Facebook Pixel ΑΕΚ – Μανόλο Χιμένεθ: Έτσι θα το γυρίσει ο Χιμένεθ - Κερδίζει στο Καραϊσκάκη - Ίδιοι ΑΕΚ, Ολυμπιακός - Από -8 στο +1!
| 2020-12-26 22:35:00

Έτσι θα το γυρίσει ο Χιμένεθ - Κερδίζει στο Καραϊσκάκη - Ίδιοι ΑΕΚ, Ολυμπιακός - Από -8 στο +1!

Sportdog Team
Έτσι θα το γυρίσει ο Χιμένεθ - Κερδίζει στο Καραϊσκάκη - Ίδιοι ΑΕΚ, Ολυμπιακός - Από -8 στο +1!

ΑΕΚ – Μανόλο Χιμένεθ: Είναι αλήθεια, πως αυτές οι μέρες ήταν γεμάτες εντάσεις. Πολλές ανακατατάξεις, ξεκάθαρη προσπάθεια να υπάρξει ταρακούνημα και μία διαφορετική προσέγγιση στην ΑΕΚ. Πολλά και διαφορετικά τα σχόλια και η εκτίμηση που μπορεί να κάνει ο καθένας σε αυτή τη διαδικασία τώρα. Οπως συμβαίνει πάντα βέβαια, όλα θα κριθούν στην πράξη, από την αποδοτικότητα που θα υπάρχει μέσα στο γήπεδο και από την αλλαγή που θα υπάρξει στην εικόνα της ΑΕΚ, ώστε να γίνει πραγματικά ανταγωνιστική.

Αποτελεί ευτυχή συγκυρία για την ΑΕΚ, ότι αυτή η νέα προσπάθεια θα κάνει πρεμιέρα σε μία εβδομάδα στο «Καραϊσκάκης». Σε ένα παραδοσιακό ντέρμπι, με τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, εκεί που συνήθως κρίνονται πολλά. Βλέπετε, είναι το γήπεδο που η ΑΕΚ έχει…χάσει προπονητές, αλλά είναι και το γήπεδο που η ΑΕΚ έβαλε τις πιο γερές βάσεις για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στην προκειμένη χρονική συγκυρία, το μείζον είναι να εμφανιστεί μία ομάδα που θα μπορέσει να πάρει αποτέλεσμα και να μεταφέρει το πρόβλημα στον αντίπαλο της. Μπορεί μέσα στο πέρασμα των ημερών να χάθηκαν τα συμπεράσματα από το πρόσφατο ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, αλλά ήταν δεδομένο πώς εκείνο το ματς συνέβαλε στο να πιστέψουν περισσότερο - κυρίως μέσα στην Ενωση - ότι δεν έχουν να κάνουν με κάποια άτρωτη ομάδα, αλλά με έναν αντίπαλο που έχει πολλά θέματα που δεν έχει καταφέρει να τα επιλύσει και τα καλύπτει κάτω από τα συνεχόμενα ματς και την ανάγκη αποτελέσματα.

Η ΑΕΚ θα πάει στο «Καραϊσκάκης» με στόχο να πάρει τη νίκη ή τουλάχιστον να μη χάσει και να χαθεί από τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Ποντάρει γι’ αυτό πολλά στην παρουσία του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της ομάδας. Ο Ισπανός έχει δείξει πως ξέρει να προετοιμάζει, να «φτιάχνει» τους παίκτες του για τα μεγάλα παιχνίδια. Ξέρει τον τρόπο για να παίρνει αποτελέσματα, ειδικά τώρα, που διαθέτει και εξαιρετικό υλικό για να δουλέψει.

Συν τοις άλλοις, έχει το πλεονέκτημα της έκπληξης απέναντι στον Μάρτινς, καθώς ο προπονητής του Ολυμπιακού - έστω και αν είχαν βρεθεί αντιμέτωποι πριν από δύο σεζόν - δεν μπορεί να ξέρει απόλυτα τι να περιμένει από το νέο τεχνικό της ΑΕΚ. Αν σε αυτό συνυπολογίσουμε και την αναμενόμενη αντίδραση, τη θετική αύρα που πάντα προκύπτει σε μία ομάδα από την αλλαγή στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας, τότε αρχίζει να δημιουργείται για την ΑΕΚ μία καλή προοπτική ενόψει του πρώτου μεγάλου crash-test της χρονιάς.

Ελεγα πριν από λίγες μέρες, ότι μπορεί να βρισκόμαστε στην Ελλάδα, όπου το -8 φαντάζει πολλές φορές τεράστιο, αλλά από την άλλη, όταν μπροστά σου μόνο κόντρα στον προπορευόμενο Ολυμπιακό υπάρχουν τρία ματς, τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται χαμένο. Κυρίως, γιατί έχεις τη δυνατότητα μόνο μέσα από αυτά τα παιχνίδια να ανατρέψεις απόλυτα την κατάσταση και αν φτάσεις ακόμα και σε τρεις νίκες, να πας στο +1.

Αρκεί η ΑΕΚ να καταφέρει να πετύχει πράγματα μέσα από τη δουλειά, που έλειψαν πάρα πολύ το προηγούμενο διάστημα. Αν ρίξει κάποιος μία ματιά στον πίνακα της βαθμολογίας, θα καταλάβει πάρα πολλά για το τι έφταιξε στην ΑΕΚ. Το μείζον ζήτημα είναι η αμυντική λειτουργία. Το είδαν όλοι, το διαπίστωσαν με φρίκη σε πολλά ματς. Η ΑΕΚ έχει δεχτεί μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα 13 γκολ, τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα της πρώτης πεντάδας. Σχεδόν τα διπλάσια από Αρη και ΠΑΟΚ, σχεδόν τα τριπλάσια συγκριτικά με τον Ολυμπιακό!

Οσο και αν ο καθένας μπορεί να ονειρεύεται μία ομάδα θεαματική, που θα βάζει πολλά γκολ για να μπορεί να πάρεις το πρωτάθλημα νικώντας κάθε αντίπαλο, ειδικά όταν ξεκινάς το χτίσιμο της αρχής σε μια ομάδα, είναι αναγκαίο να μπορέσεις να έχεις καλή και συμπαγή αμυντική λειτουργία. Αρα, προτεραιότητα αποτελεί η βελτίωση της αμυντικής συνοχής της ΑΕΚ ο Χιμένεθ είναι…μανούλα σε αυτό το κομμάτι.

Ξέρουμε, πως έχει πολλούς τρόπους για να βελτιώνει αμυντικά την ομάδα και να την κάνει απροσπέλαστη, σχεδόν για κάθε αντίπαλο. Δεν είναι μόνο η σεζόν 17-18, όταν η ΑΕΚ φαινόταν πως αρνιόταν να χάσει και έγραψε τεράστια ρεκόρ με τις αμυντικές τις επιδόσεις. Συνολικά, στις περιόδους που ο Χιμένεθ βρισκόταν ξανά στον πάγκο της Ενωσης, η αμυντική ικανότητα της ΑΕΚ ήταν σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Πρέπει άμεσα να βελτιωθεί η άμυνα. Η επίθεση έτσι κι αλλιώς φαίνεται πως βρίσκει το δρόμο της. Εστω και αν αυτό δεν προκύπτει από ομαδική δουλειά, αλλά μέσα από την ατομική ποιότητα του κάθε ποδοσφαιριστή, η ΑΕΚ έχει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα έχοντας σκοράρει 23 γκολ και υπολείπεται μόνο του Ολυμπιακού. Βέβαια για να είμαστε απόλυτα αντικειμενικοί. Ο Ολυμπιακός αύξησε αυτή τη διαφορά στα δύο τελευταία παιχνίδια που έδωσε με τις αδύναμες Λαμία και Λάρισα. όπου πέτυχε 11 γκολ.

Φαίνεται πως είναι πολύ δυνατός επιθετικά, αλλά ειδικά στο επιθετικό/δημιουργικό κομμάτι, εκτιμώ πως δεν υπάρχει καμία ουσιαστική διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων. Το μείζον της διαφοράς που τους χωρίζει είναι η αμυντική συνοχή. Η ΑΕΚ μπορεί να ποντάρει σε αυτό. Νομίζω πως τελικά αυτός ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που επιλέχθηκε ο Ισπανός στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία και αυτό μπορεί να έχει άμεσα ορατά αποτελέσματα από το ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής στο «Καραϊσκάκης». Ας φτάσουμε εκεί, ας κάνει η ΑΕΚ αυτό που πρέπει και μετά θα δούμε πόσο μπορεί να μπει ξανά μέσα στο πρωτάθλημα κι αν τελικά έκανε σωστά που επανέφερε τον Ισπανό στον πάγκο της.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα βόμβα στην ΑΕΚ - "Τελειώνει" κορυφαίο όνομα ο Μελισσανίδης - Θα... τρελαθεί ο Χιμένεθ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags