Facebook Pixel Ολυμπιακός - Άρης: Οι δύο κορυφαίες ομάδες στην Ελλάδα - Δύο απουσίες, όχι… 13 - Ξεβρακώνονται οι αντίπαλοι του Άρη!
| 2021-02-21 23:25:00

Οι κορυφαίες ομάδες στην Ελλάδα - Δύο απουσίες είχε, όχι… 13 - Ξεβρακώνονται οι αντίπαλοι του Άρη!

Sportdog Team
Οι κορυφαίες ομάδες στην Ελλάδα - Δύο απουσίες είχε, όχι… 13 - Ξεβρακώνονται οι αντίπαλοι του Άρη!

Ολυμπιακός - Άρης:  Ένας Άρης για φίλημα, μια ομάδα που δίκαια βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις του πρωταθλήματος από το ξεκίνημα, πήρε έναν πολύτιμο βαθμό για τη συνέχεια του θεσμού, αφού κατόρθωσε να ισοφαρίσει τον Ολυμπιακό και τον ανάγκασε να κάνει το πρώτο του εντός έδρας φετινό στραβοπάτημα.

Το παιχνίδι ήταν καλό, με τις δύο κορυφαίες φετινές ομάδες στη χώρα να διεκδικούν επί ίσοις όροις το θετικό αποτέλεσμα. Ωστόσο κανένας δεν νίκησε, αν και η ισοπαλία ήταν ομολογουμένως το πιο δίκαιο αποτέλεσμα βάσει αυτού που  είδαμε στο χόρτο.

Ο Άρης είχε μεν δύο βασικές ελλείψεις, αλλά όχι 13, έτσι κατόρθωσε να σταθεί στο ύψος του, απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που έκανε rotation ενόψει του προγράμματος του στην Ευρώπη, αλλά δεν παύει να είναι η ισχυρότερη, και μάλιστα με διαφορά, ομάδα στην Ελλάδα. Οι κίτρινοι είχαν σαν κύριο ατού την σφριγιλή, σχεδόν αλάνθαστη άμυνα τους και το χαλύβδινο, αεικίνητο και ακούραστο κέντρο, ενώ υστέρησαν για ακόμη μια φορά επιθετικά, στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά ευτυχώς όχι σε όλο! Να τονιστεί πως το παιχνίδι είχε πολλές σκληρές φάσεις με αποτέλεσμα να υπάρχουν τραυματισμοί, με τους γηπεδούχους να κάνουν μάλιστα δύο αναγκαστικές αλλαγές!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Άρη στηριγμένο στην καλή του άμυνα και στο αποτελεσματικό κέντρο, να προσπαθεί  να δημιουργήσει ευκαιρίες φτάνοντας σχετικά εύκολα έξω από τη μεγάλη περιοχή του αντιπάλου του, αλλά μέχρι εκεί. Οι παίκτες του Ολυμπιακού από την άλλη απέκτησαν μια ελαφριά υπεροχή, αλλά κι αυτοί χωρίς να μπορούν να δημιουργήσουν κινδύνους για τον Κουέστα.

Γενικά τα πρώτα λεπτά χαρακτηρίστηκαν από την καλή αμυντική λειτουργία των δύο ομάδων που κράτησαν μακρυά τους αντίπαλους επιθετικούς. Βέβαια οι επιθετικοί του Άρη για ακόμη έναν αγώνα έμοιαζαν να είναι εκτός τόπου και χρόνου και αυτό το έδειξε ο Μάνος όταν στο 38’ έγινε αποδέκτης της μπάλας από τον Μπερτόλιο από δεξιά και ενώ βρέθηκε μπροστά στον Σα, από πλάγια, έδωσε την μπάλα σαν πάσα στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού. Είχαν προηγηθεί δύο ευκαιρίες σε ένα λεπτό για τους γηπεδούχους, με τον Κουέστα να διώχνει δύσκολα σε κόρερν σέντρα του Βαλμπουενά, και τον Χασάν να πιάνει κεφαλιά μετά το κόρνερ που πέρασε άουτ.

Το παιχνίδι από το 35’ και μετά απέκτησε ρυθμό, δημιουργήθηκαν τελικές , αλλά ο Άρης ατύχησε να δεχτεί ένα φτηνό γκολ στο 40’, όταν ολόκληρη η άμυνα του αδράνησε μετά από σέντρα του Χολέμπας από αριστερά και με τον Φορτούνη τελικά να πετυχαίνει μέσα από την περιοχή το γκολ για την ομάδα του! Ήταν η μοναδική κακή στιγμή για την άμυνα του Άρη που δυστυχώς πλήρωσε και πάλι με γκολ, από τις σπάνιες φορές που δέχεται γκολ μέσα από την περιοχή σε μη στημένη φάση.

Στο 43’ παραλίγο να είχαμε την ισοφάριση, όταν ο Σεμέδο έδιωξε άτσαλα την μπάλα, αυτή κατευθύνθηκε προς το δίχτυα του Ολυμπιακού, αλλά εκεί ως από μηχανής θεός ο Παπασταθόπουλος έδιωξε, πληρώνοντας τον ηρωισμό του με τραυματισμό, αφού έφυγε από το παιχνίδι.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Άρη να μπαίνει δυνατά, θέλοντας να διεκδικήσει αυτό που του άξιζε. Το παιχνίδι πήρε έναν γρήγορο και δυνατό ρυθμό, με μονομαχίες που έστειλαν πολλές φορές τους αντιπάλους στο χόρτο! Οι αλλαγές του Μάντζιο τόνωσαν την επίθεση της ομάδα μας, αφού πέρασε τον Μαντσίνι και τον Μπρούνο στη θέση των Σίλβα και Ματέο Γκαρσία που ομολογουμένως στο πρώτο μέρος δεν «τράβηξαν». Η είσοδος του Μήτρογλου λίγο αργότερα και η τοποθέτηση του στην κορυφή της επίθεσης μπορεί να είχε και ιδιαίτερο χαρακτήρα, αφού ο Έλληνας επιθετικός του Άρη με γκολ στο Καραϊσκάκης απέναντι στην προηγούμενη ομάδα του, ίσως να έπαιρνε την ψυχολογική ώθηση που του χρειαζόταν αυτή τη στιγμή!

Το ματς συνέχισε με γρήγορο ρυθμο και τον Άρη να έχει πλέον ελαφριά κατοχή της μπάλας, αλλά να μην μπορεί να δημιουργήσει φάσεις ικανές για το γκολ. Αντίθετα ο Ολυμπιακός ήταν αρκετά επικίνδυνος και έκανε 1-2 ευκαιρίες για να καθαρίσει το παιχνίδι, αλλά ευτυχώς δεν τα κατάφερε.

Ο γρήγορος ρυθμός και το ανοικτό ποδόσφαιρο έφεραν τον Μπρούνο στο 79’ στο δεξιό άκρο της κίτρινης επίθεσης, να κερδίζει την μπάλα και να βγάζει μια ωραία ψηλοκρεμαστή σέντρα προς τον Μαντσίνι, στην άλλη άκρη της αντίπαλης περιοχής. Ο Αργεντίνος με φόρα και με την μπάλα στα πόδια, επιχείρησε να παρακάμψει τον Σα και να βρεθεί μόνος προ της εστίας, αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων τον ανέτρεψε βίαια με το πέναλτυ να είναι αδιαμφισβήτητο!

Ο Κώστας Μήτρογλου πήρε εξ αρχής την μπάλα και την έστησε στο σημείο της εκτέλεσης. Είχε έρθει η ώρα του. Πήρε βαθειά ανάσα, σημάδεψε δεξιά και έστειλε τον Σα στην αντίθετη γωνία, ισοφαρίζοντας το σκορ!

Στα υπολειπόμενα λεπτά του αγώνα ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει αλλά από τη μία οι παίκτες του δεν είχαν καθαρό μυαλό, ενώ από την άλλη ο Άρης συνέχισε να έχει την εξαιρετική αμυντική λειτουργία που κρατούσε τους αντιπάλους μακριά από την περιοχή του.

Έξι λεπτά καθυστερήσεων και ο Σιδηρόπουλος, σφύριξε τη λήξη που έδωσε τον πολύτιμο βαθμό στον Άρη. Δεν γνωρίζουμε βέβαια για ποιον λόγο ο διαιτητής δεν απέβαλε τον Σα στην περίπτωση του πέναλτυ, γεγονός που θα άλλαζε την ισορροπία του αγώνα στα τελευταία λεπτά. Όπως και να έχει η ισοπαλία ήταν ένας από τους στόχους του Άρη, οπότε μπορούμε να πούμε πως στόχος επετεύχθη!

Ήταν η πρώτη απώλεια βαθμών για τον Ολυμπιακό εντός έδρας φέτος, σε μία έδρα που άλλοι υποκλίθηκαν και έχασαν με συνοπτικές διαδικασίες.

Η εμφάνιση αυτή του Άρη, εκτός από το βαθμολογικό και ψυχολογικό έρισμα που του δίνει για το κυνήγι της 2ης θέσης, ανοίγει φυσικά και την όρεξη για την επόμενη αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες, αυτή του κυπέλλου: Πράγματι οι κίτρινοι πλέον βλέπουν με άλλο μάτι τους αντιπάλους τους και σίγουρα το 2-1 του αγώνα κυπέλλου είναι απόλυτα ανατρέψιμο στη ρεβάνς της Θεσσαλονίκης!

Αυτός λοιπόν είναι ο Άρης που έχει το... κακό συνήθειο να παίζει εντός του χόρτου, όχι βρώμικα και εξωγηπεδικά, όπως συνηθίζουν να κάνουν αρκετοί από τους αυτοαποκαλούμενους μεγάλους συλλογους, αυτούς που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες να ξεβρακώνονται ολοένα και περισσότερο στην απέλπιδα προσπάθεια τους να κατακτήσουν πράγματα που δεν τους ανήκουν, όπως π.χ. πλασαρίσματα στην κορυφή...
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κίνηση που συζητήθηκε από Καρυπίδη στο Ολυμπιακός - Άρης! Δίνει απαντήσεις - Δείτε τι έκανε! (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags