Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Το 3-0 του Γ. Καραϊσκάκης και ο τρόπος που ήρθε επιβεβαιώνει το χάος που χωρίζει τον Ολυμπιακό από την AΕΚ. Οι ερυθρόλευκοι ήταν καλοί στο α' ημίχρονο και μέτριοι αλλά ουσιαστικοί στο β' κι όμως το ταμπλό έγραψε τρίμπαλο.

Προσωπικά ανήκω σ' εκείνους που δεν τα βλέπουν όλα ρόδινα όταν μια ομάδα κερδίζει και μαύρα όταν χάνει ή μένει στην ισοπαλία. Υπάρχουν πολλοί και σημαντικοί λόγοι για να χαμογελάει ο Oλυμπιακός μετά το 3-0 επί της AΕΚ ειδικώς και το πέρασμα της αγωνιστικής γενικώς. Μην ξεχνάμε ότι υπήρξε και στραβοπάτημα του ΠΑΟΚ στη Λάρισα που βοήθησε ν' ανοίξει η ψαλίδα και με τους δύο δικέφαλους. Από την άλλη, δεν μπορώ να παραβλέψω την εικόνα του Μπα που δείχνει, ακόμα, επηρεασμένος από τον κορωνοϊό. 

Δύο σημαντικές στιγμές είχε η AΕΚ, και στις δύο ήταν "μέσα" ο Αφρικανός στόπερ που είχε κάνει σπουδαία σεζόν πέρυσι αλλά φέτος, μετά την απουσία του λόγω covid-19, δεν έχει γυρίσει ίδιος. Στη φάση του Σιμόες βγαίνει στα άκρα για να σταματήσει τον Ολιβέιρα και δεν τα καταφέρνει ενώ στη διπλή ευκαιρία του Μάνταλου ο Ελληνας αρχηγός της Ενωσης πίσω από τη δική του πλάτη βγαίνει.

Αν θυμηθούμε μάλιστα και το προ 18 ημερών 1-1 μεταξύ των δύο ομάδων στο ΟΑΚΑ όπου ο Σισέ «έδινε» το ένα κόρνερ μετά το άλλο και εν τέλει ο Ολυμπιακός ισοφαρίστηκε σ' ένα εξ' αυτών, καταλαβαίνει κανείς ότι επιβάλλεται οι δύο Αφρικανοί στόπερ να βρουν άμεσα τον καλό τους εαυτό και να σταθούν επάξια δίπλα στον Σεμέδο. Γιατί μπορεί η ΑΕΚ να μην είχε την ικανότητα να εκμεταλλευτεί ό,τι της "έδωσε" η ερυθρόλευκη άμυνα αλλά ίσως άλλη ομάδα να το κάνει στο μέλλον. 

Αυτό νομίζω ήταν το μοναδικό "γκρίζο" για τον Ολυμπιακό από ένα ματς και μια αγωνιστική που τα πάντα ήταν εξαιρετικά. Εκτός του ότι ξέφυγαν οι ερυθρόλευκοι έχουν βάλει πια μεγάλη ψυχολογική πίεση στους δικεφάλους που ξέρουν ότι δεν έχουν περιθώρια για άλλες γκέλες ενώ εκείνος έχει σημαντικό μαξιλαράκι.

Σπουδαία υπόθεση αποτελεί η επιστροφή του Βαλμπουενά όπως και ότι αγωνίστηκαν ξανά ως βασικοί οι Βρουσάι και Μπρούμα που όσο περνάει ο καιρός τόσο καλύτεροι θα γίνονται. Την ίδια στιγμή είναι βέβαιο ότι πολύ άμεσα ο Μαρτίνς θα βάλει στο... κόλπο και τον Ρέαμπτσιουκ ώστε να πάρει ανάσες ο Χολέμπας που όσο κουράζεται τόσο συχνότερα έχει αστάθειες και είναι λογικό.

ΥΓ: Συνολικά 36 γκολ έχει βάλει ο Oλυμπιακός τα 13 τα έχει πετύχει ο Ελ Αραμπί. Ό,τι πληρώνεις παίρνεις αλλά, από την άλλη, δεν πλήρωσε και τον MVP του περυσινού πρωταθλήματος ο Oλυμπιακός. Αυτός παίζει στην AΕΚ και τον λένε Λιβάγια... Σόρι αλλά εδώ γελάνε.

ΥΓ2: Μόνο σε μένα ο Βρουσάι, στη φάση του 1-0 από τον Ελ Αραμπί, θύμισε Τσιμίκα (στο περυσινό ματς με τον Άρη στο Κλ. Βικελίδης) στον έντονο τρόπο (μάτια γουρλωμένα και φλέβες λαιμού πρησμένες) που πανηγύρισε το γκολ του Μαροκινού;

ΥΓ3: Θυμάμαι και κάτι σχόλια μετά το αρκετά πρόσφατο 1-1 του ΟΑΚΑ για τον Λιβάι Γκαρσία και το πόσο θλιμμένος υποτίθεται είναι ο Oλυμπιακός που δεν τον πήρε. Έπαιξε χθες ο εξτρέμ της AΕΚ; Για να μην παρεξηγηθώ, προφανώς και είναι καλός παίκτης αλλά μη φτάνουμε στις υπερβολές.

ΥΓ4: Από τα συνήθως κλισέ πράγματα που λένε προπονητές και παίκτες μετά τα ματς, "κρατάω" την ατάκα του έξοχου προπονητή που λέγεται Πέδρο Μαρτίνς, ότι δεν κρίθηκε τίποτα. Και φυσικά την ατάκα του Βαλμπουενά σύμφωνα με την οποία ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Ολυμπιακού είναι ο εαυτός του. Ε, δεν έχει και άδικο...