Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ατρόμητος: Τι δεν καταλαβαίνουν πια... - Δεν μπορεί να στρίψει - Τρέλα με Χατζηγιοβάνη - Μόνο ο Σάντσεθ!
| 2020-11-07 22:56:00

Τι δεν καταλαβαίνουν πια... - Δεν μπορεί να στρίψει - Τρέλα με Χατζηγιοβάνη - Μόνο ο Σάντσεθ!

του Κώστα Γκόντζου
Τι δεν καταλαβαίνουν πια... - Δεν μπορεί να στρίψει - Τρέλα με Χατζηγιοβάνη - Μόνο ο Σάντσεθ!

Παναθηναϊκός - Ατρόμητος: Κοιτάξτε να δείτε φίλοι και φίλες και εχθροί και ότι άλλο θέλετε.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβετε.

Κι αν δεν μπορείτε να καταλάβετε, τουλάχιστον... ακούστε με που σας λέω που και που πέντε πραγματάκια και σόρι που μιλάω σε προσωπικό επ'ιπεδο, αλλά από ένα σημείο και μετά δεν γίνεται να μην το κάνω.

Και δεν γίνεται, γιατί επίσης... δεν γίνεται να ξαναπώ εδω μέσα τα ίδια ακριβώς που έλεγα και μετά την νίκη με τον Απόλλωνα, γιατί ακριβώς τα ίδια πρέπει να πω αν θέλουμε να μιλήσουμε και ποδοσφαιρικά και από κάθε άποψη για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο.

Κάποια στιγμή λοιπόν στον Παναθηναϊκό μπορεί και να καταλάβουν...

Και δεν λέω για τους πρωτεργάτες της διάλυσης του Παναθηναϊκού, αυτοί απλά... απολαμβάνουν τους καρπούς των... κόπων τους.

Μιλάω για κάτι άλλους φίλους, που όταν έλεγα πριν λίγες μέρες για την άθλια εμφάνιση ενός Παναθηναϊκού για λύπηση στην νίκη με τον Απόλλωνα, μου έλεγαν "μα καλά τίποτα καλό δεν βλέπεις", "ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΡΑΖΕΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΝΙΚΗ" και φυσικά το κλασσικό "αυτή την στιγμή σημασία δεν έχει να παίζεις καλή μπάλα, αλλά να κερδίζεις".

Αυτοί είναι που πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουν.

Και να καταλάβουν το πιο απλό.

Πως ναι, εντάξει, σημασία έχει να κερδίζεις και ας μην παίζεις καλά.

Μόνο που δεν γίνεται συνεχώς να μην παίζεις καλά και να κερδίζεις.

Νομοτελειακά όταν δεν παίζεις καλά αργά ή γρήγορα θα έρθει η στιγμή που θα χάσεις.

Τι δεν καταλαβαίνουν πια...

Και για να το πούμε για μια ακόμα φορά, μπας και το εμπεδώσουν.

Δεν μπορεί να στρίψει αυτός ο Παναθηναϊκός.

Δεν έχει ούτε την υποδομή, ούτε την ποιότητα, ούτε την ψυχολογία αλλά ούτε και την στοιχειώδη λογική που χρειάζεται ένας ποδοσφαιρικός οργανισμός για να το κάνει.

Είναι μια μέτρια ομάδα, έχει γίνει εδώ και κάμποσα χρόνια μια μέτρια ομάδα, που από κει και πέρα περιμένουμε κάθε φορά αν θα είναι μέτρια και... προς το καλή, ή μέτρια... προς το κακή.

Με τις μέχρι τώρα παρουσίες της στο πρωτάθλημα, έχει δείξει πως πάει για το... προς κακή.

Αλλά το χειρότερο δεν είναι αυτό.

Το χειρότερο είναι ότι ένα τσούρμο άσχετων στην καλύτερη και απατεώνων στην χειρότερη, έχουν βαλθεί να τον κάνουν να πιστέψει πως είναι και καλός και μάλιστα ότι μπορεί να γίνει και ακόμα καλύτερος.

Το πως θα γίνει αυτό, μάλλον δεν τους απασχολεί.

Γιατί αν τους απασχολούσε θα έπρεπε να απαντήσουν.

Να απαντήσουν και να εξηγήσουν, το πως μπορεί να γίνει ΚΑΛΗ αυτή η ομάδα με το υλικό που έχει και με την νοοτροπία που έχει φωλιάσει στα τρίσβαθα της ψυχής της;

Πως μπορεί να γίνει καλύτερη μια ομάδα, ή να έχει την απαίτηση κι αυτοί και οι παίκτες της να γίνουν ΚΑΛΗ ΟΜΑΔΑ και ΚΑΛΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ, όταν με το που έκανε μια νίκη της συμφοράς επί του Απόλλωνα, πλημυρίσαμε στα "προπονητής γάτος", στα "μέγας κίλερ ο Καρλίτος", "άλλη ποιότητα ο Μαουρίτσιο ανεβάζει καντάρια επίπεδα τον Παναθηναϊκό" και κερασάκι στην τούρτα "θα κρύβει την μπάλα μόλις μπει ο Βιγιαφάνες";

Πως, εξηγήστε μου τον τρόπο να τον μάθω κι εγώ να τον μάθουν και στον Παναθηναϊκό άμα γίνεται.

Εδώ μιλάμε για στοιχειώδη πράγματα.

Μιλάμε για μια ομάδα που προσπαθεί να παίξει μπάλα ΧΩΡΙΣ ΚΕΝΤΡΟ.

Ναι χωρίς κέντρο.

Με τον Κουρμπέλη να ψάχνεις μονίμως να τον βρεις μέσα στο γήπεδο και τον έρμο τον Μαουρίτσιο να παίζει για ΕΙΚΟΣΙ το πολύ λεπτά και μετά... μην τον είδατε μην τον απαντήσατε κι αυτόν.

Και πόσο μάλλον πως μπορεί, όχι να κερδίσει, αλλά να μην χάσει αυτή η ομάδα, όταν ο αντίπαλος προπονητής που βλέπει αυτό που και παιδί ομάδας ποδοσφαίρου της Α' Δημοτικού βλέπει, πως δεν υπάρχει κέντρο στον Παναθηναϊκό, ρίχνει μέσα ΤΡΙΑ φρέσκα χαφ και την ίδια στιγμή ο Μπόλονι έμοιαζε χαμένος κάπου εκεί στην άκρη του πάγκου να κοιτάει το παιχνίδι με ένα βλέμμα σαν να μην ξέρει ούτε πόσο είναι το σκορ και δεν αντιδράει στοιχειωδώς.

Δηλαδή πόσο να αντιστρέψουμε και να περιφρονήσουμε την λογική -δεν λέω την ποδοσφαιρική λογική μ' αυτή έχουμε πάρει διαζύγιο χρόνια στον Παναθηναϊκό, μιλάω για την απλή την στοιχειώδη λογική- σ' αυτή την ομάδα και να συνεχίσουμε να μην το πληρώνουμε;

Νομίζετε δηλαδή κάποιοι, πως ο Παναθηναϊκός σήμερα ήταν χειρότερος απ' ότι ήταν στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα;

Καθόλου.

Ίδιος και μην σας πω σε κάποια σημεία και καλύτερος ήταν.

Απλά ο Ατρόμητος δεν είναι Απόλλωνας.

Τόσο απλά.

Και για να μην το συνεχίσω γιατί θα πικραθούμε και θα χαλάσουμε ακόμα περισσότερο τις ήδη χαλασμένες καρδιές μας με αρκετούς, που εν πάσει περιπτώσει με μερικούς απ' αυτούς καλά κάναμε και τις χαλάσαμε.

Άκουγα στους διακριθέντες λέει και τον Χατζηγιοβάννη.

Σε τι ακριβώς... διακρίθηκε ο Χατζηγιοβάννης, γιατί θα τρελαθούμε πια με αυτά που βλέπουμε και ακούμε.

Στο... κράτημα της μπάλας;

Στο κράτημα της μπάλας για... που, προς τα... που και για... ποιο σκοπό;

Γιατί ο μικρός από ένα σημείο και πέρα, παίζει σαν να πιστεύει πως θα πληρωθεί με την... ώρα.

Με την ώρα που θα έχει την μπάλα στα πόδια του δηλαδή.

Κι ο Μακέντα λέει, αδικαιολόγητος, γιατί εκτός των άλλων είναι και... ντεφορμέ.

Συμφωνώ, αδικαιολόγητος, αλλά μήπως μπορεί να μας πει κάποιος, αφού ο Μακέντα είναι ντεφορμέ, ποιός είναι.... φορμέ σκέτο στον Παναθηναϊκό αυτή την στιγμή;

Ποιος είναι ρε παιδάκι μου, ποιος παίκτης λές ότι βρίσκεται αυτή την στιγμή στο καλό του φεγγάρι στην ομάδα;

Γιατί δεν υπάρχει αυτό, όσο κακά κι αν πηγαίνει μια ομάδα, όσο κακή κι αν είναι, ένας δυο παίκτες θα βρεθούν να πεις ότι αυτοί τουλάχιστον είναι οι... μόνοι που πανε καλά στα τελευταία παιχνίδια.

Κι ομως ο Παναθηναϊκός δεν έχει κανένα.

Κάτι εκλαμψούλες σε ρηχά νερά από κάποιους και μόνο για κάτι εικοσάλεπτα ή για ένα παιχνίδι και μετά ψάχνεις να τους βρεις.

Και για να μιλήσουμε και για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, τι σόϊ απαίτηση έχεις να νικήσεις ή και να μην χάσεις από τον Ατρόμητο, όταν για 95 λεπτά ο μοναδικός σου παίκτης που κάνει σωστά πέντε πράγματα είναι το δεξί σου μπακ , δηλαδή ο Σάντσεθ;

Για να το τελειώνουμε και για σήμερα.

Αυτός ο Παναθηναϊκός έτσι όπως έχει δομηθεί, έτσι όπως λειτουργεί και έτσι όπως τον "παρουσιάζουν" αυτοί που έχουν αναλάβει εργολαβία την... εκπροσώπησή του, δεν στρίβει και δεν μπορεί να στρίψει.

Νίκες θα ξανακάνει, κανά δυο τρία μικροσερί επιτυχιών ανάλογα και με το πρόγραμμα ή τις συγκυρίες μπορεί να κάνει, ομάδα όμως κανονική και κυρίως ομάδα ΚΑΛΗ και ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ δεν μπορεί να γίνει.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags