Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Ένα επίπεδο πάνω ο Ολυμπιακός – Πάλι τα ίδια ο Γκαρσία
| 2021-01-27 22:31:00

Ένα επίπεδο πάνω ο Ολυμπιακός – Πάλι τα ίδια ο Γκαρσία – Ανισόρροπος ΠΑΟΚ – Τα ίδια του χρόνου αν…

Sportdog Team
Ένα επίπεδο πάνω ο Ολυμπιακός – Πάλι τα ίδια ο Γκαρσία – Ανισόρροπος ΠΑΟΚ – Τα ίδια του χρόνου αν…

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Υπάρχει μια φράση που λέει ότι τα νεκροταφεία είναι γεμάτα από αναντικατάστατους. Λυπούμαι πολύ, αλλά σε όποιο... κοιμητήριο της Θεσσαλονίκης και να ψάξει κανείς το όνομα Δημήτρης Γιαννούλης δεν θα το βρει! Απολύτως αναντικατάστατος είναι για τον ΠΑΟΚ και η απουσία του κόστισε στον Δικέφαλο του Βορρά μια ισοπαλία με την ΑΕΚ και μια βαριά ήττα με τον Ολυμπιακό. Καθότι ο Ροντρίγκο ήταν εκτός φάσης τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο γκολ των Πειραιωτών. Το τρίτο δεν το μετράω, γιατί εκεί πια είχαν χαθεί και η μπάλα και η διάθεση...

Θα μου πεις δικαιούταν έστω και την ισοπαλία σήμερα ο ΠΑΟΚ; Θα σου απαντήσω ότι όχι δεν τη δικαιούταν, για πολλούς και διάφορους λόγους. Και πάμε να τους δούμε, χωρίς συγκεκριμένη σειρά:

Λόγος πρώτος: Από το 15ο λεπτό και ύστερα ο Ουάρντα και ο Φορτούνης ακολούθησαν αντίστροφες πορείες. Ο Αιγύπτιος άρχισε να ξεκουρδίζεται και ο Έλληνας άρχισε να φορτώνει.

Λόγος δεύτερος: Οι μεγάλες επενδύσεις κάθε ομάδας είναι στις θέσεις του γκολκήπερ και του σέντερ φορ. Πες ότι το πρόβλημα με το εννιάρι το έλυσε ο ΠΑΟΚ με τον Κρμέντσικ, αν και ο Τσέχος φανερά δεν άντεχε να παίξει τρίτο μας σε επτά ημέρες. Το πρόβλημα του τερματοφύλακα όμως; Προσωπικά τον συμπαθώ τον Ζίφκοβιτς και για αναπληρωματικό θα τον πίστευα και σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Για πρώτο, πάλι, όχι. Σαν κοτομπουκιά το κατάπιε το σουτ του Καμαρά στο δεύτερο γκολ, κόβοντας οριστικά τα πόδια των συμπαικτών του.

Λόγος τρίτος: Τώρα δείχνω την ηλικία μου, ότι είμαι κωλόγερος, αλλά η στρατηγική ανάπτυξης του ΠΑΟΚ σε μεγάλο μέρος του αγώνα μου θύμισε το στυλάκι Μητρόπουλος-Αναστόπουλος. Πετάμε, δηλαδή, τη μπάλα στον ψηλό για να την σπάσει στον κοντό και να φύγει μπροστά. Good Luck, που λένε και στο Τιπερέρι!



Λόγος τέταρτος: Πάλι καθυστέρησε στις αλλαγές ο Γκαρσία, βάζοντας Μουργκ και Σβαμπ ένα λεπτό μετά απ' το 2-0. Υπενθυμίζω ότι το έχει ξανακάνει, με την καθυστερημένη αλλαγή του Βαρέλα στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός που (μαζί με το διπλό τόλουπ του Πασχαλάκη...) του κόστισε τη νίκη.

Λόγος πέμπτος: Τα φάουλ! Όπως μας ενημέρωσε ο σπήκερ, στο 60ο λεπτό οι παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν κάνει μόλις έξι φάουλ, ενώ οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν φτάσει τα δεκάξι. Και πολύ καλά κάνανε λέω εγώ. Άμα δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να σταματήσεις μια αντεπίθεση, θα καταφύγεις και στο κλωτσίδι. Νορμάλ κλωτσίδι πάντως, καθώς μαρκάρισμα για κίτρινη δεν είδα.

Λόγος έκτος: Σε σχέση με τον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα ανισόρροπη! Και εξηγούμαι για να μην παρεξηγηθώ:
Οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι από ένα επίπεδο και πάνω. Από καλός και πάνω, ας πούμε. Στον ΠΑΟΚ, από την άλλη, έχει παίκτες καταπληκτικούς και παίκτες επιεικώς μέτριους. Αυτόν τον μπιζιμπόντι τον Μουργκ για παράδειγμα και τον άλλον τον Ντόουγκλας, που σήμερα πήγαινε σαν τον κάβουρα.
Αν συνυπολογίσει κανείς ότι ο Ελ Καντουρί έκανε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια του από τότε που πάτησε πόδι στη Θεσσαλονίκη, ότι σκασμένος εκτός από τον Κρμέντσικ ήταν και ο Βιεϊρίνια και ότι ο Ζίφκοβιτς συνέχισε τις χαμηλές πτήσεις λυπούμαι πολύ που θα στενοχωρήσω τα καρντάσια αλλά το 3-0 ήταν μάλλον δίκαιο. Αν στον ΠΑΟΚ το δούνε ψύχραιμα, θα αποτελέσει τροφή για σκέψη και θα χτίσουν για την επόμενη σαιζόν. Αν όχι, θα το πληρώσουν όχι μόνο τώρα αλλά και του χρόνου...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Μπουρλότο" στον ΠΑΟΚ μετά την τριάρα - Τελειώνει κορυφαίο όνομα ο Γκαρσία - Μεταγραφή έκπληξη!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags