Facebook Pixel Ολυμπιακός: Απίστευτος Τιάγκο Σίλβα - Είδατε τι έγινε με Σουντανί; - Βρήκε αντι-Χασάν - "Τρελάθηκε" ο Σεμέδο!
| 2020-12-13 18:03:00

Απίστευτος Τιάγκο Σίλβα - Είδατε τι έγινε με Σουντανί; - Βρήκε αντι-Χασάν - "Τρελάθηκε" ο Σεμέδο!

του Βαγγέλη Καράμαλη
Απίστευτος Τιάγκο Σίλβα - Είδατε τι έγινε με Σουντανί; - Βρήκε αντι-Χασάν - "Τρελάθηκε" ο Σεμέδο!

Ολυμπιακός: Μία εξαιρετικά σημαντική πανηγύρισε ο Ολυμπιακός, καθώς μόλις λίγες ημέρες μετά το… στραπάτσο από την Πόρτο (που λόγω της Σίτι δεν του στοίχισε) κατάφερε να συνέλθει και παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο, ισοπέδωσε με 6-0 εκτός έδρας την τραγική και Νο1 φαβορί για υποβιβασμό, Λαμία.

Ο αντίπαλος, βάσει πλέον και του τελικού σκορ, μπορεί να ήταν ιδιαίτερα αδύναμος, ωστόσο στο Λιμάνι ανησυχούσαν πολύ για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Περίμεναν αντίσταση από τους γηπεδούχους και για αυτό μάλιστα και ο Πέδρο Μαρτίνς δεν προσχώρησε σε μεγάλο ροτέισον (η απουσία του Κώστα Φορτούνη κρίθηκε απαραίτητη) και κράτησε σταθερά την… κουρασμένη αμυντική τετράδα, με τους Σισέ, Σεμέδο, Ραφίνια και Χολέμπας. Ευτυχώς για τον Πορτογάλος το ματς κύλησε εύκολα και μπόρεσε στο δεύτερο μέρος να κάνει αλλαγές και να ξεκουράσει παίκτες ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ την Τετάρτη.

Για να έρθει βέβαια το διπλό, χρειάστηκε το καλύτερο και πιο αποτελεσματικό πρώτο ημίχρονο του φετινού Ολυμπιακού, με τα τρία γρήγορα γκολ από τους Μπουχαλάκη, Εμβιλά και Ελ Αραμπί. Ο Έλληνας άσος μάλιστα ήταν και πάλι από τους καλύτερους του γηπέδου, τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά. Είναι εμφανές άλλωστε, ότι μετά και τα δύο γκολ στον Άρη έχει αποκτήσει ψυχολογία και δεν διστάζει πλέον να ψάχνει πιο συχνά την επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα.

Από εκεί και πέρα, αξίζει να σταθούμε στην εξαιρετική για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος, παρουσία του Τιάγκο Σίλβα. Ο Πορτογάλος άσος που μέχρι πριν 20 ημέρες ήταν εκτός ομάδας, δείχνει πλέον να… φωνάζει παρών στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν, όπου οι Πειραιώτες ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς και συνεχόμενα ματς. Από όσα έχουμε δει λοιπόν μέχρι τώρα, πρόκειται για έναν πολύ ποιοτικό παίκτη, ο οποίος έχει στοιχεία οργανωτή και μπορεί άνετα να παίξει ως 10αρι, όμως είναι διαφορετικό στυλ από τους Φορτούνη και Βαλμπουενά. Δεν είναι τυχαίο πως ο Μαρτίνς τον χρησιμοποιεί σε μία παραλλαγή του κλασικού 4-3-3. Είναι ένας παίκτης που… φλερτάρει με το δέκα, ωστόσο μπορεί άνετα (τουλάχιστον στα εύκολα ματς που τον έχουμε δει μέχρι τώρτα) να στέκεται και ως τρίτος χαφ. Είναι δημιουργός με τρεξίματα, όμως κατά τη διάρκεια του ματς γυρίζει πίσω βοηθάει στα χαφ και παίρνει την μπάλα από χαμηλά για να την κουβαλήσει.

Από εκεί και πέρα, αξίζει να σταθεί κανείς στον τρόπο που… πανηγυρίστηκαν από όλη την ομάδα του Ολυμπιακού το τέταρτο και το πέμπτο γκολ στη Λαμία. Γιατί πετάχτηκαν όλοι πάνω στο 0-4 από πέναλτι; Ο λόγος ήταν η… επιστροφή του Σουντανί! Δεν είναι τυχαίο πως μόλις δόθηκε το πέναλτι μέσω VAR, όλοι από τον πάγκο φώναζαν στον Αλγερινό να πάει να πάρει την μπάλα. Ήθελε το γκολ για ψυχολογικούς λόγους, καθώς έλειψε πολύ λόγω τραυματισμού και κάνει βήματα για να φτάσει ξανά σιγά – σιγά στο 100%.

Άλλωστε, ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη τον Σουντανί αυτή τη στιγμή, αφού απουσιάζει μέχρι τον Γενάρη και ο Χασάν με πρόβλημα υγείας. Βέβαια, ανάλογοι πανηγυρισμοί υπήρξαν και στο πέμπτο γκολ από τον Κάιπερς, έναν παίκτη που επίσης έχει ταλαιπωρηθεί πέρυσι από σοβαρό τραυματισμό και προσπαθεί τώρα να… κερδίσει την ευκαιρία του στον Ολυμπιακό. Δεν θα είναι εύκολο βέβαια, όμως είναι αποφασισμένος να κυνηγήσει το όνειρό του.

ΥΓ. Ο Σεμέδο σε ένα… τελειωμένο ματς, αισθάνθηκε ενοχλήσεις. Έπεσε στο έδαφος, όμως παρότι έδειχνε να πονάει ήθελε να συνεχίσει. Ο Πορτογάλος γουστάρει που είναι εδώ και παίζει για τον Ολυμπιακό, όμως χρειάζεται και μυαλό. Ευτυχώς που ο Μαρτίνς δεν τον άκουσε!

ΥΓ2. Εξαιρετικός ο Μασούρας! Ίσως από τα καλύτερά του παιχνίδια στον Ολυμπιακό. Όσο και αν ο Ολυμπιακός ψάχνει εξτρέμ, ο Έλληνας άσος δείχνει πάντα εκεί για να παλεύει για τη βασική ενδεκάδα. Νο1 φαβορί για να ξεκινήσει και με την ΑΕΚ!



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χοντρό παρασκήνιο με Αβραάμ στο Λιμάνι - Κρυφό τι έγινε με Μαρτίνς - "Αφεντικό" στα αποδυτήρια!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags