Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ο Σα δεν είναι σεκαλή φόρμα - Τι θα κάνει με Φορτούνη ο Μαρτίνς
| 2021-02-22 10:10:00

Φτύνει… αίμα ο Ολυμπιακός - Κίνηση-ματ με Φορτούνη στην Ολλανδία - "Ξεγύμνωμα" με Σιδηρόπουλο!

Sportdog Team
Φτύνει… αίμα ο Ολυμπιακός - Κίνηση-ματ με Φορτούνη στην Ολλανδία - "Ξεγύμνωμα" με Σιδηρόπουλο!

Ολυμπιακός: Στα πρόσφατα βραβεία του ΠΣΑΠ (για την περυσινή σεζόν) σάρωσε ο Ολυμπιακός. Καλύτερος προπονητής ο Μαρτίνς, καλύτερος ξένος ο Ελ Αραμπί, καλύτερος Έλληνας ο Τσιμίκας, καλύτερος τερματοφύλακας ο Σα και στην καλύτερη 11άδα, πέρα από τους τρεις προαναφερθέντες παίκτες και οι Βαλμπουενά, Σεμέδο και Ομάρ.

Νομίζω πως έπρεπε να θεσπιστεί και ένα άλλο βραβείο που θα το κατακτούσε εύκολα ο Ολυμπιακός. Του πιο... γκαντέμη. Τι θες Μαρτίνς; Να ξεκουράσεις / προφυλάξεις παίκτες εν όψει της μεγάλης ρεβάνς με την Αϊντχόφεν; Πάρε να 'χεις! Έξω ο Βρουσάι, έξω και ο Σωκράτης και μέσα γρήγορα γρήγορα ο Βαλμπουενά με τον Ρέαμπτσιουκ. Και στην προθέρμανση... τσίμπα και μια ενόχληση του Μπρούμα στη γάμπα. Μέχρι και τον Εμβιλά αναγκάστηκε να βάλει στο τέλος ο Πορτογάλος που δεν ήταν καθόλου στο πρόγραμμα.
 
Είναι ξεκάθαρο πως για ό,τι έχει καταφέρει αυτός ο Ολυμπιακός ως τώρα και ό,τι καλείται να καταφέρει στην πορεία πρέπει να φτύσει... αίμα. Εδώ και ένα χρόνο βιώνει μια απίστευτη πραγματικότητα λόγω της πανδημίας. Μα, θα πει κανείς, για όλες τις ομάδες ισχύει αυτό. Ναι, αλλά όχι τόσο... άγρια για όλες τις ομάδες. Μην ξεχνάμε τι έγινε και με τους Χασάν και Μπρούνο λόγω κορωνοϊού, στην αρχή κάποιοι αμφέβαλαν ότι θα ξαναπαίξουν. Ευτυχώς αποδείχθηκαν σκληρά καρύδια και επέστρεψαν δριμύτεροι, ο Αιγύπτιος σκοράρει με τον Ολυμπιακό και ο Βραζιλιάνος πήγε στον Άρη και ήταν και σημαντικός γι' αυτό το 1-1 με τους Πειραιώτες.


 
Όπως και να 'χει, ο Μαρτίνς και οι παίκτες δεν έχουν χρόνο για... κλάμα πάνω από την κακή μοίρα και το ριζικό τους. Οφείλουν να μετρήσουν διαθέσιμους και την Τετάρτη να ταξιδέψουν για την Ολλανδία για τη μεγάλη ρεβάνς με την PSV. Μια ρεβάνς που δεν θα είναι εύκολη και φάνηκε γιατί στο 3-1 της Αϊντχόφεν με την Φίτεσε. Έχανε 0-1 ως το 66' και μέχρι το 88' το είχε κάνει 3-1. Μπορεί η άμυνά της να έχει προβλήματα αλλά από τη μέση και μπροστά είναι φωτιά η PSV και ο Μαρτίνς το ξέρει.
 
Γι' αυτό αναμένεται να δούμε τον Ολυμπιακό με το σφιχτό 4-3-3 των τριών χαφ. Βεβαίως δεν φτάνει μόνο μια διάταξη ή μια στρατηγική. Πρέπει όλοι οι παίκτες να έχουν συγκέντρωση και να μην υπάρχουν ασυνενοησίες σαν αυτή μεταξύ Σεμέδο και Σα στη φάση που τραυματίστηκε ο Σωκράτης. Ή σαν τη φάση από την οποία προήλθε το πέναλτι ισοφάρισης του Άρη όπου ο Ρέαμπτσιουκ έχασε τον Μπρούνο και ο Σα τον προσανατολισμό του βγαίνοντας λάθος και υπέπεσε στην παράβαση. Ο πορτιέρο του Ολυμπιακού δεν δείχνει στην καλύτερη φόρμα του και φαίνεται και ο Ολυμπιακός ειδικά τώρα τον έχει μεγάλη ανάγκη. Για χίλιους λόγους πρέπει να ολοκληρώσει τη δουλειά ο νταμπλούχος και να προκριθεί.
 
Στα λιγοστά θετικά του ματς με τον Αρη ήταν η εικόνα του Ανδρούτσου που... όργωσε το γήπεδο και παρότι δεν είναι εξτρέμ ή δεξιός μπακ, είχε την καθαρότητα σκέψης να πασάρει στον Φορτούνη στη φάση του 1-0 όπου οι 9 στους 10 παίκτες θα είχαν επιχειρήσει να τελειώσουν τη φάση μόνοι τους. Επίσης ο Μαρτίνς μας αποκάλυψε και το... emergency plan σε περίπτωση που τα πράγματα στο κέντρο της άμυνας γίνουν χειρότερα. Η πρώτη εναλλακτική ακούει στο όνομα Χολέμπας, αυτός θα είναι ο στόπερ του αν ξεμείνει (ας ελπίσουμε όχι...) από άλλους.

ΥΓ: Πέρα από την καθαρή σκέψη του Ανδρούτσου να πασάρει στον Φορτούνη δίπλα του, τεράστιο μερίδιο στο γκολ του Ολυμπιακού είχε και ο Βαλμπουενά μ' αυτό το τακουνάκι στον Χολέμπας πίσω του για να βγει η σέντρα από αριστερά.

ΥΓ2: Μετά από ένα καλό ματς με την Αϊντχόφεν, ο Μασούρας επέστρεψε στις... χαμηλές πτήσεις με τον Άρη. Πολύ τρέξιμο ξανά αλλά από ουσία ελάχιστα έως τίποτα.

ΥΓ3: Πάρα πολύ άρεσε στον Μαρτίνς η εικόνα του Φορτούνη στο 20λεπτο με την PSV και ποντάρει πολύ σ' αυτόν και στη ρεβάνς. Μπορεί στον Κώστα να μην αρέσει να μπαίνει ως αλλαγή αλλά είναι ξεκάθαρο ότι ο σχεδιασμός του Πορτογάλου προπονητή για ένα ματς δεν σταματάει στην 11άδα αλλά περιλαμβάνει και το ποιές θα είναι οι αλλαγές και τι ακριβώς θα κάνουν.

ΥΓ4: Στα βραβεία του ΠΣΑΠ βραβεύτηκε ως κορυφαίος διαιτητής ο Τάσος Σιδηρόπουλος. Αυτό, νομίζω, αποτελεί και την απόλυτη ξεγύμνωση του προβλήματος. Αν ο κορυφαίος είναι αυτός, φαντάσου οι άλλοι...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρελό κράξιμο σε 11αδάτο του Ολυμπιακού - Δεν θα πιστέψεις ποιος είναι - Τον πετάει εκτός ο Μαρτίνς;


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags