Facebook Pixel Ατρόμητος - Ολυμπιακός: Big balls ο Μαρτίνς - Μαρς αποβολή του Στρούγγη - Ξεγύμνωμα του Κάναντι - Είναι άλογο αυτός ο...
| 2021-01-25 13:00:00

Big balls ο Μαρτίνς - Μαρς αποβολή του Στρούγγη - Ξεγύμνωμα του Κάναντι - Είναι άλογο αυτός ο...

Sportdog Team
Big balls ο Μαρτίνς - Μαρς αποβολή του Στρούγγη - Ξεγύμνωμα του Κάναντι - Είναι άλογο αυτός ο...

Ατρόμητος - Ολυμπιακός: Το ματς του Ολυμπιακού στο Περιστέρι αποτέλεσε τον απόλυτη δικαίωση-διαφήμιση, και από την άλλη το ξεγύμνωμα, της δουλειάς ενός προπονητή. Στην πρώτη κατηγορία βάλτε τον Πέδρο Μαρτίνς, στη δεύτερη τον Νταμίρ Κάναντι. Ας αρχίσω από τον δεύτερο. Τον είδα στη λήξη του ημιχρόνου να κάνει... πέσιμο στους διαιτητές και τον άκουσα στο φινάλε του ματς να ζητάει κάνα δυο αποβολές και δεν ξέρω γω τι άλλο. Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι η μοναδική μαρς αποβολή του ματς ήταν εις βάρος του Στρούγγη που λίγο έλειψε να σπάσει τον αστράγαλο του Ανδρούτσου. 

Ο Μπουχαλάκης, στην περιβόητη φάση, δεν πήγε ούτε κάθετα στον αντίπαλο, ούτε με τις τάπες, ούτε με σηκωμένο πόδι. Ζημιά δεν έκανε και δεν μπορούσε να κάνει. Φάουλ για να σταματήσει επικίνδυνη κατάσταση έκανε, τελεία και παύλα. Επίσης ο Κάναντι προπονεί τον Ατρόμητο, όχι τις Κουκουβάουνες και μάλιστα έπαιζε στην έδρα του. Είναι δείγμα νοοτροπίας μικρής ομάδας να λέει ότι ήθελα να φτάσουμε στο 60' ή το 70' όντες στο 0-0, καταστρέφοντας το ματς δηλαδή, και μετά να δούμε αν μπορούμε να σκοράρουμε να... κλέψουμε το ματς.

Στον αντίποδα, ο Μαρτίνς έδειξε άριστα διαβασμένος και προετοιμασμένος. Επανέφερε ορθά το 4-3-3, να θυμίσω ότι ήταν η 3άδα (με Καμαρά και Μπουχαλάκη τότε ήταν ο Γκιλιέρμε, τώρα ο Εμβιλά) των περυσινών σπουδαίων επιτυχίων, και... έδεσε κόμπο τον Κάναντι του οποίου οι παίκτες ΜΟΝΟ αμύνονταν πίσω από τη μπάλα. Ακόμα και στο α' ημίχρονο που ο Ολυμπιακός δεν «έβγαλε» πολλές καλές στιγμές η κατοχή μπάλας ήταν 76-24%!!! Για ματς στην έδρα του αυτά τα νούμερα και η εικόνα δεν τιμούν τον Ατρόμητο. Από εκεί και έπειτα, αν πρέπει να ψέξει κανείς για κάτι τους ερυθρόλευκους είναι πως με την έναρξη του β' μέρους δεν τελείωσαν το ματς μ' ένα δεύτερο γκολ αφού τις ευκαιρίες τις έκαναν αλλά η τελική πάσα ή η εκτέλεση ήταν γεμάτες επιπολαιότητα.

Έγραφα σε προηγούμενο μπλογκ ότι ο Μαρτίνς έχει πάρα πολύ ψηλά ως χαρακτήρα και παίκτη τον Βαλμπουενά και θα πορευτεί μ' εκείνον όσο πάει. Και φάνηκε αυτό παρότι στα προηγούμενα ματς ο Γάλλος δεν ήταν στα γνωστά στάνταρ, τον έβαλε βασικό και στο Περιστέρι. Και νομίζω ότι ήταν αισθητά βελτιωμένος. Αυτό που εκτιμάται περισσότερο απ' όλα σ' αυτόν είναι ότι ακόμα και στις κακές του βραδιές, είναι... σκυλί. Παλεύει με όλη του τη δύναμη, δεν παρατάει φάση.

Big... balls έδειξε ο Μαρτίνς και με την απόφαση, σ' ένα τόσο κομβικό ματς (σ.σ.: φανταστείτε π.χ. να μην κέρδιζε ο Ολυμπιακός και να κέρδιζε η ΑΕΚ ή ο ΠΑΟΚ και να μειώνονταν η διαφορά τι θα λέγονταν...), ν' αφήσει στον πάγκο τον Ραφίνια και να βάλει στο αρχικό σχήμα τον Θανάση Ανδρούτσο. Γενικώς ο προπονητής του Ολυμπιακού, και επανέρχομαι σ' αυτό που έγραψα στην αρχή, τα πήγε περίφημα. Οχι μόνο στην προετοιμασία αλλά και κατά τη διάρκεια του ματς. Και η είσοδος του Σισέ αντί του Μπα (που πάντως είχε και θέμα στον αυχένα ο δεύτερος, όχι μόνο εκνευρισμό) ήταν εύστοχη και οι αλλαγές... μπάσκετ στο φινάλε με Χολέμπας και Πέπε για να εξασφαλίσει ότι δεν θα δημιουργηθεί κατάσταση μπροστά από την εστία του Σα και να ισοφαριστεί από το... πουθενά.

ΥΓ: Με τον Ρέαμπτσιουκ ο Μαρτίνς και ο Ολυμπιακός είναι ολοφάνερο ότι έκαναν... διάνα. Το παιδί είναι... άλογο. Καλπάζει την πλευρά επί 90 λεπτά. Είναι εκπληκτικό πως στο 7', με τη μπάλα στα πόδια μάλιστα που είναι λογικό να καθυστερεί έναν παίκτη, άρχισε το τρέξιμο αρκετά πίσω από τον αντίπαλο και τον προσπέρασε για να σερβίρει στον Ελ Αραμπί που έχασε αυτό που συνήθως βάζει. Είναι εκπληκτικό επίσης πως ακόμα και στο 90' είχε δύναμη να ανεβαίνει. Παράλληλα έδειξε οξυδέρκεια και ποδοσφαιρικό IQ στο φάουλ σκοπιμότητας που έκανε στις καθυστερήσεις (έξω από την περιοχή του Ατρομήτου) και με το οποίο πήρε κίτρινη για να μην επιτρέψει αντεπίθεση των γηπεδούχων.

ΥΓ2: Για τον Μπρούμα είπα ό,τι είχα να πω, μετά το κακό του ημίχρονο με τον ΠΑΣ όταν όλοι φούντωναν κουβέντα για εξτρέμ. Δεν έχω κάτι να προσθέσω. Θύμιζα απλά ότι είχε τέσσερα στη σειρά (ΑΕΛ, ΑΕΚ, Αστέρα και Παναιτωλικό) πραγματικά καλά ματς και ένα κακό ημίχρονο δεν μπορεί να διαγράψει τις προηγούμενες εμφανίσεις. Και επανήλθε στις καλές. Οπως έχω πει ξανά, τα έχει όλα. Και στο ένας εναντίον ενός είναι καλός, και συνδυάζεται με συμπαίκτες σε μικρούς χώρους και τελειώματα έχει σκοράροντας διαρκώς. Να θυμίσω μία από τις μεγάλες γκρίνιες όλων για τον Ποντένσε ήταν ότι δεν έχει τελειώματα. Ο Μπρούμα εμφανώς έχει αρκετά καλά τελειώματα.

ΥΓ3: Μπορεί ο Ολυμπιακός να πάρει εξτρέμ, στις μεταγραφές μέχρι το... σφύριγμα της λήξης ποτέ μη λες ποτέ, αλλά αυτό που ξέρω και κόντρα σ' αυτά που γράφονται και λέγονται μέρες, είναι ότι μεγαλύτερο ψάξιμο υπήρχε για δεξί μπακ, όχι για εξτρέμ. Ο Ρέαμπτσιουκ δίνει ήδη κάτι απ' αυτό που έλειπε σε σχέση με πέρυσι, μένει να βελτιωθεί και η δεξιά μπάντα. Αν τα καταφέρει ο Ανδρούτσος, με γεια του με χαρά του που λένε.

ΥΓ4: Για τη διαιτησία δεν θα σχολιάσω κάτι. Υπάρχουν εξάλλου 11 εκατομμύρια... διαιτητές (που ανάλογα με την περίσταση γίνονται προπονητές, τεχνικοί διευθυντές κτλ) στην Ελλάδα, μην τους... στερήσω τη χαρά. Ό,τι είδε ο καθένας που συχνά ισχύει το ό,τι ήθελε να δει ο καθένας...

ΥΓ5: Χρόνια τα λέει ο Μίχος για τον Μανδά και έχει ΜΕΓΑΛΟ δίκιο. Ωραίος ο μικρός.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ραγδαίες εξελίξεις στο Λιμάνι - Αυτόν... τελειώνει ο Μαρτίνς μετά το Περιστέρι - Τεράστια ανατροπή!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags