Facebook Pixel Sportdog.gr | Εύκολα για δεύτερος - Βαλμπουενά ο Φορτούνης - Απερίγραπτος Χασάν - Έκπληξη με Σισέ
Ποδόσφαιρο
| 2020-10-28 00:12:00

Εύκολα για δεύτερος - Βαλμπουενά ο Φορτούνης - Απερίγραπτος Χασάν - Έκπληξη με Σισέ

του Βαγγέλη Καράμαλη
Εύκολα για δεύτερος - Βαλμπουενά ο Φορτούνης - Απερίγραπτος Χασάν - Έκπληξη με Σισέ

Πόρτο - Ολυμπιακός: Την πιο… τζάμπα ήττα των τελευταίων ετών στους ομίλους του Champions League γνώρισε ο Ολυμπιακός, καθώς θα άξιζε να φύγει τουλάχιστον με τον βαθμό της ισοπαλίας βάσει της εικόνας του αγώνα με την Πόρτο. Οι Πειραιώτες έκαναν έναν μεγάλο λάθος, που δεν επιτρέπεται σε αυτό το επίπεδο και το πλήρωσαν πολύ ακριβά!

Εάν οι «Ερυθρόλευκοι» έφευγαν έστω με τον βαθμό της ισοπαλίας το βράδυ της Τρίτης, τότε θα είχαν κάνει τεράστιο άλμα για την δεύτερη θέση του ομίλου, που οδηγεί στη μεγάλη πρόκριση. Πάντως, με βάσει όσα έχουμε δεις τα πρώτα δύο 90λεπτα της διοργάνωσης, η ομάδα του Πέδρτο Μαρτίνς δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Μπορεί η πρωτιά να ανήκει από σήμερα κιόλας στη Μάντσεστερ Σίτι, όμως έχοντας τη… ρεβάνς με τους Πορτογάλους στο Γ. Καραϊσκάκης και με τη νίκη κόντρα στη Μαρσέιγ στην πρεμιέρα, ο Ολυμπιακός δικαιούται να ελπίζει. Άλλωστε, φάνηκε στο χορτάρι, πως εάν βρεθεί σε καλή μέρα, δεν υστερεί ούτε από την Πόρτο ούτε από τη Μαρσέιγ.

Όσον αφορά το ματς με τους «Δράκους», οι πρωταθλητές μπορούν να υπερηφανεύονται πως έπαιξαν στο μισό γήπεδο την ομάδα του Σέρζιο Κονσεϊσάο, ωστόσο οι τρεις βαθμοί που χάθηκαν και το 2-0, μόνο πίκρα αφήνουν. Ο Μαρτίνς… φοβήθηκε παραπάνω από όσο έπρεπε την Πόρτο, έχασε ένα ημίχρονο και στο δεύτερο που έβαλε στο ματς τον Κώστα Φορτούνη, δεν είχε την τύχη με το μέρος του.

Ο Έλληνας άσος μπήκε στο γήπεδο κι έδωσε άλλη πνοή στην ομάδα του, δημιούργησε φάσεις και τράβηξε τους συμπαίκτες του, όμως το γκολ της ισοφάρισης δεν ήρθε και χάθηκε μοναδική ευκαιρία για τον σύλλογο του Πειραιά. Ο «Φόρτου» έδειξε την κλάση του και… ντύθηκε Ματιέ Βαλμπουενά για περίπου 20λεπτα, ο Ολυμπιακός έκλεισε στα καρέ της την αντίπαλό του, όμως το πολυπόθητο γκολ δεν ήρθε.

Ούτε μετά το 2-0, όταν ο Χασάν δεν μειώνει στο πάρε-βάλε του Φορτούνη για το 2-1. Και μπορεί το ματς να μη γύριζε, όμως ίσως αυτή η ευκαιρία, για την οποία ο Αιγύπτιος τα… άκουσε από τους συμπαίκτες του που δεν έδωσε πάσα, αποδειχθεί σημαντική για τη συνέχεια και  τη διαφορά των γκολ σε περίπτωση ισοβαθμίας. Έγκλημα! (Δείτε το βίντεο στο τέλος του κειμένου...)

Σε μέτρια βραδιά βρέθηκε ο Ελ Αραμπί, που δεν πήρε βέβαια και πάσες, όπως και οι Μασούρας-Ραντζέλοβιτς, ενώ ο Μπουχαλάκης δεν… επέστρεψε ποτέ στο ματς μετά το λάθος του στο 1-0. Από εκεί και πέρα, θετική παρουσία είχε ο Σισέ, που κάλυψε επάξια το κενό του Μπα. Ήταν σταθερός, βοήθησε όποτε χρειάστηκε με την ταχύτητά του και δεν έκανε την… γκάφα που φοβόταν όλοι.

Το 2-0 προφανώς και αφήνει πίκρα σε Μαρτίνς, παίκτες και κόσμο, όμως η εικόνα του ματς από το 45’ μέχρι το 75’, δείχνει πόσο έχει… μεγαλώσει στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός. Παρά το 1-0 δεν μάσησε, έβαλε την μπάλα κάτω και κυριάρχησε στο χορτάρι. Με κατοχή 55% μέσα στην Πορτογαλία, προφανώς και μπορεί δικαίως να χαρακτηρίζει άδικο το τελικό αποτέλεσμα!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έτσι... απαντάει ο Μαρινάκης - Γι' αυτόν ταξίδεψε στο Πόρτο - Έκλεισε μεταγραφή ΑΠΟΨΕ ο Ολυμπιακός!

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags