Facebook Pixel Μάντσεστερ Σίτι - Ολυμπιακός: Έκπληκτος ο Γκουαρντιόλα - "Φεύγουν" Καμαρά, Σα - Απάντηση Χολέμπας - Με την πλάτη στον τοίχο!
Ποδόσφαιρο
| 2020-11-04 00:19:00

Έκπληκτος ο Γκουαρντιόλα - "Φεύγουν" Καμαρά, Σα - Απάντηση Χολέμπας - Με την πλάτη στον τοίχο!

του Βαγγέλη Καράμαλη
Έκπληκτος ο Γκουαρντιόλα - "Φεύγουν" Καμαρά, Σα - Απάντηση Χολέμπας - Με την πλάτη στον τοίχο!

Μάντσεστερ Σίτι - Ολυμπιακός: Ο Ολυμπιακός γυρίζει με… άδεια βαλίτσα από το Μάντσεστερ και με το βαρύ 3-0, ωστόσο παρά το σκορ, έχει κάθε λόγο να νιώθει περήφανος και εν μέρει ικανοποιημένος από την εμφάνισή του. Η τριάρα δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση την εικόνα του ματς και την προσπάθεια των «ερυθρολεύκων».

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς παρότι στο πρώτο τέταρτο έμοιαζε να τα έχει… χαμένα και το πλήρωσε με το γρήγορο γκολ των Άγγλων, όμως από εκεί και πέρα κατάφερε να σηκώσει ανάστημα, να κοιτάξει στα μάτια την «πανάκριβη» Σίτι και μάλιστα στο δεύτερο ημίχρονο να την αγχώσει. Οι Πειραιώτες έβαλαν δύσκολα στον Πεπ Γκουαρδιόλα και σίγουρα τον εξέπληξαν. Ο Ολυμπιακός του πρώτου ημιχρόνου δεν είχε καμία σχέση με αυτόν του δευτέρου.

Μπορεί στο τέλος να δέχθηκε δύο γκολ και το ταμπλό να έγραψε 3-0, όμως πριν τα γκολ η εικόνα των πρωταθλητών Ελλάδος ήταν… για χειροκρότημα. Η είσοδος των Πέπε και Μπρούμα, ειδικά του δεύτερου, βελτίωσε τους φιλοξενούμενους και σε συνδυασμό με την «υποχώρηση» της Σίτι και τα εύκολα λάθη στην άμυνα των «Πολιτών», οι «ερυθρόλευκοι» το πίστεψαν. Άρχισαν να πιέζουν, έχασαν μάλιστα και κάποιες καλές ευκαιρίες με τους Ελ Αραμπί, Βαλμπουενά και Χολέμπας, όμως δύο… εμπνεύσεις των Άγγλων, έσβησαν τα όνειρα.

Ο Μαρτίνς λοιπόν, παρότι αισθάνεται πικραμένος από την τριάρα, σίγουρα κρατάει απόψε τη νέα καλή εμφάνιση του Μπρούμα, το καλό δίδυμο των Σισέ-Σεμέδο παρά τα λάθη τους στην αρχή, αλλά και τη μεγάλη επιστροφή του Καμαρά. Ο Αφρικανός χαφ επέστρεψε μετά από τη… μάχη του με τον κορωνοϊό και ήταν εντυπωσιακός για όσο άντεξε, δείχνοντας πως το μέλλον του θα είναι σίγουρα σε κάποια μεγάλη ομάδα της Ευρώπης.

Ανάλογη πορεία θα έχει πιθανότατα και ο Ζοσέ Σα βέβαια. Ο Πορτογάλος γκολκίπερ μπορεί να δέχθηκε τρία γκολ, όμως στάθηκε αξιοπρεπέστατα και με τις αποκρούσεις του κράτησε… ζωντανό τον Ολυμπιακό. Μετά από καιρό πραγματοποίησε μία εμφάνιση που ξεχωρίζει και η οποία δίνει τις μεγάλες μεταγραφές. Επίσης, δεν γίνεται να μην σταθούμε στον συγκινητικό για ακόμα μία φορά Ματιέ Βαλμπουενά, αλλά και στην συγκλονιστική παρουσία του Χοσέ Χολέμπας! Ο 36χρονος μπακ κόντρα σε όσους βιάστηκαν να τον… βαφτίσουν παλαίμαχο, κόντρα σε μία από τις καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες δεν σταμάτησε να τρέχει. Όχι μόνο έβγαλε άνετα το 90λεπτο, αλλά έκανε και κούρσες στο φινάλε, περνώντας σαν σταματημένο τον αντίπαλο αμυντικό!

Μπορεί λοιπόν ο Ολυμπιακός να γνώρισε μία ακόμα ήττα εκτός έδρας και να έδειξε πως απέχει από το επίπεδο των ομάδων όπως η Σίτι, ωστόσο δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από τη Μαρσέιγ για παράδειγμα ή την Πόρτο. Ειδικά οι Γάλλοι ήταν αυτοί που έπαιξαν φοβισμένα κόντρα στους «Πολίτες», ενώ οι «ερυθρόλευκοι» δεν μάσησαν και τα έπαιξαν όλα για όλα στο δεύτερο με το ματς στο 1-0! Θέλει μαγκιά για να το κάνεις αυτό και φυσικά ποιότητα και καλή φυσική κατάσταση!

Ασχέτως πάντως των εντυπώσεων, ο Ολυμπιακός βαθμολογικά βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο όσον αφορά τη δεύτερη θέση και χρειάζεται βαθμό ή βαθμός στο επόμενο ματς στο Φάληρο με τη Μάντσεστερ. Η Πόρτο ξέφυγε στο +3 και έχει και το μεταξύ τους βαρύ 2-0, που της δίνει προβάδισμα, όμως για την τρίτη θέση βάσει των όσων βλέπουμε στο χορτάρι, η ελληνική δείχνει να βρίσκεται πιο μπροστά από τους Γάλλους.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το απόλυτο… ΣΟΚ με Φορτούνη! ΟΛΑ τα σενάρια ανοιχτά - Αυτό ζήτησε ο Μαρτίνς - Φεύγει τον Γενάρη;

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags