Facebook Pixel ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Το άρθρο του Ευάγγελου Μίχου στο sportdog
| 2021-01-21 11:30:00

Βόμβα Ίβιτς: Έφερε στην ΑΕΚ τον νέο Μπαρέζι - Ακύρωσε τον Βράνιες, στέλνει πάγκο τον Τσιγκρίνσκι!

του Ευάγγελου Μίχου
Βόμβα Ίβιτς: Έφερε στην ΑΕΚ τον νέο Μπαρέζι - Ακύρωσε τον Βράνιες, στέλνει πάγκο τον Τσιγκρίνσκι!

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Ξεκίνησε επιτέλους και το Κύπελλο Ελλάδας, που ακόμη - σε αυτή την φάση, δηλαδή - από πολλούς αντιμετωπίζεται σαν Κυπελλάκι. Παρότι λόγω... παρενεργειών του Covid 19 είναι αποκλειστικά με ομάδες της Σούπερλιγκ. Με κάποιες από αυτές  πάντως να κάνουν βαθύ ροτέισον κι άλλες να βάζουν σχεδόν την βασική τους ενδεκάδα...

Τι είδαμε σε αυτά τα πρώτα ματς αφού αρχές Φλεβάρη είναι προγραμματισμένες οι ρεβάνς του; Λίγο πολύ αυτά που περιμέναμε. Στα θεωρητικά πιο εύκολα ζευγάρια, ο ΠΑΟΚ ( με τον Πάμπλο Γκαρσία να βρίσκει και να μονιμοποιεί έναν κορμό) έριξε 5άρα στην ΑΕΛ, κάτι που κόστισε στον Τάτση την θέση του (πόσο άλλο να τον στήριζε ο Κούγιας). Κι ενώ ο Ολυμπιακός των πολλών αναπληρωματικών, έριξε 3άρα στο Αγρινιο, με τον Μπρούμα να σκοράρει και να δείχνει πως την...άκουσε για τα καλά, απο το "μηνυμα" που του έστειλε ο Μαρτίνς πως κοιτάει για εξτρέμ, στο παζάρι του Ιανουαριου!

Στο μακράν πιο αμφίρροπο ζευγάρι αυτή της φάσης,επέστρεψε ο Μπερτόλιο και έτσι επέστρεψε και ο Αρης στα γκολ και στις νίκες. Κόντρα μάλιστα στην εικόνα των ομάδων στο πρωτάθλημα μέσα στο 2021, εκεί δηλαδή που ο Αστέρας Τρίπολης φαινόταν πιο φρέσκος κι αποτελεσματικός ενώ οι "κίτρινοι" έδειχναν να...φρακάρουν. Το 2-0 στο "Βικελίδης" είναι καθαρό σκορ πρόκρισης για την ομάδα του Μάντζιου, όσο δύσκολη δουλειά κι αν την περιμένει στο "Θ. Κολοκοτρώνης' στην ρεβάνς.

Και πάμε τώρα σε όλο το...ζουμί της ιστορίας. Δηλαδή σε δυο 18χρονους πραγματικά όμως, wonderkind, που το ερχόμενο καλοκαίρι σίγουρα θα πρωταγωνιστήσουν στο μεταγραφικό παζάρι για να φύγουν στο εξωτερικό. Κι αν για τον Χρηστο Τζόλη του ΠΑΟΚ δεν αποτελεί είδηση, αυτός που μας συστήθηκε για τρίτο σερί ματς, πραγματική αποκάλυψη, είναι ο Ζίγκα Λάτσι, ο νέος βασικός στόπερ της ΑΕΚ.

Θα ξεκινήσω από τον αριστεροπόδαρο, ύψους 1,89, Σλοβένο, παρότι ο Τζόλης κόντρα στην ΑΕΛ σημείωσε το πρώτο του χατ τρικ, με τρία πολύ όμορφα γκολ,που έφεραν την σφραγίδα του. Ζίγκα Λάτσι , λοιπόν, ο 18 χρονών και 6 μηνών, στόπερ που αποτελεί μια καταπληκτική ανακάλυψη/ μεταγραφή του Ίλια Ιβιτς. Στους παλαιότερους θύμισε τον Ιλια Ιβιτς της πρώτη του θητείας ως τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, όταν είχε πάει τους πιτσιρικάδες  Χετεμάι, Τόζερ, Κονέ αλλά και τους Σορεντίνο, Τσιρίλο. Όλες μεταγραφές λαχεία που βγηκαν και ...πλήρωσαν!

Είναι αλήθεια βέβαια πως ο Λάτσι έχει μπει σαν... άσπρος σιφουνας στην ενδεκάδα της ΑΕΚ,όταν αυτή ξέμεινε από κεντρικούς αμυντικούς. Με τον Τσιγκρίνσκι στα πίτς λόγω τραυματισμού, τον Χνιντ μέχρι πρότινος να μην υπολογίζεται και να είναι φευγάτος και τον Νεντελτσάρου να τραυματίζεται νωρίς και να γίνεται αλλαγή στο "Βικελίδης", ο Σλοβένος πιτσιρικάς άρπαξε την ευκαιρία και εφόσον τα πάει καλά και στην Τούμπα, άντε βγάλτον μετά ακόμη και αν επιστρέψουν όλοι.

Μάλιστα εκτιμώ πως βασικά λόγω...φαινομένου Λάτσι, στην ΑΕΚ το...ξανασκέφτηκαν για την απόκτηση στόπερ τώρα. Και καλά κάνουν αφού έχουν "ατόφιο χρυσάφι" στο "κιτρινόμαυρο" ρόστερ, ο οποίος θα πρέπει να συνεχίσει να παίρνει παιχνίδια ως βασικός, ακόμη και όταν γίνει καλά ο Τσιγκρίνσκι!! Γιατί, οκ, ο Απόλλωνας των πολλών αλλαγών δεν ήταν και ο τι πιο απειλητικό χθες για την άμυνα της ΑΕΚ αλλά ο Λάτσι ακόμη και έτσι...έλαμπε!

Μιλάμε για αριστεροπόδαρο στόπερ, κοντά στο 1,90, που δεν είναι αργός, ξέρει μπάλα,έχει ηγετική προσωπικότητα, δεν αγχώνεται αν και 18χρονος, με τέτοιο βαθμό... άνεσης, που  δεν τον... βλέπει, τον αντίπαλο επιθετικό. Λες και είναι...κομπιούτερ!

Κατ αρχήν με την πρώτη ματιά καταλαβαίνεις πως ο Λάτσι έχει το χάρισμα των σωστών και έγκαιρων τοποθετήσεων! Μιλάμε για λήψη απόφασης και τάϊμινγκ τρομερά, που του επιτρέπουν να καθαρίζει τις φάσεις... όρθιος κι ατσαλάκωτος! Επίσης, δεν χάνει προσωπικό μονομαχία ενώ όπου και όταν πρέπει ρίχνει και το απαραιτητο... ξύλο (για κεντρικός αμυντικός). Οχι μόνο δεν έχει ροπή στο εύκολο λάθος/γκέλα, αντιθέτως είναι πολύ ήρεμος/ψύχραιμος στο παιχνίδι του.

Στα χαρίσματά του Λάτσι πως μπορεί να συμμετέχει στο λεγόμενο μπίλντ απ από πίσω. Δεν είναι άμπαλος αλλά και σε αυτό το κομμάτι μοιάζει πάρα πολύ στην χαρακτηριστικά του Τσιγκρίνσκι. Κοινώς ο Σλοβένος είναι αποτελεσματικός/αρχοντικός/ηγετικός στο κέντρο της άμυνας και...αριστεροπόδαρος! Μην το ξεχνάμε το τελευταίο, γιατί τέτοιοι στο διεθνές χρηματιστήριο πιάνουν/κοστίζουν περισσότερα χρήματα από τους δεξιόστροφους/πόδαρους στόπερ.

Αν ο Ιλια ;Iβιτς δεν είχε κινηθεί γρήγορα κι αποφασιστικά τον περασμένο Φεβρουάριο, ίσως σήμερα ο Λάτσι να ήταν στην Σοσιεδάδ ή στην Ατλετικο Μαδρίτης ή στην Σαμπντόρια.Όπως λέει πολλά το γεγονός πως πριν ακόμη αρχίσει να παίρνει παιχνίδια στην ΑΕΚ,απασχόλησε (έκανε σοβαρό γκελ) στην Αταλάντα.Μιλάμε για ...πέρσι αλλά τον Δεκέμβριο. Αντιλαμβάνεστε ,λοιπόν, τι...ρεύμα θα έχει απο εδώ και πέρα ο Λάτσι στην διεθνή πιάτσα των σκάουτερς. Ήδη στην ΑΕΚ βλέπουν πως από εκεί που δεν το περίμεναν βρήκαν/τους βγαίνει ο νέος Τσιγκρίνσκι ενώ υπάρχουν Ιταλοί σκάουτς που στον Λάτσι εντοπίζουν χαρακτηριστικά...Μπαρέζι!

Κι από τον Λάτσι στον συνομηλικό του Χρήστο Τζόλη , αν κι αυτός ακόμη δεν ενηλικιώθηκε αφού τέλος Γενάρη θα κλείσει τα 18του χρόνια.Παρόλα αυτά συνεχίζει να είναι ο επιδραστικός/παραγωγικός παίκτης του ΠΑΟΚ, ένας ψυχρός εκτελεστής και συγχρόνως ένας φοβερός winer.

Ο Τζόλης σημείωσε χατ τρικ κόντρα στην ΑΕΛ, χωρίς να χρειαστεί να εκτελέσει πέναλτι. Το παιδί κάνει τα σύνθετα να φαίνονται απλά και τα δύσκολα...εύκολα!! Για παράδειγμα, στο δεύτερο γκολ του, κάνει κοντρόλ υπο πίεση και ...σκάβει την μπάλα με το αριστερό (που παρεμπιπτόντως δεν είναι το ...καλό του πόδι)!

Ήδη σε μισή σεζόν μετράει 12 γκολ και 7 ασίστ, χωρίς να είναι ούτε "φουνταριστός", ούτε "δεκάρι" αλλά παίζοντας ως ακραίος που συγκλίνει. Για το ελληνικό ποδόσφαιρο ο 18χρονος Τζόλης είναι "φαινόμενο", πολύ μεγάλη κλάση και μακράν το πιο ελπιδοφόρο και εντυπωσιακό... πρότζεκτ επιθετικού των τελευταίων χρόνων!

Ο Τζόλης δεν βλέπει τους αντιπάλους του, δεν επηρεάζεται από το αν είναι ντέρμπι ή ματσάκι και δεν...χαμπαριάζει είτε έχει απέναντι την άμυνα της ΑΕΛ, είτε του Ολυμπιακού (μπήκε αλλαγή στο 85' και στο 90' είχε δοκάρι σεμια 1.000% προσωπική του ενέργεια). "Πιστολιάζει"από παντού και μπορεί να "παστελώσει" με κάθε τρόπο. Ακόμη δεν έκλεισε τα 18 του χρόνια  και είναι...καταιγιστικός...

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εντολή Μελισσανίδη για μεταγραφές από Ελλάδα! Χτυπάει Ολυμπιακό-ΠΑΟΚ - Χάθηκε σούπερ περίπτωση


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags