Facebook Pixel Ολυμπιακός: Το άρθρο του Σπύρου Γρομητσάρη στο sportdog!
| 2021-01-21 13:30:00

Όχι ο Μπρούμα, ο Λάζαρ... - Στηρίζεσαι σε Ανδρούτσο; - Συμφωνώ για Αβραάμ - Απίστευτο με Πέπε

Sportdog Team
Όχι ο Μπρούμα, ο Λάζαρ... - Στηρίζεσαι σε Ανδρούτσο; - Συμφωνώ για Αβραάμ - Απίστευτο με Πέπε

Ολυμπιακός: ΑΕΛ, ΑΕΚ, Αστέρας Τρίπολης και Παναιτωλικός. Ήταν τέσσερα ματς στη σειρά (ποτέ άλλοτε δεν είχε τόσα μαζί στον Ολυμπιακό λόγω των τραυματισμών) στα οποία ο Μπρούμα είχε από καλή έως πολύ καλή απόδοση. Ήρθε ένα κακό ημίχρονο με τον ΠΑΣ, στο οποίο όλη η ομάδα ήταν κακή, για να... φουντώσει κουβέντα για απόκτηση εξτρέμ. Δεν είμαι εγώ, ο Ολυμπιακός είναι εκείνος που θα κρίνει και θα αποφασίσει αν χρειάζεται να πάρει άλλο εξτρέμ ή όχι. Κατά την ταπεινή μου γνώμη ωστόσο είναι υπερβολικό ένα κακό ημίχρονο να αποτελεί την αφορμή για μεγάλα συμπεράσματα. Όπως δεν μπορεί ένα κακό ημίχρονο να θέτει θέμα μεταγραφής εξτρέμ, έτσι π.χ. δεν γίνεται να διαγράφει τα πάντα και η εξαιρετική εμφάνιση του Μπρούμα στο ματς κυπέλλου με τον Παναιτωλικό. Το θέμα είναι η μεγάλη εικόνα.

Ο Μπρούμα, νομίζω, είναι μια χαρά παίκτης και πολύ διαφορετικός από τους άλλους εξτρέμ που έχει ο Ολυμπιακός. Και γκολ έχει και ασίστ έχει και «κόβει» προς τον άξονα αλλά και χώνεται στην περιοχή. Δεν πρέπει να προβληματίζει τόσο ο Μπρούμα όσο π.χ. ο Ραντζέλοβιτς που συνεχίζει να είναι στάσιμος και κάθε φορά που μπαίνει στα παιχνίδια να αδυνατεί να κάνει έστω και μισή καλή ενέργεια. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω που είναι αυτός ο παίκτης που όλοι θαυμάσαμε τον πρώτο του καιρό στην ομάδα.

Προβληματισμό, μιλώντας για παίκτες που παίζουν στα άκρα (εκεί παίζει κυρίως και όχι μόνο 10άρι), δημιούργησε στο ματς με τον ΠΑΣ που ήρθε μετά και την Τούμπα ο Βαλμπουενά. Όμως, νομίζω ότι ο συγκεκριμένος έχει και την κλάση και την εμπειρία και τη θέληση για να επανέλθει στα γνωστά καλά του στάνταρ. Έλειψε δύο μήνες και για έναν 37άρη δεν είναι εύκολο.

Πέρα από τον Μπρούμα, στο Αγρίνιο στο ματς κυπέλλου ήταν εξαιρετικός και ένας παίκτης που αγωνίστηκε στην άλλη θέση για την οποία γίνεται κουβέντα περί ενίσχυσης. Ο Ανδρούτσος που έπαιξε δεξί μπακ και πήρε τα εύσημα από τον προπονητή του. Νομίζω πως δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε πολύ. Αν ο Ολυμπιακός θέλει να πάρει δεξί μπακ δεν μπορεί να... κόψει τη μεταγραφή ένα παιδί που παίζει, κατά συνθήκην, και δεξί μπακ. Δεν μπορεί να βασιστεί στον Θανάση ο Ολυμπιακός για τη θέση αυτή. Τις σκέψεις για τη θέση έχουν δημιουργήσει οι Ραφίνια και Ντρέγκερ. Όπως προείπα, δε χρειάζεται να το αναλύσουμε πολύ. Έχει γίνει ήδη αρκετή κουβέντα. Τα στοιχεία που είχε ο Ομάρ ήταν διαφορετικά και δεν τα έχουν οι δυο τους.

Όμως έχουμε Γενάρη και η συγκεκριμένη μεταγραφική περίοδος είναι γεμάτη παγίδες, με φύκια που μοιάζουν με μεταξωτές κορδέλες. Αρκεί να φέρει κανείς στο νου του παίκτες που έχουν έρθει χειμώνα στο παρελθόν. Ελάχιστοι «έπιασαν» και ήταν λογικό. Έχουμε την τάση να περιμένουμε fast food αποτελέσματα αλλά το ποδόσφαιρο δεν είναι έτσι. Ένας παίκτης χρειάζεται χρόνο, δεν είναι ανταλλακτικό που το βάζεις στο αυτοκίνητο και λειτουργεί άμεσα. Θέλει προετοιμασία με την ομάδα. Απαιτείται να δέσει ψυχολογικά και σωματικά σε ένα σύνολο. Να βρει χώρο και ρόλο, να μάθει στυλ παιχνιδιού. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και προσεγμένες επιλογές.

ΥΓ: Μεγάλος αρχηγός μας είναι ο Αβραάμ, είπε ο Μαρτίνς πλέκοντας το εγκώμιο για την εμφάνισή του στον Έλληνα στόπερ. Δεν έχω παρά να συμφωνήσω απόλυτα.

ΥΓ2: Ο Χασάν ακόμα δεν είναι στο σημείο που πρέπει αλλά ακόμα κι έτσι ήταν... μέσα στις φάσεις και μπορούσε εύκολα να έχε σκοράρει. Κάτω από τα πόδια επιχείρησε να πλασάρει στο τετ-α-τετ στην αρχή του ματς αλλά ο πορτιέρο ήταν και λίγο τυχερός. Στο γκολ του Βρουσάι ο Αιγύπτιος έχει κάνει εξαιρετικό τελείωμα (γι' αυτό δεν μπόρεσε να μπλοκάρει και έδιωξε ασταθώς ο τερματοφύλακας) και του... ανήκει μέρος του γκολ.

ΥΓ3: Σταθερότητα «έβγαλε» ο Κρίστινσον παρότι έχει καιρό να παίξει κι αυτό είναι μεγάλο παράσημο. Ο Ολυμπιακός έχει σπουδαίο (ή μάλλον τρίτο αφού το πρότζεκτ Τζολάκης έχει προβάδισμα) τερματοφύλακα.

ΥΓ4: Είναι απίστευτο πόσο πολύ αδικεί τον εαυτό του ο Πέπε. Είναι πολύ μεγάλης ποιότητας χαφ και το μόνο που του λείπει είναι να γίνει aggressive στο παιχνίδι του.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΒΟΜΒΑ Μαρινάκη! Φήμες ότι συμφώνησε με πολύ "καυτό" όνομα - Αν ισχύει, θα τα σαρώσει όλα!


Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags