Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Το άρθρο του Ευάγγελου Μίχου στο sportdog
| 2021-01-11 10:05:00

"Έγραψε" Ιβάν ο Γκαρσία - Πλάτες με πέναλτι - Τον καθαρίζει ο... Λουτσέσκου - Σοκάρει ο Βιεϊρίνια!

του Ευάγγελου Μίχου
"Έγραψε" Ιβάν ο Γκαρσία - Πλάτες με πέναλτι - Τον καθαρίζει ο... Λουτσέσκου - Σοκάρει ο Βιεϊρίνια!

ΠΑΟΚ: Μπορεί να κέρδισε και μάλιστα με... 3άρα ανατροπής, καταφέρνοντας έτσι να πετύχει την πρώτη του νίκη - στην τρίτη του απόπειρα πάντως - στο 2021, στην πραγματικότητα όμως, αυτό που κατάφερε ήταν να "μακιγιάρει" τα σοβαρά θέματα που έχει ως ομάδα αγωνιστικά αλλά και ως Οργανισμός στην λειτουργία του ώστε να πάει έτσι με λιγότερη εσωστρέφεια και μεγαλύτερη συσπείρωση, στην μεγάλη μάχη με τον Ολυμπιακό. Μόνο που το...ηφαίστειο(Τούμπα) δεν σταμάτησε να ...βράζει και μια αποτυχία την Τετάρτη μπορεί να προκαλέσει έκρηξη.

Το ο τι βέβαια ο ΠΑΟΚ  χρειάστηκε πάλι πέναλτι (αμφισβητούμενο), το τρίτο στις ισάριθμες τελευταίες αγωνιστικές, θα μπορούσα να το προσπεράσω, αν αυτό δεν δινόταν στο πρώτο 45λεπτο. Διάστημα στο οποίο - ελέω Πάμπλο Γκαρσία - ο "δικέφαλος" δεν ήξερε που...πατούσε, τι έπαιζε αλλά πιάστηκε από το...σωσίβιο που του "πέταξαν" (κάτι σαν το...πάρε βοήθεια που προσφέρουν στα τηλεπαιχνίδια), για να μην πάει στην ανάπαυλα, στα αποδυτήρια, πίσω στο σκορ (αν και μέχρι τότε, ο Βόλος έπρεπε να του ρίχνει μίνιμουμ δυο τεμάχια)!!

Ο "Παμπλάρας" είτε γιατί διάβασε τελείως λάθος τον αντίπαλο, είτε γιατί επρόκειτο για τον...Βόλο του Μπέου, έπαιξε με την φωτιά και παραλίγο να καεί πριν ακόμη φτάσει το ντέρμπι της Τετάρτης. Η ενδεκάδα που κατέβασε ακατανόητη, το ροτέισον στο οποίο προχώρησε αδικαιολόγητο για τέτοια έκταση κι ας ακολουθούσε σε τρεις ημέρες ο Ολυμπιακός και η εικόνα μέσα στο γήπεδο - κατά το α ημίχρονο - ήθελε τον Βόλο να είναι σαφώς καλύτερη ομάδα (πιο δουλεμένη, πιο διαβασμένη) και τον 37χρονο τσακαλάκο προπονητή του (Άνχελ Λοπες) να επιφυλάσσει μεγάλο χουνέρι στον Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος  εν τέλει στάθηκε τυχερός...

Ο ΠΑΟΚ στο χθεσινό πρώτο ημίχρονο δεν μπορούσε με τίποτα να ανταπεξέλθει στο πρεσάρισμα των αντιπάλων και ήταν για να βάζεις τα...κλάματα όταν έχανε ή του έκλεβαν τις μπάλες, κόντρα στο γρήγορο επιθετικό τρανζίσιον του Βόλου. Η ομάδα του Λόπες είχε τις φάσεις αλλά έβαλε μόνο ένα γκολ και κυρίως δεν είχε τις... πλάτες του Πάμπλο Γκαρσία!!

Ο Ουρουγουανός προπονητής σε μεγάλο βαθμό έκανε ξανά του...κεφαλιού του, κόντρα στην ποδοσφαιρικ λογική αλλά και στις υποδείξεις που του είχαν γίνει από τον Ιβάν Σαββίδη στην περιβόητη τηλεδιάσκεψη της Παρασκευής. Πάλι δεν ξεκίνησε τον Ελ Καντουρί (η είσοδός του στο β ημίχρονο άλλαξε όλο τον ΠΑΟΚ, μαζί με το τρικ να μένει ο Σβαμπ 6άρι καρφωμενο και αυτός να ανεβαίνει στο ύψος του Ουάρντα ως εσωτερικός χαφ ), πάλι δεν "στάνταρε" έναν κορμό αλλάζοντας ζευγάρια μπακ, στόπερ και αμυντικών/κεντρικών χαφ. Τουλάχιστον δεν... τόλμησε να αγνοήσει την εντολή του αφεντικού,  δηλαδή να μην χτυπήσει πέναλτι ο Τζόλης αλλά ο...αρχηγός (από την στιγμή που ο Βιεϊρίνια ήταν στο πάγκο, το ανέλαβε με επιτυχία ο Σβάμπ)!

Το 1-1 του ημιχρόνου αποδείχτηκε ομολογουμενως... σωτήριο για τον ΠΑΟΚ και τον προπονητή του. Κι αυτό αφού στον πάγκο υπήρχαν οι παίκτες, είτε ποιοτικοί, είτε προσωπικότητες για  την ...ανατροπή. Ο Καντουρί, ο Βιεϊρίνα και ο Κρμέτσικ. Συν το οτι ο Βόλος δεν γινόταν να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο. Βέβαια και πάλι για να σκοράρει το 2-1 ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε την βοήθεια ενός στημένου. Μόνο που την Τετάρτη ο τερματοφύλακας και οι αμυντικοί του Ολυμπιακού δεν θα έχουν καμία σχέση με αυτούς του Βόλου...

Με αυτά και με αυτά ο Πάμπλο Γκαρσία μετά την λήξη του αγώνα προσπάθησε να βγει κι από...πάνω. Για την ακρίβεια  προσπάθησε να βγάλει πολύ κόσμο... τυφλούς, από την στιγμή που δεν βλέπουν - όπως είπε - αυτά που βλέπει ο ίδιος στον ΠΑΟΚ. Δηλαδή πως η ομάδα του έχει βελτιωθεί σε πολλά - και αγωνιστικά και σε νοοτροπία -από τότε που την ανέλαβε!! Προσωπικά βλέπω έναν ΠΑΟΚ που με τον Πάμπλο Γκαρσία κάθε εβδομάδα παρουσιάζεται χειρότερος!

Μάλιστα ο "Παμπλάρας" έριξε και το... τσιτάτο του, πως δεν φοβάται για την θέση του, επειδή έχει..."μεγάλες πλάτες". Μέχρι τώρα πάντως οι "μεγάλες πλάτες" για τις οποίες μπορεί να υπερηφανεύεται δεν είναι οι δικές του προπονητικές αλλά είναι εκείνες απο τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, την ιδιοκτησία του κλάμπ, τα φίλια (προς τους "ασπρόμαυρους")MME και τα... πέναλτι!

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να κέρδισε και μάλιστα με ανατροπή τον Βόλο αλλά την Τετάρτη θα είναι πολύ ζόρικα τα πράγματα. Ο Μαρτίνς  προπονητικά είναι ένας άλλος Λουτσέσκου, ο Ολυμπιακός είναι πολύ πιο δουλεμένη και με πολύ πιο ισχυρές ποδοσφαιρικές προσωπικότητες, Πρωταθλητης/Τσαμπιολιγκάτος που βάζει εύκολα το γκολ και πολύ δύσκολα το δέχεται.

Στο δια ταύτα για την μάχη της Τετάρτης; από την μια η ομάδα ενός άγγουρου προπονητή όπως ο Πάμπλο Γκαρσία, που αντίπαλοι όπως ο Τάτσης, ο Κάναντι, ο Γκόμεζ μπορούν και ...φρακάρουν  εύκολα τον δικό του ΠΑΟΚ, με τον 43χρονο Ουρουγουανό να ψάχνει ακόμη έναν κορμό και την δημιουργία σταθερών, σε μια έτσι κι αλλιώς μεταβατική περίοδο για το κλαμπ, όντας σε καθοδική πορεία (σε σχέση με την νταμπλούχο ομάδα, της οποίας ο κύκλος έκλεισε). 
Και από την άλλη ο Πρωταθλητής Ελλάδας, που απο Γενάρη μήνα έχει δημιουργήσει διψήφιο αριθμό διαφοράς στην βαθμολογία,που στηρίζεται σε ένα πετυχημένο προπονητή, με τον Πέδρο Μαρτίνς στην τρίτη του σεζόν να έχει ως το πλέον αποτελεσματικό όπλο του την δύναμη του γκρούπ. Και μπορεί να μην παίζει το ελκυστικό ποδόσφαιρο της πρώτης του χρονιάς, αλλά σίγουρα πολύ πιο αποτελεσματικό και με τον ίδιο να έχει γίνει πολύ πιο...σοφός.

ΥΓ. Το ρόστερ του ΠΑΟΚ, με τα  όποια κενά του και τις ανορθογραφίες του, σε καμία περίπτωση δεν είναι για - 10 από τον Ολυμπιακό. Μην τρελαθούμε...

ΥΓ1. Πολύ καλά στοιχεία όντως ο Κρμέτσικ. Με τις σωστές κινήσεις στην περιοχή, το γκολ αλλά και τα σπασίματα που πρέπει στους συμπαίκτες του

ΥΓ.2  Κλάση ο Βιεϊρίνια αλλά δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ξεκινήσει βασικός δεξιός μπακ στο ντερμπι. Κι αυτό αφου καλά , καλά δεν σπρινταρει ούτε στο ...δεκάμετρο. Δεν μπορεί να πάει στα μέτρα ακόμη και ούτε έχει τις ανάσες...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη: Αυτή ήταν η συμφωνία Σαββίδη και Μπέου πριν τη σέντρα στην Τούμπα - Θα γίνει χαμός!  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags