Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: Τρελή καζούρα στην Εθνική - Ευνοήθηκε στο πέναλτι - Κάκιστος Μάνταλος - Βάλε Φορτούνη!!!
| 2020-10-11 23:57:00

Τρελή καζούρα στην Εθνική - Ευνοήθηκε στο πέναλτι - Κάκιστος Μάνταλος - Βάλε Φορτούνη!!!

του Βαγγέλη Καράμαλη
Τρελή καζούρα στην Εθνική - Ευνοήθηκε στο πέναλτι - Κάκιστος Μάνταλος - Βάλε Φορτούνη!!!

Εθνική Ελλάδας: Η υποχρέωση βγήκε, η νίκη και οι βαθμοί ήρθαν, αλλά η Εθνική για ακόμα ένα ματς απογοήτευσε τους θεατές και… έχασε τον κόσμο που είχε κερδίσει πριν μερικούς μήνες, όταν έδειχνε φρέσκια και νεανική. Το γλέντι που υπήρξε στα social media περί αυπνίας ήταν για ακόμα μία φορά άνευ προηγουμένου!

Η Ελλάδα λοιπόν νίκησε τη Μολδαβία και σχετικά εύκολα, αφού ευνοήθηκε από το «αυστηρό» πέναλτι που μας δόθηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Μέχρι τότε βέβαια, απέναντι σε μία ομάδα που ήταν αδύνατον να περάσει έστω τη μεσαία γραμμή, είχαμε ελάχιστες φάσεις, τραγική ανάπτυξη και στασιμότητα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν στήσει δύο και τρεις ζώνες άμυνας και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα προσπαθούσε να φτιάξει παιχνίδι με τους στόπερ, τις βαθιές μπαλιές του Τζαβέλλα και τα γεμίσματα του κάκιστου για ακόμα ένα παιχνίδι Μάνταλου.

Ο άσος της ΑΕΚ μπορεί να έβαλε το δεύτερο, με πολύ ωραίο τελείωμα (δείγμα της ποιότητάς του) ωστόσο στο πρώτο ημίχρονο ήταν έως και εκνευριστικός με τα πολλά και συνεχόμενα λάθη του. Πήρε πάρα πολλές πρωτοβουλίες και σχεδόν όλες κατέληξαν σε πόδια αντιπάλου ή άουτ. Είναι φανερό πως εδώ και καιρό δεν κάνει καλές εμφανίσεις με την Εθνική, όμως ο Τζον Φαν’τ Σχιπ επιμένει να τον χρησιμοποιεί, παρότι αυτός ήταν που πριν λίγες ημέρες τον έκανε αλλαγή κόντρα στην Αυστρία! Τη δεδομένη στιγμή, ουδείς μπορεί να καταλάβει γιατί ξεκινάει βασικός ο Μάνταλος και όχι ο Κώστας Φορτούνης. Ο άσος του Ολυμπιακού ήταν από τους καλύτερους στο φιλικό της Τετάρτης, όμως απόψε έμεινε στον πάγκο, αν και πάλι έδειξε… ορεξάτος, έστω και σε ένα τελειωμένο ματς!

Από εκεί και πέρα, ο Ομοσπονδιακός προπονητής επιβεβαίωσε όσους… γκρίνιαζαν για τις τρελές δοκιμές του κόντρα στην Αυστρία, καθώς έδωσε φανέλα βασικού στον Παυλίδη και ο νεαρός φορ δυσκολεύτηκε πάρα πολύ να συνεργαστεί με τους συμπαίκτες του. Θα ήταν πιο λογικό να είχε ξεκινήσει βασικός στο φιλικό κι ας έβγαινε στο 60 και όχι να ήταν φορ ο Φορτούνης.

Στα θετικά της βραδιάς, φυσικά η νίκη και το γεγονός πως η Ελλάδα πήρε άλλους τρεις βαθμούς και… φουλάρει για την πρωτιά, αλλά και η καλή εικόνα δύο παικτών. Του κορυφαίου της βραδιάς Τάσου Μπακασέτα, που πέτυχε το 1-0 με πέναλτι κι έβγαλε εκπληκτική ασίστ στο 2-0, αλλά και του Κάρλος Ζέκα. Ο έμπειρος χαφ, που άλλαξε την εικόνα της ομάδας όταν μπήκε αλλαγή και στο φιλικό με τους Αυστριακούς, ήταν απολαυστικός στη μεσαία γραμμή. Δεν είχε κάποια δύσκολη δουλειά βέβαια λόγω της δυναμικότητας του αντιπάλου, ωστόσο έβγαζε ηρεμία, έτρεξε πολύ, μάρκαρε και προσπάθησε να δημιουργήσει όσες φορές πέρασε η μπάλα από τα πόδια του.
 

** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κοντά σε κορυφαία ελληνική ομάδα ο Παπασταθόπουλος - "Καθαρίζει" ο πρόεδρος - Πότε θα έρθει!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags