Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Τσου Λου ο Ολυμπιακός, "ξυριζόταν" ο Φορτούνης - Ούτε η Λαμία ρε Μπόλονι! Πού είσαι "Καπετάνιε"...
| 2020-11-22 11:08:00

Τσου Λου ο Ολυμπιακός, "ξυριζόταν" ο Φορτούνης - Ούτε η Λαμία ρε Μπόλονι! Πού είσαι "Καπετάνιε"...

του Ευάγγελου Μίχου
Τσου Λου ο Ολυμπιακός, "ξυριζόταν" ο Φορτούνης - Ούτε η Λαμία ρε Μπόλονι! Πού είσαι "Καπετάνιε"...

Τι κι αν ο Ολυμπιακός κατέβηκε κόντρα στον "αιώνιο εχθρό του" χωρίς τους δυο του φορ και σκόρερ (Ελ Αραμπί και Χασάν), τον πιο επιδραστικό στο παιχνίδι του -γιατί αυξομειώνει τον ρυθμό -και ηγετικό παίκτη του (Βαλμπουενά), τους δυο αριστερούς του μπακ (Χολέμπας και Βινάγκρε) και τον εξτρεμ που πήρε για "αντι-Ποντένσε" (Μπρούμα). Ήταν ο γνωστος Ολυμπιακός απο πλευρας νοοτροπίας και ταυτότητας, που έπρεπε να κερδίσει πάση θυσία τον Παναθηναϊκό...

Απο την άλλη ο σχεδόν πλήρης Παναθηναϊκός κατέβηκε στο "Καραισκάκης" για να... χάσει λίγο και στο τέλος έμειναν και ευχαριστημένοι που έχασαν 1-0 λόγω του β´ημιχρόνου και των δυο ευκαιρών που απώλεσαν για να ισοφαρίσουν! Κόντρα σε έναν Ολυμπιακό με τέτοιες σημαντικές απουσίες και ο οποίος ουσιαστικά έπαιξε τόσο, όσο για να γίνει η δουλειά του και να κερδίσει... 

Κανονικά βέβαια θα μιλούσαμε για τον Παναθηναϊκό, που έχει όμως, μικρύνει επικίνδυνα. Με έλλειμμα νοοτροπίας και έλλειμμα προσωπικοτήτων, με δημοσιο-υπαλληλική νοοτροπία (καμία απαίτηση απο κανέναν), η ψαλίδα μεταξύ των  "αιωνίων" αποδείχτηκε (βασανιστικά για τους "πράσινους" οπαδούς), πως είναι πλέον πολύ μεγάλη!

ΞΕΚΑΘΑΡΗ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΣ

Από τη μία (Ολυμπιακός) ο Πέδρο Μαρτίνς είχε ξεκάθαρο πλάνο: μπαίνουν δυνατά, πρεσάρουν ασφυκτικά ψηλά στοχεύοντας βασικά τους Πούγγουρα (απο τα στόπερ) και Σάντσες (απο τους μπακ), κυνηγώντας ένα γρήγορο γκολ ή έστω να βγάλεις το πρώτο ημίχρονο μπροστά στο σκορ και μετά να το διαχειριστείς. 

Ξέροντας πως απο τον πάγκο θα έχει πλέον περιορισμένες επιλογες και δεν θα μπορεί να ποντάρει στην κλασική... ανατροπή της επανάληψης, όπως δηλαδή συνέβαινε στα ματς των "ερυθρολεύκων" μέχρι χθες βράδυ.

Και όντως ο Ολυμπιακός έπαιξε για 30´, στο πρώτο ημίωρο του ντέρμπι, σε ...ρυθμό Ευρώπης! Είχε ανεβάσει τις γραμμές του, είχε ρυθμό ομάδας Τσάμπιονς Λιγκ και ο Παναθηναϊκός, αυτός ο "φτωχός" (απο κάθε πλευρά) Παναθηναϊκός, δεν μπορούσε να ακολουθήσει και να αντέξει.
Τρίτη πάσα δεν μπορούσαν να αλλάξουν λες και ήταν... νάρκη και όχι μπάλα που κατέληγε σχεδόν πάντα στα πόδια των "ερυθρόλευκων". Εφόσον μάλιστα οι Πρωταθλητες βρήκαν και το γκολ στο 21´, με την σουτάρα του Κώστα Φορτούνη, μετά πήγαν σε νορμάλ παιχνίδι...

ΚΑΤΕΒΗΚΕ ...ΧΥΜΑ ΣΤΟ ΚΥΜΑ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Απο την άλλη (Παναθηναϊκός), κατέβηκε για να παίξει τόσο πίσω, που ούτε η Λαμία (δεν μιλάω για τον ...τίμιο Απόλλωνα του Παράσχου) είχε κάνει! Χωρίς πλάνο και στρατηγική, χωρίς κυκλοφορία και οργάνωση, χωρίς πνευματική προετοιμασία, ο Λάζλο Μπόλονι παρουσιάσε κυριολεκτικά μια ομάδα που ήταν...χύμα στο κύμα!

Χωρίς αρχή και τέλος, χωρίς έστω ένα υποτυπώδες μπιλντ άπ στο παιχνίδι της στο πρώτο ημίχρονο και ειδικά στο πρώτο 30λεπτο, με τον Ουγγρο-Ρουμάνο προπονητή σίγουρα να μην αντέχει βλέποντας τόσες μπαλιές στην πλάτη των αμυντικών του. Διάστημα στο οποίο έβλεπες έναν αξιολύπητο Παναθηναϊκο, χωρίς ψυχικό δέσιμο μεταξύ των παικτών αλλά και του προπονητή τους. Που είσαι "Καπετάνιε" (Γιώργο Βαρδινογιάννη) να τους δεις...

Ο Παναθηναϊκός φάνηκε στο "Καραϊσκάκης" μετά το 60', όταν πήρε και πλάτος στο γήπεδο αφού ο Ολυμπιακός εμφανώς κουράστηκε (είναι ένα θέμα αυτό, αν και υπάρχουν εύλογες δικαιολογίες όπως οι απουσίες και οι 12 διεθνείς που έλειπαν σε όλο τον κόσμο) και ο έμπειρος Μπόλονι ψάχτηκε όσο γινόταν για να διορθώσει την "πράσινη τραγωδία" του πρώτου 45λεπτου.

Έβαλε τον Κουρμπέλη στόπερ για να ηρεμήσει και να χτίζει το παιχνίδι απο πίσω και όντως υπήρξε καλυτέρευση. Βοήθησε και η αλλαγή/είσοδος του Αλεξανδρόπουλου, το ανέβασμα/κινήσεις του Ζαγαρίτη, η παρουσία του Βιγιαφάνιες με τα ποιοτικά χτυπηματα του. 

Ακόμη και έτσι βέβαια οι "πράσινοι" 2,5 ευκαιρίες είχαν για να ισοφαρίσουν, κόντρα σε έναν Ολυμπιακό κουρασμένιο και με σαφή την τάση να "καθίσει" στο 1-0. Γενικά περιμένω δύσκολες εβδομάδες, οι επόμενες για τον Ολυμπιακό αφού θα του λείψουν οι φορ του και ο Βαλμπουένα ενω όσο να´ναι προκάλεσε προβληματισμό με το πως έπεσε/κουραστηκε μετά το 60´ στο χθεσινό ντέρμπι!!

Πάμε τώρα και στην επιλεγμένη ατομική κριτική:

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Μετά την Εθνική Ελλάδας έβαλε και με τον Ολυμπιακό ένα τρομερό γκολ, που αποτιμάται σε δυο προσωπικούς βαθμούς. Εκτέλεση με το αριστερό του πόδι και η μπάλα στο...παραθυράκι. Μιλάμε πως ο χαρισματικός (απο πλευρας ποιοτικών χαρακτηριστικών) ασος έβγαλε φοβερή άνεση (λές και... ξυριζόταν)...

ΡΑΦΙΝΙΑ: Τι κι αν έπαιξε αριστερός μπακ, αυτο-επιβεβαιώθηκε στην δήλωση που είχε κάνει, λέγοντας πως δεν θα έχει άγχος και κανένα πρόβλημα με την θέση. Το μισό γκολ είναι δικό του, με την εμπειρία και το μυαλό του δεν εκτέθηκε ενώ έκανε και ένα τάκλιν για...χαι λαιτ, στο 85´ μάλιστα!

ΚΑΜΑΡΑ: Ασταμάτητο τρέξιμο, ήταν ο καταλύτης για το ασφυκτικό επιθετικό πρέσινγκ των "ερυθρόλευκων" στο πρώτο 30´λεπτό(με την βοήθεια του Φορτούνη έκλειναν αναμεσα στα δυο στόπερ) και γενικότερα στο να δουλέψει το πλάνο του Μαρτίνς όσο το δυνατόν καλύτερα  εκεί στα 5 μέτρα έξω και γύρω απο την περιοχή του Διούδη.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι ένα ταλέντο που έχει τις δυνατότητες και τα προσόντα να είναι ο επόμενος απο τον Παναθηναϊκό που θα κληθεί στην Εθνική του Φαν Σιπ. Αρκεί να τον καθιερώσει ο Μπόλονι. Χθες μπήκε στο κέντρο και τους "κατάπιε". Έπρεπε να είχε ξεκινήσει, με τον Κουρμπέλη να πηγαίνει εξαρχής στο κέντρο της άμυνας για το μπιλντ απ.

ΖΑΓΑΡΊΤΗΣ: Έκανε μια...υπερβατική εμφάνιση. Εμφάνιση καθιερωσης του στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού. Μπορεί να εξελιχθεί στον "πράσινο" κι αριστεροπόδαρο Μπακάκη.

ΚΑΡΛΙΤΟΣ: Στο ντέρμπι ήταν σκέτη... απάτη! Δεν έτρεξε, δεν πίεσε, έχανε εύκολα μπάλες που έπρεπε να κρατήσει, ήταν χωρίς ένταση και στο... χαλαρό! Νομίζω πως έχει απορρυθμίσει και τον Μακέντα. Με αυτούς του δυο μπροστα δεν υπάρχει επιθετική ταυτότητα για τον Παναθηναϊκό. Δεν ξέρεις ποιός απο τους δυο είναι ο φορ και ποιός ο υποστηρικτικός αφού παίζουν όπως... κάτσει!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κλείδωσε μετά το ντέρμπι, μεγάλη έκπληξη: Εκεί φέρνει παίκτη ο Μαρινάκης–"Τελειώνει" δύο ο Μαρτίνς!
 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags