Ο Παναθηναϊκός έκανε το καλύτερο του παιχνίδι το βράδυ της Παρασκευής, διαλύοντας την Βαλένθια, μία ομάδα, που παλεύει για να μπει στην οκτάδα. Οι «πράσινοι» έπαιξαν μπάσκετ υψηλών αξιώσεων και δεν άφησαν το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στην πολύ πιο πλούσια ισπανική ομάδα.

Ο Οντεντ Κάτας εμφάνισε ένα πολύ καλό σύνολο στο δεύτερο ημίχρονο με την Ρεάλ και κόντρα στη Βαλένθια η διάρκεια ήταν μεγαλύτερη, αφού ο εξάστερος ήταν μαγευτικός σε όλο το σαραντάλεπτο. Και όλοι πλέον στο ΟΑΚΑ θέλουν να συμβεί το ίδιο και στο ντέρμπι της επόμενης Παρασκευής με τον Ολυμπιακό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Πλέον μάλιστα ίσως σταματήσει και η αναζήτηση για παίκτη, αφού τα πράγματα δείχνουν να κυλάνε ρολόι. Αν και άνθρωποι, που ξέρουν καλά πρόσωπα και πράγματα, λένε ότι τελικά θα γίνει προσπάθεια να αποκτηθεί περιφερειακός. Δεν θα είναι, όμως, αυτός ο Λούντμπεργκ ή ο Ολμαν. Ούτε βέβαια ο Μάικ Τζέιμς, τον οποίο μην αποκλείσετε να δείτε να μένει στο τέλος στην ΤΣΣΚΑ. Είναι ένα ενδεχόμενο πλέον, που δεν είναι απίθανο.

Ο Παναθηναϊκός χαμογελάσει για τον επιπλέον λόγο ότι είδε τον Ζακ Ογκαστ να πραγματοποιεί μία ακόμη πολύ καλή εμφάνιση. Ηταν εξαιρετικός με την Ρεάλ στην Μαδρίτη, το ίδιο έγινε και την Παρασκευή. Αυτόν τον Ογκαστ περίμενε ο Παναθηναϊκός. Αργησε ο ομογενής σέντερ να βρει τον εαυτό του, αλλά έφταιξε και ο ιός, που τον ταλαιπώρησε, όπως και ο τραυματισμός του στο ματς με τον Ιωνικό στην Νίκαια.

Πλέον όλοι οι Παναθηναϊκοί περιμένουνε να δουν στο παρκέ και τον Λευτέρη Μαντζούκα, το μεγαλύτερο ελληνικό αστέρι, το οποίο πήρε το «τριφύλλι» πριν από ένα μήνα. Δεν θα αργήσει η ώρα, που ο Κάτας θα ρίξει τον νεαρό από τα Γιάννινα στο παρκέ και εκεί, όπως λέει ένας άνθρωπος της ομάδας, όλοι θα τρελαθούν από τα προσόντα του 17χρονου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χαμός στον... αέρα της NOVA: "Ο Μάικ Τζέιμς έρχεται στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό"!