Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας - Κόσοβο: Φοβήθηκε την ξεφτίλα από Φορτούνη - Έλεος με τον Μπακασέτα!
| 2020-10-15 10:21:00

Τ Ρ Ο Μ Ε Ρ Η δήλωση Φαν’τ Σιπ - Φοβήθηκε την ξεφτίλα από Φορτούνη - Έλεος με τον Μπακασέτα!!!

του Ευάγγελου Μίχου
Τ Ρ Ο Μ Ε Ρ Η δήλωση Φαν’τ Σιπ - Φοβήθηκε την ξεφτίλα από Φορτούνη - Έλεος με τον Μπακασέτα!!!

Τι κι αν η Εθνική Ελλάδας, όπως κόντρα στη Μολδαβία, πήρε πάλι πέναλντι, που της δόθηκε πολύ εύκολα, μάλιστα χθες νωρίς στο ματς (18'). Τι κι αν αυτή τη φορά είχε ένα καλό ημίχρόνο (το πρώτο). Έμεινε στα... κουλούρια (0-0) κι ας έπαιζε με το... αντίθετο του μεγαθήριου: το Κόσοβο συνολικά έχει λιγότερο πληθυσμό από τη Θεσσαλονίκη ενώ συγκαταλέγεται στις 10 πιο αδύναμες ευρωπαικές εθνικές ομάδες.

Ο Φαν'τ Σιπ πάντως πρέπει να νιώθει τυχερός και με αυτά που (δεν) κάνει στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και κυρίως με την... τρελίτσα που πουλάει ενίοτε στις δηλώσεις του. Βλέπετε η "γαλανόλευκη" έχει τόσο απαξιωθεί, που λίγοι ασχολούνται σοβαρά (και όχι περιστασικά, όταν δηλαδή έχει κλήσεις κι αγώνες) μαζί της. Δυστυχώς....

"Αν είχαμε σκοράρει στο χαμένο πέναλτι, θα ήταν διαφορετικό ματς...", δήλωσε ο Ολλανδός με το... μαύρισμα πισίνας, μετά τη λήξη της χθεσινής αναμέτρησης. Τ Ρ Ο Μ Ε Ρ Η δήλωση ομολογουμένως... Προτείνω στην ΕΠΟ να του βρει και να του στείλει το άλμπουμ απο τις Μουσικές Ταξιαρχίες, με το τραγούδι του Τζιμάκου Πανούση που έλεγε... "αν η γιαγιά μου είχε ρουλεμάν θα ήταν πατίνι"! Γιατί ας καταλάβει ο μεγάλος ως παίκτης και μετριότητα/της σειράς ως προπονητής, πως δεν μπορεί να μας δουλεύει όλους.

Ο Φαν'τ Σιπ που τελείωσε τον Σιόβα από την Εθνική γιατί θεώρησε πως του έκανε υποδείξεις για το ποιους θα καλέσει ενώ ο ίδιος μετά το ματς με τη Μολδαβία φρόντισε να κάνει υποδείξεις στον Πέδρο Μαρτίνς να χρησιμοποιεί περισσότερο ως βασικό τον Κώστα Φορτούνη, μόλις πριν απο λίγες ημέρες... κονιόρδευε πως η Εθνική έχει βελτιωθεί. Που δεν μας είπε και με ποιους αντιπάλους έβγαλε αυτό το αξιόπιστο συμπέρασμα. Γιατί αν δεν το κατάλαβε, το 0-0 με το Κόσοβο αποτελεί γκράντε ΑΠΟΤΥΧΙΑ, στην οποία φέρνει τη μεγαλύτερη ευθύνη.

Κόντρα στο Κόσοβο, λοιπόν, ο Φαν'τ Σιπ σε μια επίδειξη εγωπάθειας και... εμπάθειας (θα το εξηγήσω παρακάτω) επέλεξε να ξεκινήσει με την ενδεκάδα της... Μολδαβίας και να μην τη φρεσκάρει με πρόσωπα αλλά και... ιδέες. Παρότι είχαν μεσολαβήσει μόλις τρία βράδια και εκείνη η σύνθεση δεν είχε σκίσει (το αντίθετο, ήταν προβληματική). Προφανώς ήθελε να δώσει απαντήσεις/"τιμωρήσει" τον προπονητή του Κόσοβου, που δήλωσε πριν από τη δική τους αναμέτρηση πως αν δεν δινόταν πέναλτι στην Ελλάδα και έμενε η Μολδαβία με δέκα, δεν θα κέρδιζε. Τελικά Μίστερ, σνoμπ Ολλανδέ, μήπως πήρες ένα μάθημα (και... ταπεινοφροσύνης) από τον ολίγο αντιτουριστικό Κοσοβάρο προπονητή;



Αγωνιστικά η "γαλανόλευκη" στο πρώτο 45λεπτο δεν ήταν κακή. Είχε ρυθμό, πρέσαρε ψηλά αλλά ήταν εμφανές τόσο το έλλειμμα προσωπικότητας στους διεθνείς που αγωνιζόντουσαν, όσο και το έλλειμα στις σωστές συνεργασίες για να πατήσεις στην αντίπαλη περιοχή. Απαραίτητη προϋπόθεση όταν θέλεις να παίξεις ποδόσφαιρο κατοχής τα τεχνικά στοιχεία αλλά και η ικανότητα στο ένας εναντίον ενός (που μας λείπουν...).

Κόντρα στο Κόσοβο έλειψαν οι box to box  χαφ αλλά και ένας σέντερ φορ κολώνα, ειδικά όταν βρίσκεις απέναντί σου κλειστές άμυνες. Ο Παυλίδης είναι πολύ ταλαντούχος και καλός επιθετικός αλλά όχι για να παίζει φουνταριστός. Θα ήταν πιο χρήσιμος ή πίσω από τον στράικερ ή να κινείται περιφερειακά του. Και να πεις πως δεν υπάρχει ο Κουλούρης. Α, ναι, ξέχασα, ο Κουλούρης όπως και ο Φορτούνης δεν είναι βασικός στην Τουλούζ... Έτσι δεν λέει το ολλανδικό αφήγημα;

Και πάμε στο β' ημίχρονο, το κακό της Εθνικής μας, εκεί που έδωσε δικαιώματα στο Κόσοβο να διεκδικήσει κάτι παραπάνω απο τον βαθμό. Πρώτη αλλαγή ο Μάνταλος, ο οποίος όμως, χθες ήταν καλός. Και κυρίως ήταν ένα ματς στα μέτρα του: δηλαδή χαμηλής έντασης, κόντρα σε ομάδα που αμύνεται, με τον έμπειρο κάπτεν της ΑΕΚ να έχει τη δυνατότητα και την εμπειρία να ξεκινήσει κάποιες ενέργειες ή με μια γλυκιά πάσα να ανοίξει τα μετόπισθεν του Κοσόβου. 

Κάλλιστα  δηλαδή θα μπορούσε να βάλει τον Φούντα στην κορυφή, στη θέση του Παυλίδη. Άλλωστε τον "Αυστριακό" για τα γκολ του με τη Ραπίντ, στην οποία παίζει φορ, τον κάλεσες και όχι για αριστερό χαφ εξτρεμ (δεν κάνει για εκεί και δεν του αρέσει κιόλας).

Με το ίδιο σκεπτικό που δεν βγάζεις τον Μάνταλο, βάζεις και πολύ νωρίτερα στο ματς (που στραβώνει και βλεπεις την... γκέλα να έρχεται με φόρα) τον Κώστα Φορτούνη. Τον μακράν του δεύτερου πιο ποιοτικό και με τις υψηλότερες ευρωπαϊκές παραστάσεις (με τον Ολυμπιακό), Έλληνα μεσοπιθετικό. Και δεν τον περνάς ουσαιστικά 4η αλλαγή και στο 75', όπως έπραξες! 

Μην τρελαθούμε και τελείως, δηλαδή δεν θεωρείς Μίστερ Φαν'τ Σιπ ικανό τον Φορτούνη ούτε για ένα ποιοτικό ημίωρο και τον έχεις για 15 λεπτα; Εκτός κι αν η εμπάθεια και η μικροπρέπειά σου απέναντι στο Φορτούνη σε επηρέασαν τόσο που λειτούργησες κόντρα στα συμφέροντα της "γαλανόλευκης". Καθυστερώντας την είσοδο του Φορτούνη από τον φόβο μήπως σκοράρει και γίνει man of the match, κάτι μάλλον που δεν θα άντεχες μετά να "αντιμετωπίσεις" (με τον θόρυβο που θα προκαλούσε και τη σκόνη που θα σήκωνε).



Ο χρόνος περνούσε χθες βράδυ στο ΟΑΚΑ, η Εθνική Eλλάδας... χόρευε/φλέρταρε όλο και πιο παθιασμένα με την γκέλα αλλά ο προπονητής παρέμενε δέσμιος των αγκυλώσεων και της νοοτροπίας του. Χωρίς ένα φορ για να σπάσει τις κλειστές άμυνες, με τον Φορτούνη να έπρεπε -έστω και με... πρωθυπουργικό διάταγμα- να έμπαινε νωρίτερα  και με έναν φουλ μπακ απο τα δεξιά και όχι τον στόπερ Χατζηδιάκο (και πέμπτη αλλαγή τον στόπερ Λαμπρόπουλο, άλλο έργο κι αυτό!), η "γαλανόλευκη" καταδικάστηκε από τον Φαν'τ Σιπ (πασιφανές χωρίς plan b, όσο έμενε το 0-0).

Στο τέλος πάντως το κοουτσάρισμα του Ολλανδού ήταν και φοβικό, συμβιβάστηκε με την ισοπαλία, γιατί μια ενδεχόμενη ήττα από το... θήριο Κόσοβο, δεν θα ήταν καθόλου εύκολη στη διαχειρισή της λόγω των αναταράξεων (μετά) που θα προκαλούσε.

Στο δια ταύτα: η Εθνική Ελλάδας του Φαν'τ Σιπ, μπορεί να έχει καλά αποδυτήρια αλλά ήρθε στα μέτρα και του... μέντορα/πρποπονητή της. Δηλαδή... "μετριομικρή". Δεν έχει ούτε σεντερ φορ, ούτε δεκάρι, ούτε στόπερ, παίκτες δηλαδή στον άξονά της, παίκτες ηγέτες, που να κάνουν... πρωταθλητισμό. Αυτή είναι η κυνική αλήθεια.

ΥΓ. Αλήθεια με ποια κριτήρια ο Φαν'τ Σιπ έκανε τον Μπακασέτα αρχηγό της Εθνικής Ελλάδας, βασικό κι αναναντικατάστατο (σε μια θέση που υπάρχουν οι Φορτούνης, Μάνταλος, Πέλκας τον οποίο στην τελική προτίμησε να πάρει ο Μπουλούτ στη Φενέρ από τον "Μπάκα" που είχε και τον ανέδειξε στην Αλάνιασπορ), να χτυπάει τα πέναλτι και γενικά ό,τι... κινείται στα πέριξ;  Μήπως πρέπει να τα εξηγήσει/δημοσιοποιήσει κάποια στιγμή; Θα μου πείτε ο Ολλανδός δεν έχει δείξει τέτοιες ευαισθησίες και γενικά είναι του "γραψίματος"...

ΥΓ1. Κάποιος να πει στον Μπακασέτα (αν περιμένουμε από τον Φαν'τ Σιπ, χαμένος κόπος), πως άλλο οι εκτελέσεις πέναλτι κι άλλο οι εκτελέσεις φάουλ εκτός περιοχής. Σαν να κλείνει τα μάτια του, πιάνει καραβολίδα και ο... Θεός βοηθός.

ΥΓ2. Στη... Γλυφάδα δεν στεναχωρήθηκε κανείς, Μίστερ Φαν'τ Σιπ. Το έχετε εμπεδώσει καλά εκεί. Σιγά μην κάτσετε να σκάσετε...
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags