Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΑΕΚ: "Έτρεμε" ο Μαρτίνς - Αγνώριστος Καμαρά - Τραγικός Σισέ - Κι εσύ ρε Σα; - "Έγκλημα" στα άκρα!
| 2020-12-16 22:32:00

"Έτρεμε" ο Μαρτίνς - Αγνώριστος Καμαρά - Τραγικός Σισέ - Κι εσύ ρε Σα; - "Έγκλημα" στα άκρα!

του Βαγγέλη Καράμαλη
"Έτρεμε" ο Μαρτίνς - Αγνώριστος Καμαρά - Τραγικός Σισέ - Κι εσύ ρε Σα; - "Έγκλημα" στα άκρα!

Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Ισοπαλία που δεν… χάλασε, αλλά και δεν χαροποίησε κανέναν στο μεγάλο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, ο αγωνιστικός χώρος του οποίου ήταν πραγματικό χωράφι. Το γήπεδο δυσκόλεψε τις προσπάθειες και των δύο ομάδων και είναι απίστευτο που εδώ και μήνες επιτρέπεται να ρισκάρουν σε αυτό το… αγρόκτημα τα πόδια τους οι ποδοσφαιριστές.

 Όσον αφορά το παιχνίδι, στον Ολυμπιακό σαφέστατα αισθάνονται απογοητευμένοι από την ισοπαλία, αφού συνολικά ήταν καλύτερα και βάσει της εικόνας τους μετά την είσοδο των Φορτούνη και Καμαρά, άξιζαν το διπλό, ωστόσο έκαναν τόσα λάθη από τη μεσαία γραμμή και πίσω που λίγο έλειψε να χάσουν στο φινάλε. Ακόμα πρέπει να… καρδιοχτυπά ο Πέδρο Μαρτίνς με την ευκαιρία του ολομόναχου εντός περιοχής Τάνκοβιτς μετά το 1-1.

Ο Πορτογάλος κόουτς φοβήθηκε το ντέρμπι και κατέβασε την ομάδα του με βασικό στόχο να μη δεχθεί γκολ, ωστόσο βλέποντας πως η ΑΕΚ δεν τρομάζει, στην ανάπαυλα έκανε διπλή αλλαγή και έριξε στο παιχνίδι τους Φορτούνη και Καμαρά. Ο Έλληνας άσος άλλαξε μόνος του όλο το ματς κι ανέβασε ένα επίπεδο την ομάδα του, ενώ ακόμα και αυτός ο Καμαρά, βοήθησε σημαντικά. Ο Αφρικανός άσος πάντως μετά την… ανάρρωσή του από τον κορωνοϊό, δεν θυμίζει σε τίποτα τον παίκτη που θαυμάζαμε δύο χρόνια. Δεν έχει δυνάμεις και τρεξίματα και είναι φανερό πως δεν μπορεί να βοηθήσει αυτή τη στιγμή, ούτε και να ακολουθήσει τον ρόλο που του έχει δώσει ο Μαρτίνς στο πλάνο του.

Από εκεί και πέρα, εκτός του Φορτούνη, καλή παρουσία είχαν για τον Ολυμπιακό για ακόμα ένα ματς στα χαφ οι Εμβιλά και Μπουχαλάκης, που έκαναν τα απαραίτητα, χωρίς όμως το… παραπάνω, ενώ αυτός που κέρδισε πόντους ενόψει της συνέχειας ήταν ο νεαρός Βρουσάι. Χρησιμοποιήθηκε και στις δύο πτέρυγες, είχε τρεξίματα, ταλαιπώρησε την αντίπαλη άμυνα και φυσικά πέτυχε το γκολ με ωραίο τελείωμα. Πρόκειται για ένα παιδί που πιστεύει πάρα πολύ ο Μαρτίνς και σίγουρα θα τον δούμε να παίρνει παραπάνω χρόνο από εδώ και πέρα. Γι’ αυτό και στο γκολ έτρεξαν όλοι να τον… αποθεώσουν και να του δώσουν συγχαρητήρια.

Βέβαια, για τον Ολυμπιακό υπήρξαν και πολλά αρνητικά. Ήταν φανερό άλλωστε πως για ακόμα ένα σημαντικό ματς, αυτή τη φορά εντός Ελλάδας, οι Πειραιώτες είχαν… θέματα, κυρίως στην ανασταλτική τους λειτουργία και στην ανάπτυξη από τα άκρα.

Οι Σισέ και Σεμέδο έκαναν πάρα πολλά και επιπόλαια λάθη, με αποτέλεσμα ο Πέδρο Μαρτίνς να τους βάζει συνεχώς τις φωνές. Ειδικά ο πρώτος, έκανε αρκετά… τσαφ, που δεν επιτρέπονται σε αυτό το επίπεδο και ήταν πολύ τυχερός που δεν τα πλήρωσε. Ωστόσο, το μεγάλο λάθος το έκανε ο κορυφαίος και πιο σταθερός παίκτης των «Ερυθρολεύκων» τη φετινή σεζόν, ο Ζοσέ Σα. Ο Πορτογάλος πορτιέρε έχει κάνει τραγική εκτίμηση της φάσης στο κόρνερ που γίνεται το 1-1 και φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη.

Όσον αφορά τα προβλήματα στην ανάπτυξη του Ολυμπιακού, επίσης φανερό είναι πλέον μετά από τόσα ματς, πως δεν υπάρχει πλέον λόγος να περιμένει κανείς… ανεβάσματα από τα μπακ. Είναι η μεγάλη διαφορά σε σχέση με την περσινή ομάδα και δημιουργεί μεγάλα προβλήματα επιθετικά, ακόμα και στην τροφοδότηση του «killer» Ελ Αραμπί. Ραφίνια και Χολέμπας δεν έχουν δυνάμεις για να βγαίνουν μπροστά και η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έχει χάσει το μεγαλύτερό της όπλο!

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το μεγάλο… κόλπο Μαρτίνς με τον παικταρά - Κορυφαίος με ΑΕΚ - Τρομερή ατάκα από Μαρινάκη!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags