Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: Ντροπή σου Φαν Σιπ, μας περνάς για ιθαγενείς
| 2020-11-19 15:46:00

ΝΤΡΟΠΗ σου Φαν Σιπ! Μας περνάς για ιθαγενείς - Κατάντια με Μπακασέτα - Έγκλημα με Παυλίδη!

του Ευάγγελου Μίχου
ΝΤΡΟΠΗ σου Φαν Σιπ! Μας περνάς για ιθαγενείς - Κατάντια με Μπακασέτα - Έγκλημα με Παυλίδη!

Η Εθνική Ελλάδας ήταν σε ένα όμιλο που συμμετείχαν το "απόλυτο μηδέν" Μολδαβία, το "αδιάφορο" Κόσοβο και η "ανανεωμένη" Σλοβενία αλλά κατάφερε να τερματίσει δεύτερη, παραμένοντας στη Γ' Nation League. Κι αυτό αφού δεν κέρδισε τους Σλοβένους ενώ είχε μια νίκη με το Κόσοβο...

"Μας περιμένει μέλλον λαμπρό...", δήλωσε ο "αρχιτέκτονας" της παραπάνω αποτυχίας, Φαν Σιπ. Συν το ότι έμεινε ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του, το ποδόσφαιρο που παίζουν και ότι τους λείπει... μόνο το εύκολο γκολ. Και εγω απαντάω: "ντροπή σου Ολλανδέ, μας περνάς για... ιθαγενείς"!

Ο Φαν Σιπ ΑΠΕΤΥΧΕ. Λίγο ή πολύ δεν έχει... σημασία αλλά και δεν μετράει έτσι. Αντί, λοιπόν, να κάνει την αυτοκριτική του, ο τύπος με... θράσος ουσιαστικά βαπτίζει το ψάρι... κρέας!

Να ξεκινήσω από τα πιο πρόσφατα: "τελικός" χαρακτηρίστηκε το ματς με τη Σλοβενία αφού η "γαλανόλευκη" ήθελε μόνο τη νίκη για να ανέβει κατηγορία σε αυτή τη διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ. Και όμως, ο Φαν Σιπ δεν αξιολόγησε σωστά ούτε τον αντίπαλο, ούτε τη σημασία του αγώνα και κατά συνέπεια δεν προετοίμασε όπως θα έπρεπε την ομάδα του. Λάθη στην τακτική, τη στρατηγική, στη διάταξη, στο σχήμα, στις αλλαγές/κοουτσάρισμα!

1ον) Κάνεις ρε Φαν Σιπ το τρικ με τον Φορτούνη (τον δίνεις αριστερά στη διάταξη αλλά ουσιαστικά έκλεινε στον άξονα και γινόταν χαφ υποδεχόμενος την μπάλα) σε λάθος ματς. Δηλαδή κόντρα στην αδύνατη Μολδαβία. Έτσι στερείς και τον παράγοντα του αιφνιδιασμού στον επερχόμενο "τελικό" αφού οι Σλοβένοι το είχαν δει και το περίμεναν...

2ον) Καταφέρνεις ρε Φαν Σιπ με αυτήν την επιλογή να "κάψεις" και την αριστερή σου πλευρά, κυρίως να μην πάρεις πολλά πράγματα από τον Τσιμίκα στο τρίτο κομμάτι του γηπέδου. Ο Τσιμίκας ουσιαστικά έπαιζε μόνος του όλη την αριστερή πλευρά και έτσι δεν έκανε τα ανεβάσματα που μπορούσε και χρειαζόταν η Εθνική μας, σε ματς που ήθελε μόνο την νίκη. Πόσο μάλλον όταν απο την πλευρά του ο δεξιός ακραίος της Σλοβενίας σπάνια βοηθούσε τον μπακ του (ήταν η αδύναμη πλευρά της αντιπάλου μας). "Μυρωδιάς" μιλάμε ο Ολλανδός σε αυτό κι ενώ έβλεπε πως η δεξιά μας πλευρά, Μαυρίας-Λημνιός είχε εξουδετερωθεί...

3ον) Φοβάσαι ρε Φαν Σιπ να κατεβάσεις 4-3-3 με έναν αμυντικό χαφ, δηλαδή τον Ζέκα και μπροστά τους Φορτούνη και Μπακασέτα. Ετσι θα πήγαινε και ο Κουρμπέλης στόπερ αντί του γερό-Τζαβέλλα και θα μπορούσε να φτιάχνεις/χτίζεις καλύτερα το παιχνίδι απο πίσω. Όπως έγινε και στο φιλικό με την Κύπρο

4ον) Τραγικές ήταν οι αλλαγές σου ρε Φαν Σιπ. Βιάζεσαι να αλλάξεις σέντερ φορ, στο ημίχρονο πετάς εξω τον Γιακουμάκη. Και στο τέλος βάζεις στην κορυφή τον Τζόλη. Τον... Τζόλη.  Επίσης κάνεις αλλαγή στο... 90' τον Τσιμίκα με τον Κυριακόπουλο αλλά σώνεσαι με τη δικαιολογία της αποβολής Χατζηδιάκου. Ακόμη και κόκκινη να μην έπαιρνε όμως, την ίδια... αψυχολόγητη αλλαγή θα έκανες. Δείγμα πως τα είχες... χαμένα, από ένα σημειο και μετά, στον πάγκο.



5ον) Καταντάει ρε Φαν Σιπ πρόκληση αυτό με τον Μπακασέτα. Μετα το περιβραχιόνιο και τις εκτελέσεις των στημένων έχεις βάλει απαγορευτικό και στο να γίνεται αλλαγή. Έτσι βέβαια στο τέλος τον εκθέτεις, με το να τον χρησιμοποιείς ακόμη και σαν 6άρι! Κατάντια... Θα μπορούσε να βγει στο 60' ή στο 70', πόσο μάλλον όταν στον πάγκο υπήρχε ο ποιοτικός και φορμαρισμένος Πέλκας...

6ον) Βάζεις ρε Φαν Σιπ στο 46' αλλαγή τον Παυλίδη, με πρόβλημα στη μέση. Αυτό οι συνάδελφοί σου θα το χαρακτήριζαν... "έγκλημα". Ή επρεπε να τον ξεκινήσεις ή να μην τον έβαζες καθόλου. Γιατί έτσι ρίσκαρες να χάσεις μια αλλαγή αλλά και να "κάψεις" αυτόν που αντικατέστησες τόσο νωρίς. Θα μου πεις κι αν ο Παυλίδης σκόραρε με το ψαλιδάκι, θα γινόσουν... μάγκας. Της... πλάκας όμως, από κωλοφαρδία.

7ον) Η Εθνική Ελλάδας στο β' ημίχρονο και όσο περνούσε η ώρα φαινόταν ρε Φαν Σιπ πως δεν είχε πλάνο αλλά... αεροπλάνο! Βιαζόταν αλλά και δεν είχε σχέδιο κόντρα σε μια ομάδα που ήρθε να παίξει ένα ματς για να μη δεχτεί γκολ. Και πόνταρε φυσικά στο μεγάλο της όπλο, τον τερματοφύλακά της. Το ήξερες αυτό από πριν και όλοι ξέρουν τι... εστί Όμπλακ.

8ον) Ο εκλέκτορας ρε Φαν Σιπ πρέπει να είναι και σωστός διαχειριστής ανθρώπινου υλικού. Πόσο μάλλον παικτών που διακρίνονται στο κορυφαίο επίπεδο στην Ευρώπη, σε διάφορα τοπ πρωταθλήματα και έχουν προσωπικότητα. Δεν παίζει ο Σιόβας της Πριμέρα Ντιβιζιόν ή ο Παπασταθόπουλος της Πρέμιερ Λιγκ ή ο Μανωλάς της σεριε Α' και έκανες "προσωπικότητες" της Εθνικής και "ηγέτες" της παιδιά που αγωνίζονται στην Τουρκία και την Ολλανδία.

9ον) Η ΕΠΟ του Γραμμένου μετά την ατυχέστατη επιλογή του Άγγελου Αναστασιάδη έφερε τον Φαν Σιπ προπονητή, έβαλε δύο τεχνικούς διευθυντές στις Εθνικές (Κωνσταντινίδη και Φύσσα), έχει την ομάδα να περιφέρεται "τσιγγάνα" σε διάφορα γήπεδα αφού το "Καραισκάκης" ήταν του "εχθρού Ολυμπιακού" και το σημαντικότερο δεν κατάφερε να της δημιουργήσει ένα "αποστειρωμένο περιβάλλον" μακριά απο την μικροπολιτική των συλλόγων και τον επικοινωνιακό ΤΟΥΣ φανατισμό. Δεν είναι δυστυχώς η εθνική ομάδα όλων των Ελλήνων και όλων των συλλόγων. Κι αυτή είναι η πικρή αλήθεια.


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags