Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ομόνοια: Φοβερή εμμονή του Φερέιρα - Μόνο ο Γιαννούλης
| 2020-10-23 11:59:00

Tρελή εμμονή του Φερέιρα - Μόνο ο Γιαννούλης - Όλη η Ελλάδα είδε ότι... - "Έγκλημα" με Μπίσεσβαρ

του Βαγγέλη Καράμαλη
Tρελή εμμονή του Φερέιρα - Μόνο ο Γιαννούλης - Όλη η Ελλάδα είδε ότι... - "Έγκλημα" με Μπίσεσβαρ

ΠΑΟΚ - Ομόνοια: Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε ο ΠΑOΚ στους ομίλους του Europa League, καθώς μπορεί να μην έχασε, όμως η γκέλα εντός έδρας και το 1-1 με την Oμόνοια, σίγουρα ήταν εκτός προγράμματος και θα στοιχίσει στη συνέχεια. Ειδικά εάν δεν υπάρξουν υπερβάσεις και μεγάλες εκτός έδρας νίκες, όπως αυτή που πανηγύρισε η Γρανάδα στο άλλο ματς του ομίλου, με το 2-1 με ανατροπή στην έδρα της Αϊντχόφεν.

Ο Δικέφαλος δεν πέταξε βέβαια δύο βαθμούς επειδή ήταν άτυχος, αλλά επειδή ήταν κακός και… συνέχεια του ντέρμπι με την ΑΕΚ. Άλλωστε ο Αμπέλ Φερέιρα δεν έκανε και πολλά για να αλλάξει τη μοίρα του. Ο Πορτογάλος έχοντας μείνει μάλλον ικανοποιημένος από την ισοπαλία του ΟΑΚΑ και κυρίως από την εικόνα της ομάδας του, κατέβασε την ίδια ενδεκάδα (με εξαίρεση την επιλογή του Μουργκ αντί του Τζόλη) με τρία στόπερ, σχήμα που φανερά πλέον δεν βοηθάει.

Επιμένει να παίζει με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, παρότι οι "ασπρόμαυροι" δεν μπορούν να βγάλουν στο χορτάρι αυτό που έχει στο μυαλό του ο προπονητής τους. Ειδικά απέναντι σε κλειστές άμυνες, όπως συνέβη δηλαδή τόσο την Κυριακή όσο και την Πέμπτη το βράδυ, o ΠΑOΚ εγκλωβίζεται. Η μπάλα κολλάει στα χαφ, δεν υπάρχει δημιουργία και ο μόνος τρόπος για να απειλήσουν είναι με σέντρες!

Όλα αυτά βέβαια τα είδαμε και στο παιχνίδι με την Ένωση για περίπου 70 λεπτά, όπως φυσικά είναι εύκολο να δει ο καθένας πως η ομάδα της Τούμπας παίζει… μονόπατα σχεδόν σε όλες τις αναμετρήσεις της. Ο μόνος που τρέχει, δημιουργεί και προβληματίζει τις αντίπαλες άμυνες, είναι ο Δημήτρης Γιαννούλης.

Επίσης, όλη η Ελλάδα είδε τόσο την ποιότητα όσο και τον τρόπο παιχνιδιού της Ομόνοιας στα δύο ματς με τον Ολυμπιακό πριν από περίπου έναν μήνα. Ήταν φανερό τόσο από το 90λεπτο στο Γ. Καραϊσκάκης όσο και στην Κύπρο, πως δεν πρόκειται για μία ομάδα που θα πάρει την μπάλα στα πόδια της. Είναι μία ομάδα με σκληρή άμυνα, που ψάχνει την κόντρα. Πώς λοιπόν θα νικήσεις έναν αντίπαλο με αυτό το σύστημα, παίζοντας με τρία στόπερ και πολύ αργό κέντρο;

Μάλιστα, παρότι ο ΠΑΟΚ ξεκινάει πλέον σε όλα τα παιχνίδια με τρία στόπερ, σε καμία περίπτωση δεν έχει ασφάλεια στην άμυνά του. Δέχθηκε εύκολο γκολ τόσο από την ΑΕΚ όσο και από την Ομόνοια, με την τριάδα των στόπερ να βρίσκεται… σε άλλο γήπεδο ή για ύπνο και τον Ίνγκασον να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο!

Ωστόσο, η εικόνα των "ασπρόμαυρων" βελτιώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, απλά και μόνο με την είσοδο του Ντούγκλας Αουγκούστου, αντί του αργού Εσίτι, που είναι καλός στα αμυντικά του καθήκοντα, αλλά ανύπαρκτος στη δημιουργία. Ο Βραζιλιάνος άλλαξε τον ρυθμό, όμως δεν αρκούσε για την ολική ανατροπή. Ωστόσο ο Φερέιρα δίστασε να ρισκάρει και επέμενε στο σύστημα με τα τρία στόπερ, απόφαση που εξέπληξε και τον Μιχάλη Τσόχο. Ο δημοσιογράφος της Cosmote Tv που έκανε την περιγραφή και επιστρέφοντας από το ημίχρονο, έψαχνε να δει ποιον στόπερ αντικατέστησε ο Αουγκούστο και εξεπλάγην φανερά όταν είδε πως πέρασε στη θέση ενός άλλου χαφ!

Όπως εξεπλάγησαν όλοι και με το πόσο καθυστέρησε ο Φερέιρα να ρίξει στο ματς τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Τον πιο ποιοτικό παίκτη του ρόστερ και έναν από τους λίγους που μπορούν να σπάσουν τις κλειστές άμυνες. Ο Πορτογάλος κόουτς όμως, όπως έκανε και στο ΟΑΚΑ, τον έβαλε στο τελευταίο 20λεπτο και περίμενε να βρει γκολ από τους Ίνγκασον και Μιχαηλίδη, που στην αναμπουμπούλα του τελευταίου 10λεπτου, έπαιρναν την μπάλα κι έκαναν σέντρες…

ΥΓ.  Η μεταγραφή του στην Τούμπα διαφημίστηκε πολύ. Τον παρουσίασαν ως... κράμα Πρίγοβιτς-Άκπομ, όμως ακόμα δεν έχει βρει δίχτυα. Ο Τσόλακ δείχνει καλά στοιχεία και κινείται σωστά στο χορτάρι, όμως για την ώρα η σχέση του με τα δίχτυα είναι κάκιστη. Αδικείται μάλλον ο Σφιντέρσκι...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags