Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Το άρθρο του Σπύρου Γρομητσάρη στο sportdog!
| 2021-01-14 12:00:00

Σ’ άλλο γήπεδο ο Γκαρσία - Ακόμα τρίζουν τα δοκάρια... - "Τσίμπαγε" με Ουάρντα - Τι να κάνει στα 36;

Sportdog Team
Σ’ άλλο γήπεδο ο Γκαρσία - Ακόμα τρίζουν τα δοκάρια... - "Τσίμπαγε" με Ουάρντα - Τι να κάνει στα 36;

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Κανονικά έπρεπε ν' αρχίσω και να τελειώσω το blog μιλώντας για πράγματα που έγιναν από το 1ο λεπτό μέχρι και το 90+4' του ντέρμπι.

Για ποδόσφαιρο πρέπει να μιλάμε και όχι για τα... παρελκόμενα που δυστυχώς είναι πολλά στην Ελλάδα. Ωστόσο δεν μπορώ παρά να σχολιάσω τις δηλώσεις του Πάμπλο Γκαρσία μετά τη λήξη του ματς και συγκρίνοντες με εκείνες του Πέδρο Μαρτίνς καταλαβαίνεις ποιά είναι μία από τις ουκ ολίγες ΜΕΓΑΛΕΣ διαφορές των δύο ομάδων. 

Σύμφωνα με τον τεχνικό του δικεφάλου, σ' αυτό το ματς επιβεβαιώθηκε ότι δεν χωρίζει καμία σοβαρή αγωνιστική διαφορά τις δύο ομάδες και πως ο Ολυμπιακός είναι πρώτος όχι επειδή το αξίζει αλλά επειδή η δική του ομάδα κάνει λάθη. Σοβαρά τώρα, τα πιστεύει αυτά που λέει; Σε άλλο γήπεδο ήταν; Σε άλλο ματς; Σε παράλληλο σύμπαν ζει; Αν το ματς ήταν από το 46ο λεπτό ως και το 90+4' τότε θα δικαιούνταν να λέει κάτι τέτοιο αφού όντως ο δικέφαλος ήταν καλύτερος στο β' ημίχρονο. Όμως, υπήρξε και το α' ημίχρονο. Σ' αυτό ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος. Ακόμα... τρίζουν τα δοκάρια στην τριπλή ευκαιρία των Εμβιλά και Καμαρά στο 14ο λεπτό. Κι αν ο διαιτητής δεν ήταν... ευγενικός με τους παίκτες του δικεφάλου δίνοντας φάουλ που δεν ήταν και αποφεύγοντας να δώσει κίτρινες που έπρεπε, τα πράγματα θα ήταν ακόμα χειρότερα για τον γηπεδούχο. 

Σε αντίθεση με τον Γκαρσία λοιπόν που εμφανίστηκε περιχαρής μετά τη λήξη ενός ματς στο οποίο, ουσιαστικά, μπήκε... ταφόπλακα στην όποια ελπίδα τίτλου για την ομάδα του, ο Μαρτίνς ήταν ρεαλιστής και συγκρατημένος και παραδέχθηκε ότι η ομάδα του έκανε πολλά λάθη και δεν ήταν όπως έπρεπε. Ο προπονητής δηλαδή της ομάδας του +10β. είχε παράπονα και δεν πανηγύριζε κι εκείνος του -10β. μόνο... καπνογόνα δεν άναψε. Από την άλλη, τώρα που το καλοσκέφτομαι, αν στον ΠΑΟΚ τους αρέσει όλο αυτό και είναι ικανοποιημένοι, γούστο τους και καπέλο τους. 

Όσον αφορά στον Ολυμπιακό, στην Τούμπα τέλειωσε ο πρώτος, δύσκολος και κομβικός κύκλος αγώνων για τους νταμπλούχους μέσα στο 2021. Υπήρχε το εντός έδρας ματς με την ΑΕΚ και ύστερα, σε διάστημα μόλις μίας εβδομάδας, τρία δύσκολα ταξίδια σε Τρίπολη, Αγρίνιο και Θεσσαλονίκη για Αστέρα, Παναιτωλικό και ΠΑΟΚ. Οι ερυθρόλευκοι άγγιξαν το τέλειο με τρεις νίκες και μία ισοπαλία που του έδωσαν την ευκαιρία να πάει στο +10β. από τον ΠΑΟΚ και το +12β. από την ΑΕΚ. Ουσιαστικά δηλαδή οι Πειραιώτες μπορούν να κάνουν σχέδια... φιέστας και να κάνουν προγραμματισμό για τα ματς που έχουν σημασία, με την Αϊντχόφεν για τους 32 του Γιουρόπα τον Φλεβάρη.

Σε αντίθεση με αρκετούς που συζητάνε για πράγματα που έκανε ή δεν έκανε ο Μαρτίνς, αυτό που ξέρω είναι πως ο Ολυμπιακός πήγε σ' ένα δύσκολο εκτός έδρας ματς με συσσωρευμένη κούραση λόγω ταξιδιών και σφιχτού προγράμματος και χάνοντας την παραμονή του ματς λόγω ίωσης τον βασικό του (μέχρι να γίνει αναπληρωματικός σύντομα...) αριστερό μπακ (Χολέμπας) και έναν από τους βασικούς του εξτρέμ (Μπρούμα). Και παρ' όλα αυτά δεν έχασε διατηρώντας τη διαφορά ασφαλείας. Ο μέτριος προς κακός Ολυμπιακός πήρε το Χ και ο (υποτίθεται) σούπερ ΠΑΟΚ δεν κέρδισε ένα ματς που επιβάλλονταν να το πάρει. Να μία ακόμα σημαντική διαφορά των δύο.

ΥΓ: Μεγάλη ομάδα δεν σε κάνουν μία ή περισσότερες νίκες ή η κατάκτηση ενός τίτλου σε 40 χρόνια. Σε κάνει η συνέπεια και η διάρκεια. Και φυσικά ο τρόπος που αντιδράς στις επιτυχίες ΑΛΛΑ και τις αποτυχίες.

ΥΓ2: Εντελώς άστοχη η επιλογή του Ιταλού διαιτητή για το ματς της Τούμπας. «Τσίμπαγε» στις βουτιές του Ουάρντα δίνοντάς του ανύπαρκτα φάουλ ενώ ήταν ανεκτικός σε μαρκαρίσματα για κάρτες παικτών του δικεφάλου.

ΥΓ3: Κάτι πρέπει να γίνει με τον Ρατζέλοβιτς. Είναι ντεφορμάρισμα; Δεν είναι μεγάλο σε ένταση και διάρκεια; Ας βρει τη λύση.

ΥΓ4: Ναι, το σοβαρό λάθος του Πασχαλάκη έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να ισοφαρίσει αλλά, μήπως λάθος έγινε και από πλευράς Ολυμπιακού στο γκολ του δικεφάλου; Κι επειδή έχω μιλήσει με καλά λόγια για τον Βρουσάι, κακώς επέτρεψε να βγει η σέντρα στον Ουάρντα στη φάση του 1-0.

ΥΓ5: Δεν έχει νόημα να μιλάμε για τον Ραφίνια και όσα δεν δίνει στον Ολυμπιακό. Γνωστά είναι αυτά και ήταν γνωστά όταν αποκτήθηκε αφού ένας παίκτης 36 ετών είναι λογικό να μην ανεβοκατεβαίνει (αφού δεν έχει τις αντοχές και τις δυνάμεις) όσο συχνά το έκανε ο 28χρονος Ομάρ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ρουκέτες" Αμανατίδη! "Έφυγα από τον ΠΑΟΚ γιατί..." - Ξεφτιλίζει Φερέιρα - "Σεισμός" στην Τούμπα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags