Facebook Pixel ΑΕΚ - Μάσιμο Καρέρα: "Έγραψαν" τον Τίγρη - Ούτε στα τοπικά - Μοναδικό κέρδος ο... - Έτσι με τον Ολυμπιακό;
Ποδόσφαιρο
| 2020-12-11 00:12:00

"Έγραψαν" τον Τίγρη - Ούτε στα τοπικά - Μοναδικό κέρδος ο... - Έτσι με τον Ολυμπιακό;

του Βαγγέλη Καράμαλη
"Έγραψαν" τον Τίγρη - Ούτε στα τοπικά - Μοναδικό κέρδος ο... - Έτσι με τον Ολυμπιακό;

ΑΕΚ - Μάσιμο Καρέρα: Με την… τιμητική ήττα με 2-0 από τη Λέστερ στην Αγγλία ολοκλήρωσε η ΑΕΚ νωρίς-νωρίς και φέτος την ευρωπαϊκή της πορεία. Ωστόσο, παρά το μικρό σκορ, η εικόνα της στο παιχνίδι της Πέμπτης ήταν απογοητευτική και σίγουρα όσοι φίλαθλοί της κατάφεραν να δουν όλο το 90λεπτο, αξίζουν συγχαρητήρια.

Μπορεί η Ένωση να έχασε δεχόμενη μόνο δύο γκολ από μία ομάδα της Premier League, όμως η εμφάνισή της ήταν κάκιστη. Ήταν εμφανές πως όχι μόνο δεν μπορούσε να κοντράρει τις «αλεπούδες», που έπαιζαν με τα… δεύτερα, αλλά δεν μπορούσαν ένα ακολουθήσει τον ρυθμό. Το ματς έληξε 2-0, γιατί ο Τσιντώντας έβγαλε δύο-τρεις καλές ευκαιρίες και γιατί οι Άγγλοι δεν… καίγονταν να κυνηγήσουν το ματς.

Στην Ένωση μπορεί πριν από λίγες ημέρες και μετά τα… γκάζια του Δημήτρη Μελισσανίδη, παίκτες και προπονητής να έδιναν υποσχέσεις πώς θα γυρίσουν άμεσα το κουμπί, ωστόσο απόψε πρόσθεσαν στη φετινή τους πορεία, άλλη μία ήττα και άλλη μία τραγική εμφάνιση. Γι’ άλλο ένα παιχνίδι, οι «Κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να δεχθούν δύο γκολ πριν το τέταρτο. Σίγουρα θα αποτελεί ρεκόρ! Δεν γίνεται όμως σε μία ομάδα που οι παίκτες… υπόσχονται θα δώσουν το 110%, να δέχονται δύο γκολ, ξανά, τόσο νωρίς και τόση φθηνά.

Ο Μάσιμο Καρέρα απέτυχε εντελώς, για ακόμα ένα ματς, τόσο τακτικά όσο και ψυχολογικά. Παρότι γύρισε το σύστημα με τρεις στόπερ, για να γλιτώσει προφανώς τα χειρότερα έχοντας δει τα χάλια της ομάδας του τόσο στην Ευρώπη όσο και με τον Παναθηναϊκό, όμως δεν απέφυγε τα λάθη και τα φθηνά γκολ. Ειδικά η… γκάφα του Σβάρνα, δεν γίνεται ούτε από παίκτες σε... τοπικά! Ο νεαρός άσος, που πριν μερικούς μήνες θεωρούνταν και ο βασικός στόπερ στην Εθνική Ελλάδας, έκανε άλλη μία κακή εμφάνιση, με πολλά και εύκολα λάθη και ανάγκασε τον προπονητή του να τον κάνει αλλαγή στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Εδώ και καιρό έχει χάσει τη θέση του στο αρχικό σχήμα, αν και ξεκίνησε τη σεζόν βασικός και εάν συνεχίσει έτσι, δύσκολα θα μείνει και στο ρόστερ, ειδικά αν αποκτηθεί στόπερ τον Γενάρη ή επιστρέψει ο Όκγνιεν Βράνιες. Είναι μικρός, έχει δείξει πως έχει «τσαγανό» και προϋποθέσεις για σημαντική καριέρα, όμως οφείλει άμεσα να... γυρίσει το κουμπί!

Από εκεί και πέρα, μετριότατη ήταν και η εμφάνιση του Βασιλαντωνόπουλου, που έδειξε ότι θέλει τρομερή δουλειά και βελτίωση για να αντέξει σε αυτό το επίπεδο, ενώ απογοητευτική ήταν και η ανάπτυξη, όσα συστήματα κι αν άλλαξε ο Καρέρα. Δεν είναι τυχαίο πως χρειάστηκε να μπει ο Γαλανόπουλος για να περάσει την πρώτη κάθετη στο 84’ και η Ένωση να δημιουργήσει μία σοβαρή ευκαιρία με τον Ολιβέιρα!

Το μόνο κέρδος για την Ένωση από το παιχνίδι με τη Λέστερ, που τελείωσε μόλις στο 15’, ήταν η εμφάνιση του νεαρού Μιτάι. Σε σύγκριση μάλιστα με την εικόνα του Ινσούα στο ντέρμπι της Κυριακής απέναντι στον Παναθηναϊκό, ο νεαρός άσος ίσως αξίζει να παίζει περισσότερο βασικός. Προφανώς και στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στους Άγγλους είχε τεράστια προβλήματα, αφού κουράστηκε, όμως είναι εμφανές πως έχει ταλέντο και μέλλον.

Η Ευρώπη λοιπόν τελείωσε νωρίς για τον Δικέφαλο και επιστρέφει στην Ελλάδα και στο πρωτάθλημα, όπου πλέον οι απαιτήσεις από τη διοίκηση και τον κόσμο είναι τεράστιες. Όλοι ζητούν το πρωτάθλημα, όμως για να γίνει διεκδικήτρια, θα πρέπει πρώτα να έρθει η βελτίωση. Μπορεί λοιπόν ο Δημήτρης Μελισσανίδης να έχει ξεκαθαρίσει σε όλους πως στηρίξει τον Ιταλό στον πάγκο, όμως σε μία εβδομάδα υπάρχει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Γ. Καραϊσκάκης. Με μία τέτοια εμφάνιση, κόντρα σε αυτή τη… ντεφορμέ ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, πώς θα γυρίσει στα Σπάτα ο κόουτς;


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έξαλλος Μελισσανίδης με τα χάλια της ΑΕΚ - Γλιτώνει Καρέρα, "τελειώνει" παίκτες - Διαβάστε ονόματα!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags