Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Έκανε πλάκα στον Ολυμπιακό - Απίστευτο και θλιβερό - Τίγρη, αυτό άλλαξε!
| 2021-01-04 10:57:00

Έκανε πλάκα στον Ολυμπιακό - Απίστευτο και θλιβερό - Τίγρη, αυτό άλλαξε - Όταν μπει Αγιά Σοφιά...

Sportdog Team
Έκανε πλάκα στον Ολυμπιακό - Απίστευτο και θλιβερό - Τίγρη, αυτό άλλαξε - Όταν μπει Αγιά Σοφιά...

Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Να πω, ότι το περίμενα; Θα πω ψέματα. Πίστευα, πως το ταρακούνημα των τελευταίων ημερών, οι αλλαγές που υπήρξαν στην AΕΚ θα μπορούσαν να βελτιώσουν αρκετά την κατάσταση. Οχι να φτιάξουν τα πράγματα και να λυθούν ως δια μαγείας όλα τα προβλήματα, αλλά να υπάρξει βελτίωση σε κάποιους τομείς. Να υπάρχει νεύρο, να υπάρχει πίστη, να υπάρχει καλύτερη νοοτροπία, στη λογική με την οποία μπαίνει η AΕΚ στο παιχνίδι.

Νομίζω, πως η AΕΚ στο "Καραϊσκάκης" μπήκε απλά για να χάσει. Δεν πίστεψε ποτέ, ότι θα μπορούσε να πάρει κάτι ουσιαστικό από αυτό το παιχνίδι. Ηταν φανερό σε όλη τη διάρκεια του ματς, ειδικά στο πρώτο 45λεπτο, ότι οι παίκτες της είχαν μία μοιρολατρική αντιμετώπιση στο παιχνίδι. Ο Oλυμπιακός μυρίστηκε… αίμα και δίχως να φορτσάρει, δίχως καν να πιέσει την κατάσταση, κατάφερε να πάρει προβάδισμα και να διαχειρίζεται εύκολα το παιχνίδι.

Ο Χιμένεθ έλεγε μετά το τέλος του ματς, ότι στο δεύτερο ημίχρονο είδε την ομάδα του να βελτιώνεται και άλλαξε η εικόνα του παιχνιδιού με τα νέα πρόσωπα και την αλλαγή του σχηματισμού που έκανε. Δεν έχει άδικο. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Η AΕΚ ανέβηκε κάποια μέτρα μέσα στο γήπεδο, πίεσε τον Ολυμπιακό, αλλά στις μεγάλες ευκαιρίες, στις μεγάλες στιγμές οι παίκτες της κρίθηκαν για ακόμα μία φορά ανεπαρκείς. Ζυγίστηκαν, μετρήθηκαν και κρίθηκαν πολύ κατώτεροι των περιστάσεων.

Δεν έχει σημασία εκτιμώ σημασία να καθίσουμε να εστιάσουμε σε ένα πρόσωπο και σε μία φάση. Προφανώς και πολλά θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά, αν ήταν άλλοι παίκτες. Αλλά αυτή η σειρά λαθών προέρχεται από τη θλιβερή νοοτροπία που υπάρχει μέσα στην ομάδα. Μέσα στην AΕΚ φαίνεται πως έχει φωλιάσει ο φόβος. Μέσα στην AΕΚ δεν υπάρχει πια ο ψυχικός δεσμός και η πίστη, πως αυτή η ομάδα μπορεί να νικήσει τον οποιονδήποτε αντίπαλο.

Είναι τραγικό, ότι δυόμιση χρόνια πριν η AΕΚ έκανε πλάκα στον Ολυμπιακό όπου τον έβρισκε, σε πρωτάθλημα και κύπελλο, εντός και εκτός έδρας. Και έκτοτε θαρρείς και κάτι άλλαξε μαγικά και η AΕΚ χάνει από τον Ολυμπιακό δίχως καν να μπαίνει ο αντίπαλος στο γήπεδο. Το ίδιο συνέβη στον τελικό του κυπέλλου, το ίδιο σκηνικό είδαμε και χθες. Ο Ολυμπιακός με… τρεισήμισι φάσεις κατάφερε να νικήσει την ΑΕΚ με 3-0.

Είναι απίστευτο και θλιβερό, αλλά απόλυτα ενδεικτικό της κατάστασης που βρίσκεται η AΕΚ. Μία ομάδα που δεν πιστεύει στα πόδια της, που δεν μπορεί να αντέξει στην πίεση των απαιτήσεων. Χάνεται η γη κάτω από τα πόδια στην πρώτη δυσκολία. Χρειάζεται ψυχολογία, χρειάζεται να αντιμετωπίζεις με πάθος, με θέληση, με πίστη στον εαυτό σου τον κάθε αντίπαλο. Οταν μπαίνεις έτοιμος να χάσεις είναι δεδομένο πως θα χάσεις τα πάντα.

Η AΕΚ για ακόμα μία φορά πάει σε μία αποτυχημένη χρόνια και πρέπει να βρεθούν λύσεις γιατί πλέον η κατάσταση έφτασε στο μη παρέκει. Νομίζω πως έπειτα από τη χθεσινή εικόνα στο "Καραϊσκάκης" άπαντες θα πρέπει να συνειδητοποίησαν, ότι με παυσίπονα δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις μία ανίατη ασθένεια. Δεν θέλω να χαρακτηρίσω αυτό που συμβαίνει στην AΕΚ, αλλά είναι ξεκάθαρο, ότι με την παρούσα κατάσταση και με πασαλείμματα δεν μπορεί να βρεθεί λύση.

Η AΕΚ χρειάζεται να δουλέψει πολύ, να δουλέψει μεθοδικά, να προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές προσώπων και να εμπιστευθεί αυτούς που πραγματικά κρίνονται, ότι μπορούν να την ξαναφέρουν εκεί που πρέπει. Και κυρίως να αναλάβει να πάρει γενναίες αποφάσεις. Να μη λειτουργεί συναισθηματικά, αλλά ξεκάθαρα και ψυχρά, σύμφωνα με όσα η επιτάσσει ποδοσφαιρική λογική και όσα θέλει μία ομάδα όπως είναι η AΕΚ, που του χρόνου -εάν όλα πάνε καλά- τέτοια μέρα θα είναι στο γήπεδο της.

Στο νέο της "σπίτι", η AΕΚ θα πρέπει να έχει μία ομάδα που θα είναι ευπρόσωπη και όχι αυτό το σύνολο παικτών που μοιάζει με συνονθύλευμα όλη αυτή την περίοδο. Δεν θέλω να βάλω κανένα ποδοσφαιριστή στο στόχαστρο και δεν πρόκειται να μπω σε διαδικασία για τον Λιβάγια, για τον Μάνταλο, τον Μπακάκη ή τον Λιβάι Γκαρσία. Μου είναι και αδιάφορο πλέον σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε να καθόμαστε και να αναλωνόμαστε σε ανούσιες διαμάχες, για το ποιος κάνει και ποιος δεν κάνει.

Αν η AΕΚ δεν γίνει ομάδα, δεν αποκτήσει νοοτροπία νικητή δεν καταφέρει να βγάλει αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο, όποιος και να φορέσει τη φανέλα της θα γίνει γρήγορα κομμάτι του προβλήματος. Το πρόβλημα είναι εδώ. Η AΕΚ οφείλει να το διαβάσει, να το κατανοήσει και να βρει τη λύση, που κατά τη γνώμη μου μπορεί να έρθει μέσα από το τρίπτυχο δουλειάς, αλλαγών και πολύ γενναίων αποφάσεων που απαιτούν και χρήμα, αλλά κυρίως στρατηγική και συγκεκριμένες αποφάσεις.

Ολα τα υπόλοιπα είναι κομμάτια τα οποία θα τα δούμε στο βάθος του χρόνου και όχι σίγουρα υπό την πίεση που δημιουργεί ένα αποτέλεσμα τόσο βαρύ όσο ήταν στο Φάληρο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags