μάλιστα.

Τι ακριβώς σημαίνει δηλαδή αυτό πρακτικά;

Ότι ο Αλαφούζος δεν εμπιστεύεται πια τον Ρόκα και του ψαλιδίζει τις αρμοδιότητες ή όπως λέει και το ρεπορτάζ ο Ρόκα -προφανώς αφού έκανε πια τη... δουλειά που ήθελε να κάνει, δηλαδή τις μεταγραφές- δεν έχει καμιά διάθεση να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο αντικείμενο και γενικά ψιλό απέχει και από τις όποιες επαφές του με το ποδοσφαιρικό τμήμα, αλλά και από τις αντίστοιχες με τον Αλαφούζο.

Με λίγα λόγια συνειδητοποιείτε τι ακριβώς λέει ο Αλαφούζος με τη συγκεκριμένη του απόφαση.

Ότι επέλεξα ένα τεχνικό διευθυντή, του έδωσα το ελεύθερο να μου φέρει όποιο προπονητή θέλει, του έδωσα το ελεύθερο ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ επίσης να πάρει όποιους παίκτες θέλει και αφού τα έκανε όλα αυτά, αποφάσισα ότι... δεν μου κάνει και ότι θέλω να τον διώξω και να μου μείνουν και πάλι όπως με τους προηγούμενους πεσκέσι και αμανάτι και ο προπονητής και οι παίκτες και φτου κι απ' την αρχή νέα μνημόνια γιατί θα πρέπει να τους... ξεχρεώσω και πάει λέγοντας.

Ειλικρινά τώρα, που υπάρχει λογική σε όλο αυτό;

Ποιος λογικός άνθρωπος, με ποια κριτήρια και ποιο σκεπτικό λειτουργεί έτσι και στην τελική ποια ποδοσφαιρική ομάδα και οργανισμός μπορεί να λειτουργήσει στοιχειωδώς ικανοποιητικά έτσι;

Μιλάμε για εντελώς αστεία πράγματα.

Και για νάχουμε και καλό ρώτημα, γιατί όλα τα παράξενα εδώ θα τα δούμε.

Για ποιο λόγο ακριβώς θέλει... γενικό αρχηγό στην ομάδα ο Αλαφούζος και τι ακριβώς προβλήματα περιμένει να του λύσει η συγκεκριμένη επιλογή του, όποια κι αν είναι αυτή;

Γιατί γενικό αρχηγό σε μια ομάδα ή όπως κι αν βαφτίσεις το συγκεκριμένο πόστο, άνθρωπο δηλαδή που θα βάλει σε μια σειρά τα αποδυτήρια της ομάδας και θα αποτελεί τον σύνδεσμο ανάμεσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα και τον ιδιοκτήτη, προϋποθέτει ένα πράγμα.

Πως εκτιμάς ότι έχεις καλό προπονητή και καλούς παίκτες, αλλά κάτι δεν λειτουργεί καλά στα αποδυτήρια ή στο ποδοσφαιρικό τμήμα και θες εκεί ένα άνθρωπο να σου διορθώσει και να σου λύσει αυτό το πρόβλημα.

Αλλιώτικα, αν δηλαδή εκτιμάς πως και ο προπονητής είναι ανίκανος και άσχετος και οι παίκτες στην πλειοψηφία τους για τα μπάζα, τότε τι να σου κάνει και ο... γενικός αρχηγός;

Να φτιάξει την ενδεκάδα ή να μπει ο ίδιος μέσα να παίξει μπάλα;

Χαμένη ιστορία από χέρι θα είναι και αυτός και όλη η κατάσταση.

Επομένως λοιπόν, για να παίρνεις την απόφαση να βάλεις γενικό αρχηγό και να απομακρύνεις τον τεχνικό διευθυντή ή έστω να του ψαλιδίσεις τις αρμοδιότητες, πάει να πει πως εκτιμάς ότι και καλό προπονητή έχεις και καλούς παίκτες και μπορείς με ένα ικανό άνθρωπο στο συγκεκριμένο πόστο να αλλάξεις την κατάσταση και την μοίρα της ομάδας.

Μα τότε όμως, αν είναι έτσι, γιατί διώχνεις τον τεχνικό διευθυντή που σου έφερε αυτόν τον... καλό προπονητή και αυτούς τους... καλούς παίκτες;

Στο Θεό που πιστεύει ο καθένας σας, βρείτε ένα έστω λογικό επιχείρημα, κάποια αμελητέα έστω χαραμάδα λογικής σε όλο αυτό το τουρλουμπούκι;

Από που να το πιάσεις δηλαδή και που να το αφήσεις;

Είτε έτσι το πάρεις είτε αλλιώς, δεν κολλάει με τίποτα.

Ο παραλογισμός αγγίζει κυριολεκτικά το τέρμα του και φυσικά η ουσία σε όλα αυτά είναι, πως για μια ακόμα φορά ο Αλαφούζος βρίσκεται μπροστά σε ένα αδιέξοδο που ο ίδιος δημιούργησε με τις επιλογές του.

Και το θέμα δεν είναι τι αδιέξοδα αντιμετωπίζει ο Αλαφούζος με τις επιλογές του, το θέμα είναι το αδιέξοδο που αντιμετωπίζει για μια ακόμα φορά ο Παναθηναϊκός εξ αιτίας των συγκεκριμένων επιλογών.

Κι εδώ το θέμα πια δεν πάει άλλο.

Ο Γιάννης Αλαφούζος πρέπει να βγει και να μιλήσει, να πάρει θέση και να εξηγήσει όλα αυτά τα απίστευτα που βλέπουμε στον Παναθηναϊκό για μια ακόμα φορά.

Και να μας πει κιόλας για να μην τον αδικούμε.

Αν όλα αυτά είναι αποτέλεσμα επιρροών, υποδείξεων και συμβουλών συγκεκριμένων ανθρώπων, ας μας πει ποιοι είναι ή αν δεν θέλει να μας πει, ας τους δώσει μια να πάνε από εκεί που ήρθανε, γιατί από κάποιο σημείο και μετά η ύπαρξή τους γύρω του και στο πλευρό του, δεν μπορεί να αποτελεί διαρκές άλλοθι και δικαιολογία για τις επιλογές του, που στην τελική είναι καθαρά δικές του και δεν του βάζει κανείς το πιστόλι στον κρόταφο για να τις πάρει.

Αν δεν είναι αποτέλεσμα της ύπαρξης ενός αριθμού τέτοιων ανθρώπων δίπλα του, τότε ας μας εξηγήσει επι τέλος κάποια φορά, με ποια λογική, ποιο σκεπτικό και κυρίως ποιο στόχο επαναλαμβάνει διαρκώς και κατ' εξακολούθηση τα ίδια λάθη και παίρνει αποφάσεις που έχει αποδειχθεί με βάση το παρελθόν ότι αργά ή γρήγορα θα φέρουν και τον ίδιο και ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ, γιατί αυτό ενδιαφέρει τον κόσμο κατά βάση, σε αδιέξοδο.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags