Facebook Pixel Ολυμπιακός: Το άρθρο του Σπύρου Γρομητσάρη στο sportdog
| 2021-01-18 13:45:00

Δεν γίνεται χειρότερα - Όταν είναι ΟΚ ο Ματιέ... - Τους ξίνιζε ο Χασάν - Τι πιστεύω για Ρέαμπτσιουκ

Sportdog Team
Δεν γίνεται χειρότερα - Όταν είναι ΟΚ ο Ματιέ... - Τους ξίνιζε ο Χασάν - Τι πιστεύω για Ρέαμπτσιουκ

Ολυμπιακός: Είναι θέμα οπτικής και διάθεσης. Πως θες να δεις μια κατάσταση, μισοάδεια ή μισογεμάτη; Ο πρωταθλητής δεν είναι σε τρελή φόρμα και είναι προφανές. Και δεν είναι σε τρελή φόρμα αφού αρκετοί κομβικοί του παίκτες, με πρώτο και καλύτερο τον Βαλμπουενά, δεν είναι σε καλή κατάσταση. 

Ακόμα και ο Μπουχαλάκης, παίκτης σημαντικός στον Ολυμπιακό του Μαρτίνς, έμεινε εκτός για δύο ματς λόγω τραυματισμού και έχασε εντελώς τον αγωνιστικό του βηματισμό. Για τον Ελ Αραμπί που ήταν κακός με τους Γιαννιώτες, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. Παίζει διαρκώς και αυτό που έχει ανάγκη είναι ανάσες και θα τους τις δώσει σύντομα ο Χασάν που επιστρέφει για τα καλά.

Παρά ταύτα, ακόμα και στις μέτριες μέρες του ο Ολυμπιακός κερδίζει έστω και στις καθυστερήσεις, και αύξησε τη διαφορά από τους διώκτες του. Η ΑΕΚ είναι στο -9, ο ΠΑΟΚ στο -10 και ο Άρης πια στο -12. Αν λοιπόν κάποιος πρέπει να ψαχνεται και να ανησυχεί αυτός δεν είναι ο Ολυμπιακός. Γιατί η λογική λέει ότι κάποια στιγμή θα... ζεσταθεί ξανά ο Βαλμπουενά που έλειψε δύο μήνες λόγω τραυματισμού. 

Η λογική λέει ότι και ως σύνολο και ατομικά οι ερυθρόλευκοι θα λειτουργήσουν καλύτερα. Δύσκολα μπορεί να φανταστεί κανείς τον Ολυμπιακό να παίζει χειρότερα απ' αυτό που έπαιξε στο β' ημίχρονο στην Τούμπα και σε σημαντικό διάστημα κόντρα στον ΠΑΣ. 

Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι στο λιμάνι πρέπει να εφησυχάζουν. Το ματς με τον ΠΑΣ πρέπει να λειτουργήσει σωστά, να τους βάλει σε ακόμα μεγαλύτερη εγρήγορση αφού το πρωτάθλημα απέχει πολύ από το να τελειώσει και η διαδρομή θα είναι δύσκολη. Είμαι βέβαιος ότι πρώτος ο Μαρτίνς ξέρει σε τι κατάσταση είναι η ομάδα του και θα φροντίσει να επαναφέρει τις... εργοστασιακές ρυθμίσεις εκεί που πρέπει.

ΥΓ: Ο Μαρτίνς έχει πολύ ψηλά στη συνείδησή του και την αγωνιστική ιεραρχία τον Βαλμπουενά και γι' αυτό τον χρησιμοποιεί ακόμα και όταν ξέρει ότι ο Γάλλος δεν είναι στα καλύτερά του. Και πιθανότατα θα συνεχίσει να τον χρησιμοποιεί αφού ξέρει ότι ο Ματιέ, ακόμα και στις κακές του μέρες, όσο έχει δυνάμεις παλεύει για το καλύτερο και δεν τα παρατάει.

ΥΓ2: Ο Βρουσάι είναι ένα άκρως σημαντικό πακέτο για τον Ολυμπιακό, ένα πρότζεκτ με παρόν και μέλλον. Το απέδειξε και κόντρα στον ΠΑΣ όπου έπαιξε ως δεξί μπακ και κατάφερε να δώσει, όσο μπορούσε, έξτρα ώθηση. Αυτό που πρέπει να κάνει ο Μάριος είναι να γίνει πιο θρασύς αγωνιστικά. Να αναλάβει πρωτοβουλίες και ευθύνες.

ΥΓ3: Ο Χασάν, που κάποτε... ξίνιζε σε κάποιους, είναι ικανότατος φορ. Και το αποδεικνύει και τώρα που είναι εμφανώς ανέτοιμος. Όταν δεχθεί σωστά τη μπάλα στο κουτί ξέρει πάρα πολύ καλά τι θα κάνει.

ΥΓ4: Ο Μπρούμα φάνηκε να επηρεάζεται από την ίωση που τον άφησε εκτός στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Ο Μπρούμα και ο κάθε εξτρέμ πάντως πρέπει να βοηθιούνται και από τους μπακ για να κάνουν αυτά που πρέπει. Ο Ρέαμπτσιουκ φαίνεται πως είναι μπακ σαν αυτά που ταιριάζουν στον Ολυμπιακό και θα δώσει, όταν μάθει καλύτερα το παιχνίδι της ομάδας και των άλλων, αυτά που πρέπει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Xαμός στο Open! "Πλακώθηκαν" on air Κάκος-Βέργης για Ολυμπιακό - Άνω-κάτω η εκπομπή! (BINTEO)


Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags