Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Εγκλήματα Μαρτίνς - Χτύπησαν καμπάνες - Εκεί θέλει μεταγραφή - "Ξύλο" στον Φορτούνη!
| 2021-01-13 23:37:00

Εγκλήματα Μαρτίνς - Χτύπησαν καμπάνες - Εκεί θέλει μεταγραφή - "Ξύλο" στον Φορτούνη!

του Βαγγέλη Καράμαλη
Εγκλήματα Μαρτίνς - Χτύπησαν καμπάνες - Εκεί θέλει μεταγραφή - "Ξύλο" στον Φορτούνη!

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Τεράστιο βήμα για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος έκανε ο Ολυμπιακός, καθώς έφυγε με το 1-1 από την Τούμπα και διατήρησε την απόσταση των 10 βαθμών από τον ΠΑΟΚ. Κάπου εδώ, σε μία πρόταση, τελειώνουν και τα θετικά για τους «Ερυθρολεύκους». Ίσως και το γεγονός πως έβγαλε αντίδραση στην πιο δύσκολη έδρα που θα επισκεφτεί στην Ελλάδα, ενώ βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Από εκεί και πέρα, ουδείς στο Λιμάνι έμεινε ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας και από το γεγονός, πως ήταν πολύ τυχεροί που έφυγαν με την ισοπαλία. Σίγουρα αυτό ισχύει και για τον Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος πήρε βαθμό κάτω από τη βάση. Ο Πορτογάλος κόουτς ρίσκαρε και δεν του βγήκε.

Οι Πειραιώτες αποφάσισαν να ξεκινήσουν σε ένα από τα πιο δύσκολα ματς της χρονιάς, έχοντας μαζί στην ενδεκάδα τους Φορτούνη-Βαλμπουενά, οι οποίοι μπορεί να μην ήταν οι χειρότεροι παίκτες, ωστόσο δεν κατάφεραν να κάνουν και τη διαφορά. Ίσως σε αυτό δεν τους βοήθησε και η εικόνα του Καμαρά, ο οποίος βρέθηκε σε κακή βραδιά και προσέφερε ελάχιστα. Το χειρότερο όμως ήταν πως ο Πορτογάλος κόουτς με αυτή του την επιλογή, εγκλωβίστηκε, αφού μετά το γκολ του Ίνγκασον, δεν είχε τη… μεγάλη αλλαγή. Σε αντίθεση με άλλα ματς όπου είχε είτε τον «Φόρτου» Είτε τον Γάλλο, τα χέρια του απόψε ήταν δεμένα. Έριξε τον Ραντζέλοβιτς, αντί του Βρουσάι και δεν άλλαξε κάτι!

Πλέον, είναι φανερό, πως τα εξτρέμ του Ολυμπιακού είναι… μετριότατα και παίκτες που δεν μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να γυρίσουν παιχνίδια μόνοι τους. Όποιος μπει και όποιος βγει στα εξτρέμ, δεν αλλάζει κάτι ιδιαίτερο και για αυτή συνήθως η πρώτη αλλαγή του Μαρτίνς είναι κάποιος πλάγιος. Εκεί χρειάζεται μία μεγάλη μεταγραφή και για αυτό έναν χρόνο μετά, ψάχνει ακόμα… αντί Ποντένσε.

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός συνολικά ήταν μέτριος, ξεχώρισε μόνο ο Ζοσέ Σα που έκανε τη διαφορά σε σχέση με τον Πασχαλάκη και σίγουρα είναι μη αποδεκτό το γεγονός, πως ο πρωταθλητής Ελλάδας έκανε μόλις μία επίθεση σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο. Από αυτή ήρθε βέβαια και το γκολ του Μπα και σίγουρα πιστώνεται στην εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ του ΦΟρτούνη, όμως η εικόνα μετά το 1-0 και μετά το 1-1 όπου έπαιζαν καθυστερήσεις για να κρατήσουν την ισοπαλία, δεν άρεσε.

Όπως… χτύπησαν πολλά καμπανάκια πλέον για την συνολική εικόνα των «Ερυθρολεύκων» σε ακόμα ένα δύσκολο παιχνίδι. Τόσο για τα ντέρμπι που ακολουθούν (σε κύπελλο και πλέι οφ) όσο και για τα δύο ματς με την Αιντχόφεν σε περίπου έναν μήνα για το Europa League. Ο Ολυμπιακός φέτος νίκησε με τα χίλια ζόρια τον Παναθηναϊκό στο Γ. Καραϊσκάκης και με το πλασματικό 3-0 την ΑΕΚ, ενώ έμεινε στο 1-1 με την Ένωση στο ΟΑΚΑ. Σε κανένα από τα τρία ματς, όπως και στην Τούμπα, δεν είχε καλή εικόνα!

Ο Μαρτίνς πάντως δεν είναι ο προπονητής που παίζει για το αποτέλεσμα και γνωρίζει πολύ καλά, πως στο Λιμάνι από τον Βαγγέλη Μαρινάκη μέχρι τον τελευταίο οπαδό, θέλουν εκτός από τίτλους και καλό ποδόσφαιρο. Δεν τους ικανοποιούν το 1-0 ούτε οι ισοπαλίες με κακή εικόνα εκτός έδρας. Είναι υπερβολικές απαιτήσεις; Ίσως, αλλά αυτή είναι η κατάσταση και την ξέρουν όλοι καλά στο Λιμάνι.

Γι’ αυτό και από αύριο στου Ρέντη ο Πορτογάλος προπονητής θα βάλει τις… φωνές. Μόνο οι Εμβιλά και Σα έπαιξαν ικανοποιητικά και λίγο ο Φορτούνης που δέχθηκε όμως πολλές κλωτσιές. Χωρίς να είναι φάουλ οι περισσότερες φάσεις, αλλά σε ένα ντέρμπι, ο πιο ποιοτικός παίκτης του γηπέδου, θα ανεχτεί και το σκληρό μαρκάρισμα. Πρέπει να αντέξει, εάν θέλει να ξεχωρίσει. Προβλημάτισε όμως ακόμα και ο Μπα, που ανασταλτικά δεν ήταν καλός, για ακόμα ένα παιχνίδι, παρότι βρήκε το γκολ της λύτρωσης!

ΥΓ. Σε συνέντευξή του ο Βαμβακούλας πριν από το ντέρμπι, είχε δηλώσει: «Ο Σα βγαίνει και σε ξεκουράζει. Ο άλλος του ΠΑΟΚ βγαίνει με  μπουνιές σαν τον πυγμάχο. Δεν δουλεύει. Όταν βγαίνει πρέπει να υπάρχει ίσκιος και να ξεκουράζει την ομάδα. Να λειτουργεί ως τέντα». Δικαιώθηκε σε λίγες ώρες…

ΥΓ2: Ο Ολυμπιακός δεν άντεξε στην πίεση, για ακόμα ένα παιχνίδι. Η Αϊντχόφεν, όπως φάνηκε και κόντρα στον ΠΑΟΚ, έχει τρομερά τρεξίματα. Χωρίς τον Σεμέδο στα μπακ να δίνει ηρεμία, οι Ερυθρόλευκοι θα έχουν τρομερά προβλήματα, αν δεν παρουσιαστούν μεταμορφωμένοι.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτη ανατροπή στον Ολυμπιακό - Αυτόν διώχνει ο Μαρτίνς μετά την Τούμπα - Απόφαση έκπληξη!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags