Facebook Pixel Ολυμπιακός: Κλέβει εκκλησία ο Ματιέ - Πέρασε Λάζαρ ο Μάριος - Πήρε το μάθημα ο Φορτούνης - Τρέλα Σισέ!
| 2021-01-10 09:30:00

Κλέβει εκκλησία ο Ματιέ - Πέρασε Λάζαρ ο Μάριος - Πήρε το μάθημα ο Φορτούνης - Τρέλα Σισέ!

Sportdog Team
Κλέβει εκκλησία ο Ματιέ - Πέρασε Λάζαρ ο Μάριος - Πήρε το μάθημα ο Φορτούνης - Τρέλα Σισέ!

Ολυμπιακός: Το ελληνικό λεξιλόγιο είναι αρκετά πλούσιο, όμως, ακόμα και σ' αυτό δυσκολεύεται κανείς να βρει ένα φρέσκο κοσμητικό επίθετο για να στολίσει τη δημιουργική ικανότητα του Ματιέ Βαλμπουενά και την εκτελεστική του Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Μέχρι τώρα ξέραμε ότι ένας παίκτης πέφτει για να πάρει φάουλ ή πέναλτι, ο Γάλλος έγινε χθες κόντρα στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο ο πρώτος που έπεσε για να βγάλει ασίστ. ΟΚ, ο τύπος έχει τέτοια κλάση που αισθάνεσαι ότι... κλέβει εκκλησία συμμετέχοντας στην ταπεινή Σούπερ Λίγκα. Και γι' αυτό θα ανανεώσει για έναν ακόμα χρόνο το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό, απόφαση που ουσιαστικά μένει να επικυρωθεί καθώς υπάρχει από τον Νοέμβριο η θετική προδιάθεση του ιδίου και του κλαμπ συνολικά. Όσον αφορά στον Ελ Αραμπί, πανεύκολο για την κλάση του ήταν το χθεσινό τελείωμα στο 2-1, σαν βόλτα στο πάρκο.

Νομίζω δεν έχει αξία να σταθεί κανείς πολύ περισσότερο σ' αυτούς τους δύο παρότι η συνεργασία τους σφράγισε το ματς. Και δεν έχει αξία γιατί τους ξέρουμε και δεν έχουν τίποτα να αποδείξουν. Αντιθέτως από το χθεσινό ματς, προσωπικά, κρατάω αυτό που έκανε ο Βρουσάι μερικά δεύτερα πριν την εκπληκτική ασίστ του Βαλμπουενά. Γιατί τη φάση του 2-1 την έχει αρχίσει ο Μάριος με απίθανη προσπάθεια και ντρίμπλα πάνω στη γραμμή του πλαγίου άουτ. Από τον Μάριο πήρε τη μπάλα ο Ματιέ για να κάνει αυτό που έκανε πέφτοντας.

Νομίζω ότι πια ο Βρουσάι έχει ξεπεράσει για τα καλά τον Ρατζέλοβιτς για τον οποίο έγραφα και σε προηγούμενο μπλογκ ότι επιβάλλεται, κάποια στιγμή, να πάει στο επόμενο level. Ναι, βοήθησε πολύ πέρυσι το καλοκαίρι μπαίνοντας ως αλλαγή με τη Κράσνονταρ για να πάρει ο Ολυμπιακός την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ναι, με δικό του γκολ κατέκτησε προ μηνών το κύπελλο ο Ολυμπιακός. Όμως, ως πότε θα ζει και ο ίδιος με τις αναμνήσεις. Έχει μείνει στάσιμος και το παιχνίδι του είναι γεμάτο επιπολαιότητα και ανωριμότητα. Διάθεση έχει πάντα αλλά από ουσία, σχεδόν τίποτα. Ο Βρουσάι αντιθέτως, είτε μπαίνει αλλαγή είτε παίζει βασικός, κάνει κάτι. «Μπαίνει» στο ματς και βοηθάει ουσιαστικά και δημιουργικά αλλά και ανασταλτικά.

Πολύ ουσιαστικά, πια, βοηθάει και ο Μπρούμα. Ο Πορτογάλος εξτρέμ έκανε πολλά ωραία πράγματα στο ημίχρονο που αγωνίστηκε στο Αγρίνιο και έδωσε συνέχεια στις καλές του εμφανίσεις με ΑΕΛ, ΑΕΚ και Αστέρα Τρίπολης. Ο Μασούρας, πια, έχει σοβαρό ανταγωνισμό για μία από τις δύο θέσεις στα «φτερά» τόσο από τον Μπρούμα όσο και από τον Βρουσάι.

ΥΓ: Η εμφάνιση του Φορτούνη στο Αγρίνιο ήταν από τις πιο μεστές και ώριμες που έχει κάνει ο συγκεκριμένος παίκτης. Όταν βλέπεις τον Κώστα να τρέχει για να μαρκάρει και να κλέψει μπάλες σε κάνει να πιστεύεις ότι πήρε επιτέλους τα μαθήματα που έπρεπε να έχει πάρει εδώ και χρόνια. Ο ίδιος είναι ο πρώτος που θα έπρεπε να έχει πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις από τον εαυτό του και να μην επαναπαύεται ΠΟΤΕ με μέτρια ή απλά καλά στατιστικά. Παίκτης με το δικό του ταλέντο θα έπρεπε ΚΑΘΕ φορά να βάζει τον πήχη ακόμα ψηλότερα και να κάνει ό,τι χρειάζεται για να τον ξεπερνάει.

ΥΓ2: Είναι απορίας άξιο πως ο Σισέ μπορεί στο ίδιο ματς να βγάλει διαγώνια μπαλιά ακριβείας 53μ. αρχίζοντας ένα γκολ (όπως έκανε στο ματς με τον Παναιτωλικό τροφοδοτώντας τον Ντρέγκερ στο 0-1) και λίγο μετά να κάνει τσαφ ή άλλα χαζά πράγματα που βάζουν σε κίνδυνο την ομάδα του. Τώρα που το καλοσκέφτομαι, πλέον γνωρίζουμε όλοι μας πολύ καλά τον Σενεγαλέζο στόπερ. Αυτό είναι το πακέτο του, δεν τίθεται πια θέμα απειρίας. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει σπουδαία εμφάνιση επί 89 λεπτά και ξαφνικά να «κολλήσει» το μυαλό του και να έχει την πιο αφελή αντίδραση και να τα γκρεμίσει όλα.

ΥΓ3: Επιβεβαίωσε και στο Αγρίνιο ο Καμαρά ότι είναι σε ανοδική πορεία μετά την περιπέτεια με τον κορωνοϊό.

ΥΓ4: Θέλω να γράψω αποθεωτικά σχόλια για το πρώτο γεμάτο δείγμα γραφής του Ρέαμπτσιουκ αλλά ο Ραντζέλοβιτς, με τον οποίο είχα ενθουσιαστεί στην αρχή και έχω απογοητευτεί τελευταία, με κάνει συγκρατημένο.... Τα προφανή (σ.σ.: δυνατό παιδί με δυνάμεις να ανεβοκατεβαίνει την πλευρά και ικανότητα να κόψει προς τον άξονα για να βάλει ποικιλία στο παιχνίδι του) δεν χρειάζεται να τα πούμε, τα είδαμε όλοι. Η διάρκεια είναι το θέμα.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποχώρηση-έκπληξη στον Ολυμπιακό: Αυτόν "τελείωσε" ο Μαρτίνς πριν το Αγρίνιο!

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags