Facebook Pixel Μάντσεστερ Σίτι - Ολυμπιακός: Είπε ψέματα ο Μαρτίνς - Παραπλανητικό αυτό που συνέβη
| 2020-11-04 10:49:00

Είπε ψέματα ο Μαρτίνς - Παραπλανητικό αυτό που έγινε - Βγάλτε τα γυαλιά - Νέος Τσιμίκας ο Σεμέδο!

του Ευάγγελου Μίχου
Είπε ψέματα ο Μαρτίνς - Παραπλανητικό αυτό που έγινε - Βγάλτε τα γυαλιά - Νέος Τσιμίκας ο Σεμέδο!

Μάντσεστερ Σίτι - Ολυμπιακός: Άλλο επίπεδο κι άλλη κλάση η Mάντσεστερ Σίτι όχι μόνο από τον Ολυμπιακό αλλά ακόμη και σε σχέση με τις "συμπολίτισσες" Άρσεναλ και Τότεναμ, τις οποίες αντιμετώπισαν τον τελευταίο 1,5 χρόνο οι "ερυθρόλευκοι".

Μιλάμε για την πιο ακριβή ομάδα του Τσάμπιονς Λιγκ, μιλάμε για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, μιλάμε για την πριν από δυο χρόνια πρωταθλήτρια Αγγλίας και για την ομάδα που αυτή τη στιγμή στο νησί και στην κορυφαία (ως Λίγκα) Πρέμιερ Λιγκ, αποτελούν μαζί με τη Λίβερπουλ το ανώτατο level...

Ο πρόλογος αυτός απαραίτητος, γιατί θεωρώ πως είναι άδικο να κρίνουμε τον Ολυμπιακό, πόσο μάλλον να του... κρεμάσουμε κουδούνια για το τελικό 3-0, με αντιπάλο τη Σίτι του Πεπ. Γιατί ακόμη και το τελικό σκορ, που σαφέστατα αδικεί την προσπάθεια των "ερυθρόλευκων" από το 46' ως το 75' της χθεσινοβραδινής αναμέτρησης, ταυτόχρονα αποδεικνύει και τα περί... "άλλης κλάσης" & "άλλου επιπέδου" που προανέφερα.

Με τη Σίτι και τον μέντορα-προπονητή της να θέλουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να "καθαρίσουν" τον Ολυμπιακό αφού ακολουθούσε το ντέρμπι με τη Λίβερπουλ, την είδαμε στο πρώτο 45λεπτο και ειδικότερα στο πρώτο ημίωρο του ματς να... πιάνει από το λαιμό τον Ολυμπιακό αλλά να περιορίζεται στο φτωχό 1-0. Οι 11-0 τελικές για τους "πολίτες" όμως... φωτογραφίζουν την εικόνα του αγώνα στο συγκεκριμένο δάστημα. Καθόλου κολακευτικό μα απόλυτα ρεαλιστικό για τον Μαρτίνς και τους παίκτες του, λέω εγώ...

"Σεβαστήκαμε πολύ περισσότερο από ότι έπρεπε την αντίπαλό μας στο πρώτο ημίχρονο ενώ στο δεύτερο παίξαμε όπως ξέρουμε...", ήταν η πρώτη δήλωση του Πέδρο Μαρτίνς μετά τη λήξη του ματς στο "Έτιχαντ". Σόρι κόουτς αλλά θα σε αποκαλέσω... ψεύτη. Γιατί;

Τόσο και πρώτος εσύ, όσο και κατά συνέπεια οι παίκτες σου -έχω ξαναγράψει πως είναι δική σου η ομάδα, εσύ την έχεις χτίσει από τις βάσεις και αυτοί οι ποδοσφαιριστές αποτελούν τον καθρέπτη σου μέσα στον αγωνιστικό χώρο- δεν σεβαστήκατε, απλώς, υπερβολικά, όπως δήλωσες, αλλά... τρομάξατε/φοβηθήκατε από την ορμητική Σίτι! Δεν ήταν πως δεν θέλατε ή δεν σας έβγαινε να παίξετε "όπως ξέρετε" στο α' ημίχρονο αλλά δεν σας το επέτρεψαν, δεν σας άφησαν οι "πολίτες" του Πεπ. Τόσο απλά, τόσο ωμά...

Ομολουγουμένως η εικόνα της Σίτι στο πρώτο 30λεπτο του ματς σε συνδιασμό με αυτή του σοκαρισμένου Ολυμπιακού δεν προδιέτεθε για το τι θα ακολουθούσε στην επανάληψη. Όπως είναι αλήθεια ότι κάτι το 11-0 τελικές του α' ημιχρόνου, κάτι η... Λίβερπουλ που ακολουθούσε, κάτι η οσμή του φόβου των "ερυθρόλευκων" που είχαν νιώσει στο χορτάρι οι "πολίτες" βοήθησαν στο να πάνε στο "σβηστό" για το β' 45λεπτο!

Υπάρχει βέβαια και η άλλη πλευρά του νομίσματος/ερμηνεία για τη μεταμόρφωση του Ολυμπιακού σην επανάληψη. Ο Πέδρο Μαρτίνς έβγαλε την ομάδα του μπροστά, άνοιξε τον Ολυμπιακό πολύ και σε ταχύτητα και σε πρεσάρισμα ψηλά. Το αποτέλεσμα ήταν να δούμε ένα ωραίο και θαρραλέο β' ημίχρονο (τουλάχιστον μέχρι να γίνει το 2-0 στο 81') από τους "ερυθρόλευκους". Κάτι που πιστώνεται, ως τακτική/στρατηγική στον Μαρτίνς, όπως του χρεώνεται όμως, και το υπερβολικά φοβικό πρώτο ημίχρονο.

Κακά τα ψέμματα βέβαια: ο Μαρτίνς γνώριζε πολύ καλά, άσχετα αν δεν είπε την... αλήθεια στις δηλώσεις του για τη διαφορά πρώτου με δευτέρου 45λεπτου, πως αν άνοιγε τον Ολυμπιακό από το ξεκίνημα τόσο πολύ (όπως έκανε στο β'), κόντρα στην τρομερή πίεση των γηπεδούχων, το σκορ θα είχε... βαρύνει απο το ημίχρονο.

Κατά συνέπεια, αν το ματς με τη Mάντσεστερ Σίτι αποτελούσε κρας τεστ για τον Ολυμπιακό για το μέχρι που μπορεί να φτάσει η δυναμική αυτής της ομάδας του Μαρτίνς, νομίζω πως το καλό διάστημα των "ερυθρόλευκων" στο β' ημίχρονο ήταν παραπλανητικό ως προς τη γενική εικόνα.

Σίγουρα στάθηκε με αξιοπρέπεια, έβγαλε σωστή νοοτροπία παίρνοντας ρίσκα, τον αδικεί σίγουρα το τελικό σκορ αλλά... Δεν ξέρω αν περισσότερο αυτός κοίταξε στα μάτια τον "γίγαντα" ή ο "γίγαντας" από κάποια στιγμή και μετά άρχισε να... σβήνει. 



Απο εκεί και πέρα δεν θα κάνω σύγριση του "πεταμένου" χθεσινού πρώτου ημιχρόνου, με όλα τα υπόλοιπα φετινά, όπως από χθες βράδυ αρκετοί κάνουν. Συγχωρέστε με αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει λόγω αντιπάλου. Ο Ολυμπιακός απλώς επιβεβαίωσε αυτό που ξέραμε, πως θα κινηθεί μεταξύ 2ης και 3ης ταχύτητας σε αυτό τον όμιλο και πως η Σίτι δεν ήταν για τα... δόντα του. Ακόμη κι αν της πάρει αποτέλεσμα στο "Καραισκάκης"!

Επίσης, επειδή από τα μεσάνυχτα πολλοί μνημονεύουν τι θα γινόταν αν ο Βαλμπουενά ευστοχούσε στην ευκαιρία του, τι να πει τότε και ο... Πεπ με το 11-0 του α' ημιχρόνου. Νομίζω πάντως πως η καλύτερη απάντηση στο εν λόγω ρητορικό ερώτημα δόθηκε  από τους παίκτες της Σίτι που μπήκαν αλλαγή, είχαν  επιπλέον κίνητρο να δείξουν και σχεδόν στο... σβήστο πήγαν το σκορ στο 3-0! Αν είναι βέβαια να λέμε και να αντέχουμε την αλήθεια και όχι να την παραμορφώνουμε λόγω των... χρωματιστών γυαλιών μας.

Οσον αφορά στην ατομική εμφάνιση των "ερυθρολεύκων", στο κρας τεστ με τη Σίτι, για το ποιος μπορεί να είναι ο... επόμενος Τσιμίκας, δηλαδή να  πάρει μεταγραφή στην Πρέμιερ Λιγκ, ο Ρούμπεν Σεμέδο ήταν ο μοναδικός. Άντε και ο Σα! Κανένας άλλος, ούτε καν ο Μαντί Καμαρά που εμφανίστηκε  επηρεασμένος από την αποχή του λόγω κορωνοϊού.

Ειδικότερα ο Σεμέδο ήταν συγκλονιστικός. Ήταν σχεδόν παντού, κερδίζοντας σχεδόν όλες τις μονομαχίες. Απέδειξε πως μπορεί και σε αυτή την ταχύτητα και σε αυτή την δύναμη και σε αυτό τον ρυθμό και με αυτούς τους αντιπάλους  να ανταπεξέλθει. Διάβαζε τις φάσεις και κυρίως δεν τον πήρε στη δύναμη κανείς!

Πολύ καλό ματς έκανε και ο Σα για να ακολουθησουν οι Χολέμπας και Εμβιλά. Δεν είναι τυχαίο βέβαια πως και οι δυο τους έχουν δοκιμαστεί στο επίπεδο της Πρέμιερ Λιγκ. Ο Χολέμπας ελέγχεται βέβαια για την αντίδραση/ευθύνη του στο 2-0 ενώ ο Εμβιλά ήταν καλός στον ρόλο του αλλά το να κάνει με το παιχνίδι του καλύτερο τον Μπουχαλάκη (όπως συνέβαινε δηλαδή με τον Γκιλιέρμε) δεν το μπορεί. Τουλάχιστον ακόμη...

Ο Μπρούμα που μπήκε στη θέση του Ραντζέλοβιτς έδειξε βελτιωμένος και στοιχεία πολύ πιο ποιοτικού εξτρέμ απο τον Σέρβο. Όσον αφορά στον Πέπε, που πήρε τη θέση του Μπουχαλάκη, έπαιξε στο καλό διάστημα του Ολυμπιακού, βοήθησε για ένα 15λεπτο-20λεπτο αλλά δεν είδα/βρήκα να έχει διαφορά με τον Φορτούνη στις εντάσεις.

Όσον αφορά στον Ραφίνια, όταν μιλάμε για επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ βεβαίως, βεβαίως μου έδειξε ξανά πως τα καλά ποδοσφαιρικά χρόνια του τα έχει αφήσει πίσω...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρελάθηκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού - Δεν πίστευαν αυτό που συνέβη στο Μάντσεστερ


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags