Facebook Pixel Ολυμπιακός - Πέδρο Μαρτίνς: Μοναδικός Μαρτίνς, τους έσωσε - Κάν’ το όπως ο ΠΑΟΚ - Απίθανη εντολή Τοροσίδη - Απαράδεκτος Καμαρά!
| 2021-02-18 23:15:00

Μοναδικός Μαρτίνς, τους έσωσε - Κάν’ το όπως ο ΠΑΟΚ - Απίθανη εντολή Τοροσίδη - Απαράδεκτος Καμαρά!

του Βαγγέλη Καράμαλη
Μοναδικός Μαρτίνς, τους έσωσε - Κάν’ το όπως ο ΠΑΟΚ - Απίθανη εντολή Τοροσίδη - Απαράδεκτος Καμαρά!

Ολυμπιακός - Πέδρο Μαρτίνς: Μία μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά έζησε ο Ολυμπιακός στο Γ. Καραϊσκάκης, όπου νίκησε με το εντυπωσιακό 4-2 την Αϊντχόφεν και πήρε μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης. Προσοχή, δεν κλείδωσε την πρόκριση στους «16», έκανε απλά ένα σημαντικό βήμα, γιατί οι Ολλανδοί δεν είναι φυσιολογική ομάδα και το κατάλαβαν όλοι το βράδυ της Πέμπτης.

Σε ένα από τα πιο τρελά βράδια του στην Ευρώπη, ο πρωταθλητής Ελλάδας προηγήθηκε δύο φορές νωρίς νωρίς όμως ισοφαρίσθηκε ισάριθμες, από δικά του λάθη. Και αυτό δεν έγινε τυχαία ούτε μόνο λόγω της επιθετικής ποιότητας των αντιπάλων του. Οι Πειραιώτες είχαν, έχουν και δύσκολα θα το λύσουν ακόμα και με την επιστροφή του Ρούμπεν Σεμέδο την επόμενη Πέμπτη, τεράστιο πρόβλημα στα μετόπισθεν. Απόψε δεν μπόρεσαν να συνεργαστούν καλά οι Μπα-Παπασταθόπουλος, ο Σα ήταν σε μέτριο βράδυ και ο Λαλά που είναι… παικτάρα, θέλει ακόμα χρόνο για να μπορέσει να «κολλήσει» στην ερυθρόλευκη άμυνα. Αυτά ήταν τα αρνητικά της μεγάλης βραδιάς. Γιατί τα θετικά ήταν περισσότερα και τα κάλυψαν, ενώ όλους τους παραπάνω τους έσωσε ο μεγάλος Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Πορτογάλος έκανε ένα εξαιρετικό κοουτσάρισμα και ήταν φανερό πως από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, προσπαθούσε να καλύψει τις χτυπητές αδυναμίες του ρόστερ του, να προφυλάξει τους πολύ ποιοτικούς αλλά και κουρασμένους παίκτες του (Βαλμπουενά, Εμβιλά, Αραμπί) και φυσικά να πάρει… κεφάλι ενόψει της τρομερά δύσκολης ρεβάνς. Το 4-2 δεν είναι καθαρό σκορ, διότι απέναντι βρίσκεται μία ομάδα με τρομερή επίθεση. Το καλό είναι φυσικά για τους «Ερυθρολεύκους» πως έχουν και αυτοί τεράστια αμυντικά κενά και μοιάζει απίθανο να μην πετύχουν εκτός έδρας γκολ. Ας δουν ξανά και ξανά το παιχνίδι του ΠΑΟΚ κόντρα στην PSV πριν λίγους μήνες, όπου παρότι έχασε, βρήκε τα γκολ!

Ο Μαρτίνς πάντως είχε διαβάσει άριστα τον αντίπαλό του βέβαια και το ίδιο θα κάνει και την άλλη εβδομάδα. Και για αυτό δεν ανησυχούν φίλαθλοι, παίκτες και διοίκηση του Ολυμπιακού. Ο Πορτογάλος εξελίσσεται σε μεγάλο προπονητή, βελτιώνεται μέσα από τις νίκες του Ολυμπιακού και όσα βλέπουμε στο χορτάρι, είναι προϊόν δικής του δουλειάς. Ο κόουτς άλλωστε ξέρει άριστα το ρόστερ του και πλέον διαβάζει εξαιρετικά όλα τα ματς, ακόμα και κατά τη διάρκεια τους. Την Πέμπτη το βράδυ για παράδειγμα, στο 3-2 φώναζε συνεχώς στους παίκτες του να βγουν μπροστά για το τέταρτο γκολ που ήρθε, ενώ με τις αλλαγές που έκανε και βάζοντας τους Χασάν-Μασούρα και Φορτούνη στο γήπεδο… έπνιξε τους Ολλανδούς. Ακόμα και στο 4-2 δεν έδωσε οδηγία για οπισθοχώρηση. Ζητούσε κι άλλο τέρμα και παραλίγο να έρθει. Το άξιζε!

Βέβαια, αυτή είναι η φετινή νοοτροπία του Ολυμπιακού και ο Μαρτίνς το έχει περάσει σε όλους. Όχι μόνο στους παίκτες, αλλά και στους συνεργάτες του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Βασίλης Τοροσίδης, που από τα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου και μετά, ήταν όρθιος και φώναζε να βγουν μπροστά για να σκοράρουν. Έβλεπε πως υπάρχει ευκαιρία και δεν ήθελε να χαθεί. Όπως χάθηκαν ευκαιρίες για πέμπτο γκολ στο τέλος. Και όχι μία, αλλά τουλάχιστον τρεις!

ΥΓ. Τα αμυντικά προβλήματα του Ολυμπιακού είναι γνωστά, χτυπητά και φάνηκαν και στο ματς με την PSV. Ευτυχώς για τους Πειραιώτες η τεσσάρα τα κάλυψε, όμως η αντίδραση ειδικά στο 2-2 είναι απαράδεκτη. Όπως απαράδεκτη είναι η ενέργεια του Μαντί Καμαρά στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, όπου βγαίνει στην επίθεση (δείτε το βίντεο παρακάτω) και αντί να πασάρει στον αμαρκάριστο Ελ Αραμπί για να γράψει σε κενή εστία το 4-2, αποφασίζει να τελειώσει μόνος του τη φάση και δεν σκοράρει! Σίγουρα θα τα ακούσει άγρια από τον προπονητή του στου Ρέντη…


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άφωνος και ο... Γκέτσε με Μαρτίνς - Τους έπιασε κορόιδα - Τρομερό κόλπο αλά Ντόρτμουντ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags