ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός: Τα καλά νέα για τον ΠΑΟΚ:
Παρά τη φάπα από τον Ολυμπιακό, ο Δικέφαλο του Βορρά βρήκε το κουράγιο και επαλήθευσε αυτό που λέει ο προπονητής του.Ότι επιτρέπεται να πέσεις δηλαδή, αλλά επιβάλλεται να σηκωθείς.


Ε, σηκώθηκε λοιπόν, έστω κι αν ο αντίπαλός του δεν ήταν πια και κάνας ογκόλιθος για του δημιουργήσει προβλήματα και να του προκαλέσει ανησυχία.

Τα κακά νέα για τον ΠΑΟΚ:
Το έχουν μάθει όλοι πια, ότι άμα του πρεσάρεις γερά την πρώτη πάσα πάει τον έκοψες στη μέση.

Στα δημοτικά το διδάσκουν, τώρα που ανοίγουν τα γυμνάσια θα το διδάσκουν κι εκεί. Και στο πολυτεχνείο ακούγεται ότι σιμά κοντά οι Τοπογράφοι θα το προσθέσουν στα μαθήματα επιλογής.

Το είδαμε αυτό σε όλο το πρώτο ημίχρονο όπου ο Αουγκούστο βασάνιζε τη μπάλα και τους συμπαίκτες του κι έπρεπε να ξυπνήσει ο Ζίφκοβιτς και να βρει την Μουργκ σε θέση βολής για να προκόψει ο ΠΑΟΚ.

Αλλά μιας και μιλάμε για Αουγκούστο, κάποιος πρέπει να του υπενθυμίσει ότι δεν ζούμε πενήντα χρόνια πίσω όταν ο Μοράλες έκανε ακορντεόν το πόδι του Τομαρά. Αλλάξανε οι εποχές και οι νοοτροπίες και αλλάξανε γι' αυτόν ακριβώς το λόγο:

Για να μένουν οι χασάπηδες στον πάγκο τους παρέα με το μπαλταδάκι και τη ματωμένη ποδιά, αντί να φοράνε φανέλα και να κατεβαίνουν στο γήπεδο. Δεν τον πλήρωσε σήμερα ο Δικέφαλος τον Αουγκούστο, αλλά κάποια στιγμή, σε μάτς κρίσιμο θα τον πληρώσει μαλλιοκέφαλα!

Γιατί έχει ματς κρίσιμα στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ. Έχει Ευρώπη να διεκδικήσει, έχει και Κύπελλο, έναν θεσμό όπου γράφει μια πολύ όμορφη ιστορία την τελευταία πενταετία.



Σε αμφότερες τις περιπτώσεις χρειάζεται μια πιο ομαλή ανάπτυξη του παιχνιδιού του, που σήμερα του την πρόσφερε στο δεύτερο ημίχρονο ο Ελ Καντουρί. Μπήκε, απλοποίησε καταστάσεις, ηρέμησε τους συμπαίκτες του, καλώς τα παιδιά, καλώς τα, τέσσερα μηδέν μέσα σε λιγότερο από είκοσι λεπτά. Κι ένα πέμπτο στο τέλος.

Μη λησμονούμε και τον Ροντρίγκο, που έκανε το καλύτερο παιχνίδι του από τότε που ήρθε Σαλονίκη και πρόσφερε δύο ασίστ στους συμπαίκτες του δείχνοντας στον Γκαρσία ότι καλά θα κάνει να τον αφήνει δεξιά και να κόβει τα πειράματα.

Άλλωστε ο Περέιρα, αν εξαιρέσει κανείς μια βασιλική τρίπλα που έφαγε στο τέταρτο λεπτό, κράτησε τη θέση του πολύ καλά. Θα μάθει, πιτσιρικάς είναι κι αυτός, σημασία έχει να έχει όρεξη για γνώση και να μην κυκλοφορεί πιστεύοντας ότι είναι το νούμερο ένα μπακ του κόσμου.

Υ.Γ. 1: Τέταρτο παιχνίδι σε δέκα μέρες ούτε ο Κρμέντσικ, ούτε ο Βιεϊρίνια μπορούσαν να βγάλουν. Ας είμαστε ρεαλιστές.
 

Υ.Γ. 2: Δεν πα' να έβαλε γκολ, εμένα ο Μουργκ μου θυμίζει κάτι παπαγάλους που όλο λένε, λένε, λένε, όλο μιλάνε, μιλάνε, μιλάνε και στο τέλος δεν βγάζεις κανένα νόημα. Ισχύει και για τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
 

Υ.Γ. 3: Γκαρίζουμε όλοι τόσες μέρες ότι ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη από τερματοφύλακα και αμυντικό χάφ και πάνε στη Σαλονίκη και παίρνουνε επιτελικό μέσο και εξτρέμ. Τουλάχιστον βούλωσαν την τρύπα στο αριστερό μπακ. Προσπάθησαν, έστω...
 

Υ.Γ. 4: Τρεις Αυστριακοί με μονοσύλλαβα ονόματα στο σημερινό αγώνα και δύο αριστερά μπακ με επίθετο Περέιρα. ΤΙ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρομερό σκηνικό με Σεμέδο και ΠΑΟΚ - Άφωνος ο Πάμπλο Γκαρσία - Δεν το πίστευαν οι Θεσσαλονικείς!